• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt! Recepten, restaurants en meer

  • Home
  • Recepten Index
  • Restaurants
    • Restaurants in Friesland
    • Restaurants in Limburg
    • Restaurants in Noord-Holland
    • Restaurants in Overijssel
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in Zuid-Holland
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Detox
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Winkels
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer Reviews en Advertorials
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Vlees Recepten / Sukadelappen met hutspot (van bospeen)

Sukadelappen met hutspot (van bospeen)

25 januari 2017 Door Betina Oostveen 2 Comments

Tijdens het koude weer, vind ik het heerlijk om stoofvlees te maken. Er gaat dan niet boven een lekker stukjes mals vlees, zoals deze sukadelappen met hutspot, die spontaan op je tong smelt.

sukadelappen met hutspot van bospeen

Misschien komt het omdat ik zo lekker bezig ben met winterse recepten, maar ik kreeg ineens zin in stoofvlees en aardappels… Dus ik naar de winkel voor sukadelappen en daarbij maak ik een lekkere hutspot gemaakt van zoete bospeentjes in plaats van winterwortel.

De bospeen maakt de hutspot een tikkeltje zoeter. En met die vrolijke oranje kleur in je pan en een zoete bite van de worteltjes: krijg je helemaal zin in de lente!

Je kunt de sukadelappen ook een dag van te voren bereiden, en de volgende dag alleen even een beetje opwarmen in de braadpan. Ik bak geregeld in de avonduren mijn stoofvlees voor de volgende dag. Want als je uit het werk komt wil je meteen kunnen eten, en niet nog 3 uur wachten tot het vlees gaar is.

sukadelappen met hutspot van bospeen

2 votes

Print

Recept: Sukadelappen met hutspot (van bospeen)

Prep 20 mins

Total 20 mins

Author Betina Oostveen

Ingredients

  • 750 gram sukadelappen (4 lappen),
  • olijfolie of bakboter,
  • peper & zout,
  • 3 sjalotjes,
  • 1 grote knoflookteen,
  • 500 ml runderbouillon,
  • 15 jeneverbessen,
  • 6 kruidnagels,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 300 ml rode wijn.

Voor de hutspot:

  • 1 kilo kruimige aardappels,
  • 2 uien,
  • een tros bospeentjes,
  • 1 theelepel zout,
  • 50 gram boter.
  • scheut (warme) melk.

Instructions

  1. Dep de sukadelappen droog met keukenpapier. Pel en snipper de sjalotjes en knoflook. Verhit de olie of bakboter in een grote braadpan, en bak hierin de sucade lappen rondom bruin. Haal de sukadelappen uit de pan en breng op smaak met een beetje (!) zout en flink wat peper.
  2. Bak in het achtergebleven bakvet de sjalotjes en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de sukadelappen daarna  weer toe en  schenk hierop de bouillon. Voeg de jeneverbessen, kruidnagels en laurier toe en breng aan de kook. Sukadelappen met hutspot van bospeenSukadelappen met hutspot van bospeen
  3. Draai het vuur laag, en laat 90 minuten stoven. Voeg na 90 minuten de wijn toe en laat nog 60- 90 minuten stoven (afhankelijk van hoe dik je de saus wil hebben).
  4. Maak ondertussen de hutspot: Schil de aardappels en snijd in parten. Pel de uit en snijd in parten. Was en schrap de bospeen en snijd in plakjes van 5 mm.  Breng dit alles met de zout aan de kook in een pan water. (Zorg dat alles nét onder water staat).Sukadelappen met hutspot van bospeenSukadelappen met hutspot van bospeen
  5. Laat 20-25 minuten doorkoken. Giet hierna af en gebruik een pureestamper om hier hutspot van de maken. Voeg op het laatst de boter toe en stamp nog even door. (hierdoor wordt het extra smeuïg).
  6. Verwijder de laurier en kruidnagels uit de saus en serveer de sukadelappem met hutspot.

Courses Hoofdgerecht met vlees

Cuisine Hollandse keuken

Ga jij dit recept ook maken?

Tag @bettyskitchennl op Instagram en plaats hashtag #BettyskitchenNL.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Snelkook versie voor  diegenen met een snelkookpan:

Bereid bovenstaande stappen in een snelkookpan. Zet de pan op de hoogste (vlees)stand, en laat 45 minuten koken. Giet daarna de inhoud over in een hapjespan, (het is nog vrij waterig) en breng aan de kook. In 15-20 minuten kook je het vocht in tot een dikke saus. Wel goed blijven roeren zodat de bodem niet aankoekt!

sukadelappen met hutspot van bospeen

Category: Vlees Recepten Tags: aardappels, kerst, Pasen, runderlappen, rundvlees, sukadelappen, uien, vlees, Winter, wortels

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

« Bananabread met rode bessen
10x Gepersonaliseerde cadeaus voor Valentijnsdag »

Reader Interactions

Comments

  1. Leonard mansoer

    26 januari 2017 at 5:21 pm

    Ik heb bij gebrek aan gewone uit wel eens rode ui gebruikt .
    Hier wordt de hutspot ook zoeter en zachter van smaak .
    Groetjes leonard

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 januari 2017 at 8:44 pm

      Dank je wel Leonard, voor het delen van jou tip!
      Dat gaat inderdaad heel lekker smaken 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom in mijn online keuken! Hier deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

Zoeken

Asperge Recepten

Vier het voorjaar met asperges!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Barbecue Recepten

op 14 april gaan de nationale BBQ weken van start!

Sponsored

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg ons ook op Instagram

  • Happy Sunday!
Wakker worden met een overvloed aan vitamine D en herinneringen aan een mooie zaterdag avond. Vier het leven en geniet van kleine dingen. Omring je met mensen van wie je positieve energie krijgt en je dag kan niet meer stuk.
Maak er een mooie zondag van. 😎
#moestikffkwijt #weekend #sunday #thestreetfoodclub #utrecht #goodvibes #positiveenergy
  • Happy weekend met beats, cocktails en hapjes van The Streetfood Club. Zo'n toffe plek dat ik er zelfs op youtube een Resto Vlog van gemaakt heb!
Wat zijn jouw weekend plannen? 😎
#wegaanlos #weekend #streetfood #loempia #springroll #baobun #thestreetfoodclub #restovlog #UTRECHT #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HgrMme
  • NU ONLINE
Utrecht is een absolute hotspot rijker! Eten bij @thestreetfoodclub is niet alleen heel leuk, maar het is een avontuur, een beleving. Van binnenkomst in een eclectisch interieur, tot en met de Streetfood hapjes van over heel de wereld! Samen met @thelemonkitchennl maakte ik dan ook een Resto Vlog en die vind je nu op YouTube! 
http://bit.ly/2HgrMme
#UTRECHT #utrechthotspot #streetfoodclub #janskerkhof #restovlog #thestreetfoodclub #skylight #glasinlood
  • Verlangen jullie ook naar de zomer? Vandaag krijgen we een lekker voorproefje dus zet de borrelplank maar lekker op tafel! Het recept voor deze glutenvrije en low carbs crackers (of dus toastjes) staat nu online!
#borrel #weekendbegintgewoonwateerderdezeweek #lijnzaad #crackers #lowcarbs #glutenfree #glutenvrij #hummus #almostweekend #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HwMKR7
  • Eten in een circulair restaurant in Utrecht. De locatie ziet er in ieder geval top uit!
Zie insta stories voor de gerechten. #TGH030 #utrechthotspot #rabobank #croeselaan #restaurant #exploreutrecht #circulair #kas #uitgenodigd @tgh_utrecht http://bit.ly/2EZFrwk
  • NU ONLINE
Afgelopen week ging ik o.a.naar Chaudfontaine voor een persreis en at ik onbeperkt croissants en bagels bij @stan_forthegoodlife . Je kunt het nu allemaal rustig terugkijken in de Weekvlog van afgelopen week!
#nuonline #clickbarelinkinbio #weekvlog #vlog #chaudfontaine #euromast #stanco #croissant @euromast010 @chaudfontaine_nl http://bit.ly/2HqKgDV
  • Hebben jullie een lekker weekend achter de rug? Voor mij was het even bijkomen van persreis naar Chaudfontaine. En na een middag brunchen en slenteren door de stad gaan nu toch echt de voetjes omhoog met een lactosevrije Baileys Almande. Ondertussen worden de filmpjes geupload voor de weekvlog en morgen beginnen we weer van voor af aan. Poeh he 😉
#whoiswithme 
#weekend #aaaaanditsgone #baileysalmande #foodpost #lactosevrij #amandelen #alcohol #baileys #tropical

Copyright © 2018 Betty's Kitchen · disclaimer · ·Foodie Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in · www.Hypersmash.com