• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Sukadelappen met hutspot (van bospeen)

Sukadelappen met hutspot (van bospeen)

25 januari 2017 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Tijdens het koude weer, vind ik het heerlijk om stoofvlees te maken. Er gaat dan niet boven een lekker stukjes mals vlees, zoals deze sukadelappen met hutspot, die spontaan op je tong smelt.

Stoofvlees met hutspot

Misschien komt het omdat ik zo lekker bezig ben met winterse recepten, maar ik kreeg ineens zin in stoofvlees en aardappels… Dus ik naar de winkel voor sukadelappen en daarbij maak ik een lekkere hutspot gemaakt van zoete bospeentjes in plaats van winterwortel. De bospeen maakt de hutspot een tikkeltje zoeter. En met die vrolijke oranje kleur in je pan en een zoete bite van de worteltjes: krijg je helemaal zin in de lente!

recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl

Sukadelappen opwarmen

Je kunt de sukadelappen ook een dag van te voren bereiden, en de volgende dag alleen even een beetje opwarmen in de braadpan. Ik bak geregeld in de avonduren mijn stoofvlees voor de volgende dag. Want als je uit het werk komt wil je meteen kunnen eten, en niet nog 3 uur wachten tot het vlees gaar is. En als je grote fan bent van deze sukadelappen, dan heb ik hier nog meer overheerlijke stoofvlees recepten.


Print

Recept: Sukadelappen met hutspot

recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★

4 from 2 reviews

Tijdens het koude weer, vind ik het heerlijk om stoofvlees te maken. Er gaat dan niet boven een lekker stukjes mals vlees, zoals deze sukadelappen met hutspot gemaakt van kruimige aardappels en winterpeen of bospeen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 2.5 uur
  • Total Time: bijna 3 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 750 gram sukadelappen (4 grote lappen),
  • olijfolie of bakboter,
  • peper & zout,
  • 3 sjalotjes,
  • 1 grote knoflookteen,
  • 500 ml runderbouillon,
  • 15 jeneverbessen,
  • 6 kruidnagels,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 300 ml volle rode wijn.

 

Voor de hutspot:

  • 1 kilo kruimige aardappels,
  • 2 uien,
  • een tros bospeentjes (ca 500 gram),
  • 1 theelepel zout,
  • 50 gram boter.
  • scheut (warme) melk.

Instructions

  1. Dep de sukadelappen droog met keukenpapier. Pel en snipper de sjalotjes en knoflook. Verhit de olie of bakboter in een grote braadpan, en bak hierin de sukadelappen rondom bruin. Haal de sukadelappen uit de pan en breng op smaak met een beetje (!) zout en flink wat peper.
  2. Bak in het achtergebleven bakvet de sjalotjes en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de sukadelappen daarna  weer toe en  schenk hierop de bouillon en de wijn. Voeg de jeneverbessen, kruidnagels en laurier toe en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag, en laat 90 minuten zachtjes stoven. Check daarna of je wellicht nog wat extra bouillon, water of wijn moet toevoegen, zodat het stoofvlees niet droog komt te staan. Laat daarna nogmaals 60- 90 minuten stoven (afhankelijk van hoe dik je de jus wil hebben).
  4. Maak ondertussen de hutspot: Schil de aardappels en snijd in parten. Pel de ui en snijd in parten. Was en schrap de bospeen en snijd in plakjes van 5 mm.  Breng dit alles met de zout aan de kook in een pan water. (Zorg dat alles nét onder water staat).
  5. Laat de hutspot 20-25 minuten doorkoken, giet daarna af een stop terug in de pan. Snijd de boter in vieren en voeg toe. Gebruik vervolgens een pureestamper om hier een grove hutspot van de maken. Voeg op het laatst een scheutje (warme) melk toe en stamp licht door om smeuïg te maken.
  6. Verwijder de laurier uit de saus en serveer de sukadelappem met hutspot.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Snelkook versie voor  diegenen met een snelkookpan:

Bereid bovenstaande stappen in een snelkookpan, maar gebruik slechts 250 ml bouillon en 200 ml wijn. Zet de pan op de hoogste (vlees)stand, en laat 45 minuten koken. Giet daarna de inhoud over in een hapjespan, (het is nog waterig) en breng aan de kook. In 10-20 minuten kook je het vocht in tot een dikke saus. Wel goed blijven roeren zodat de bodem niet aankoekt!

Keywords: Stoofvlees, sukadelappen, runderlappen, hutspot, aardappels, wortel, stamppot

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl

Category: Vlees Recepten Tags: aardappels, kerst, Pasen, runderlappen, rundvlees, stoofschotel, stoofvlees, sukadelappen, uien, vlees, Winter, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bananabread met rode bessen
Volgend bericht: 10x Gepersonaliseerde cadeaus voor Valentijnsdag »

Lees Interacties

Reacties

  1. Leonard mansoer

    26 januari 2017 om 5:21 pm

    Ik heb bij gebrek aan gewone uit wel eens rode ui gebruikt .
    Hier wordt de hutspot ook zoeter en zachter van smaak .
    Groetjes leonard

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 januari 2017 om 8:44 pm

      Dank je wel Leonard, voor het delen van jou tip!
      Dat gaat inderdaad heel lekker smaken 🙂

      ★★★★

      Beantwoorden
  2. Tobias

    4 februari 2022 om 2:32 pm

    Ik stond net in de supermarkt met en kwam op jouw recept terecht. En ik ben het nu aan het maken. 😄 Ik dacht: je vindt dat vast leuk om te lezen. Groet Tobias

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in