• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Spaanse tortilla met geitenkaas

Spaanse tortilla met geitenkaas

9 juli 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Op maandag eten we vegetarisch en daar past deze  Spaanse tortilla met geitenkaas uitstekend bij!  Met plakjes aardappel en ei als basis, heb je ook meteen een glutenvrije maaltijd te pakken! En qua vulling kun je er lekker mee variëren! Voor ieder wat wils zeg maar.

Zelf een Spaanse Tortilla maken

De Meatless Monday van vandaag is deze voedzame Spaanse tortilla met peterselie, geitenkaas en bosui. Voor als je nog nooit eerder van Spaanse tortilla hebt gehoord; dit is een soort opper-omelet met aardappel als lekker vullende basis. Een Spaanse tortilla heeft dus niks te maken met een Mexicaanse tortilla wrap gemaakt van deeg. De Spaanse tortilla is, zoals de naam al verklapt, een populair gerecht in Spanje. Ik heb het dan ook geregeld gegeten tijdens een vakantie en stedentrip. Hoog tijd om er weer eens zelf een recept mee te maken! Dit gerecht is immers heel geschikt voor een vegetarische maaltijd.

recept spaanse tortilla met geitenkaas vegetarisch © bettyskitchen

Variatietips Spaanse Tortilla

De versie in dit recept heb ik vrij basic gehouden, soms hou ik namelijk wel van less is more. Maar je kunt er naar wens zelf nog allerlei ingrediënten aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan champignons, paprika, tomaat of chorizo (als je geen voorkeur hebt voor een vegetarisch maaltje). Eerder maakte ik bijvoorbeeld ook deze tortilla met geitenkaas of ga voor mini tortillas met champignons. Ook een aanrader!


Print

Recept: Spaanse tortilla met geitenkaas recept

recept spaanse tortilla met geitenkaas vegetarisch © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 7 eieren
  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 2 witte uien
  • 100 ml. slagroom
  • 125 gram geraspte geitenkaas
  • 8 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • 2 el. olijfolie

Instructions

  1. Breng een flinke pan met water en wat zeezout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in dunne plakken. Voeg de plakken toe aan het water, breng weer aan de kook en kook ze binnen 20-25 minuten gaar. Prik er even met een vork in om te controleren of ze goed gaar zijn.
  2. Ondertussen snij je de witte ui en bosuitjes heel fijn. Pers de teentjes knoflook ook alvast uit en knip de verse peterselie.
  3. Pak een kom en breek daarin de eieren. Kluts de eieren los met de slagroom. Roer vervolgens de bosui, knoflook, peterselie, 50 gram geraspte geitenkaas en naar eigen smaak zout en peper erdoorheen.
  4. Zodra de aardappels gaar gekookt en afgegoten zijn, zet je een koekenpan op het vuur waar je de Spaanse tortilla in gaat maken. Verwarm 2 el. olijfolie en zorg dat ook de randen van de pan goed ingevet zijn.
  5. Bak de versnipperde witte uitjes kort voor op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de aardappels toe. Verdeel de aardappels goed over de pan. Giet vervolgens het ei-mengsel eroverheen. Schud de pan licht zodat het ei-mengsel zich goed vermengd in de pan. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur zacht.
  6. Laat de tortilla voor 20 minuten zachtjes doorgaren. Daarna snij je voorzichtig met een mesje langs de randen om hem los te maken en keer de tortilla om. Gebruik hier eventueel een bord bij. Strooi de geitenkaas over de tortilla en laat het nog 10 minuten zachtjes doorgaren.
  7. Voor het aansnijden laat je de Spaanse tortilla een beetje afkoelen. En dan: genieten maar!

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: heb je een paar punten Spaanse tortilla over? Bewaar die dan goed afgedekt in de koelkast voor de lunch de dag erna! Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten en neemt het makkelijk mee in een bakje of stuk folie.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept spaanse tortilla met geitenkaas vegetarisch © bettyskitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, bosuien, eieren, geitenkaas, Glutenvrij, Nanda Appelman, peterselie, Spaanse keuken, tapas, tortilla, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Voorproeven #BFFTexel 2018 (vlog)
Volgend bericht: Zelf wafels maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee