• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

27 juni 2022 Door Nanda Appelman Reageer

Het klinkt misschien een beetje gek maar gegrilde sla is super lekker! Deze gegrilde little gem met Gorgonzola, perzik en bramen is een fris zomers recept. Je kunt dit gerecht serveren als volwaardig vegetarisch hoofdgerecht voor twee, of als verrassend bijgerecht bij een stukje gegrild vlees of vis.

Wat is Little gem sla?

Little gem is een baby variant van Romaine sla, dit wordt ook wel ‘bindsla’ genoemd. Het is een knapperige, langwerpige sla met een licht zoete smaak. Bovendien is de structuur vrij stevig, een beetje zoals ijsbergsla en dat maakt hem ideaal om te grillen. Hierdoor hou je dus geen slappe blaadjes over na het verwarmen. Romaine sla is overigens een groentesoort vol antioxidanten en vitamine C, dus absoluut een superfood die je regelmatig op tafel wilt hebben staan! De little gem kun je prima grillen in een grillpan. Maar als je de barbecue toch al klaar hebt staan kun je ze natuurlijk ook daarop bereiden. Top de gegrilde little gem sla af met gorgonzola en zomerfruit en je kunt lekker gaan genieten!

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Nog meer recepten met little gem sla

Wist je dat met deze slavariant bijvoorbeeld de klassieke Caesar salade gemaakt wordt? Hier maakte Betty overigens eerder een lekkere variant op: een Caesar maaltijdsalade met aardappel, ei en spek. Maar little gem doet het ook prima als vulling voor taco’s en is een lekker knapperige sla voor op een gegrilde kip burger. Wederom gerechten waarbij je niet wilt dat je sla helemaal ‘slap’ wordt. Daarom is little gem ook uitstekend voor het maken van (Chinese) slawraps met kip of vlees of serveer je hem bij deze gegrilde Oosterse zalm van de barbecue. Geniet dus heerlijk van deze sla soort!


Print

Recept: Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht
Print Recipe

Little gem is een baby variant van Romaine sla. Het is een knapperige, langwerpige sla met een licht zoete smaak. Bovendien is de structuur vrij stevig en dat maakt hem ideaal om te grillen.Deze gegrilde little gem met Gorgonzola, perzik en bramen is een fris zomers recept. Je kunt dit gerecht serveren als volwaardig vegetarisch hoofdgerecht voor twee, of als verrassend bijgerecht bij een stukje gegrild vlees of vis.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 2 kroppen little gem sla
  • 1 rode ui
  • 2 perziken
  • 100 gram bramen
  • 100 gram Gorgonzola / blauwschimmelkaas
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 30 gram pecannoten (ongeroosterd en ongezouten)
  • 2 el. Balsamico azijn
  • 5 el. olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  • Was de kroppen little gem. Verwijder het kontje van de kroppen en halveer ze. Meng in een kommetje 4 el. olijfolie met flink wat peper en zout en knip de blaadjes rozemarijn fijn erboven. Roer goed door en bestrijk de little gem met de olie. 
  • Was de bramen en perziken en snij de perziken in grove parten. Schil de rode ui en snij in dunne ringen. 
  • Verwarm de grillpan op middelhoog vuur. Grill de little gem aan beide kanten totdat er een mooi lichtbruin grillrandje op onstaat.
  • Is je grillpan groot genoeg? Grill dan meteen ook de perzik en rode ui met 1 el. olijfolie in enkele minuten. Doe dit anders erna. Besprenkel de rode ui met 1 el. Balsamico azijn tijdens het grillen.
  • Verkruimel ondertussen alvast de Gorgonzola.
  • Klaar om de borden op te maken? Schep dan de rode ui op de borden en leg de gegrilde little gem hierop. Verdeel de partjes perzik, pecannoten, de Gorgonzola en bramen eroverheen. Sprenkel de resterende Balsamico azijn eroverheen. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit wilt gaan maken!

Category: Salade recepten Tags: BBQ Recepten, Glutenvrij, gorgonzola, grillen, little gem, Nanda Appelman, romaine sla, vegetarisch, zomer, zomerfruit

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Zelf Kruidenboter maken
Volgend bericht: Tacos met pittige kip (van de BBQ) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in