• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Sinterklaas Cheesecake met karamel

Sinterklaas Cheesecake met karamel

30 november 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

“Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen..”  Het is Betty, met een enorm stuk taart! Een echte Sinterklaas Cheesecake met karamel en kruidnoten. Dit is in ieder geval niet zomaar een Sinterklaas cheesecake, maar eentje die smaakt naar amandel en speculaaskruiden. Een ode aan de Sint en om te delen met het hele gezin! Deze wil je proeven!!

Sinterklaas cheesecake met kruidnoten

Tijdens Sinterklaas kunnen we natuurlijk niet om de kruidnoten heen. Mijn favorieten zijn de varianten met chocolade er omheen en een kruidnoot met een cappuccino laagje er om heen , die ik o.a. spotte bij Van Delft en Hema. Daarom dacht ik gewoon om alles wat ik lekker vind in deze Sinterklaas Cheesecake te stoppen. Dan mag natuurlijk een wiitte chocolade, karamel en kruidnoten in truffel en cappuccino variant niet ontbreken. Maar varieer gerust met smaken die jij juist lekker vindt!

recept sinterklaas cheesecake met karamel en kruidnoten betty's kitchen

Nog meer recepten voor Sinterklaas

Nu kun je tijdens de Sinterklaas viering(en) natuurlijk nog veel meer lekkers op tafel zetten! Begin pakjesdag met deze Sinterklaas Smoothie of  warm Sinterklaas Havermout ontbijt. Liefhebbers van taarten kunnen, behalve deze Sinterklaas Cheesecake, ook kiezen uit een Sinterklaasslof met witte chocoladeroom. Of ga juist voor een van de andere heerlijke recepten voor Sinterklaas. Uiteraard wens ik je alvast een hele smakelijke feestdag!


Print

Recept: Sinterklaas Cheesecake met kruidnoten

recept sinterklaas cheesecake met karamel en kruidnoten betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Sinterklaas Cheesecake is een topper om te serveren tijdens jouw Sinterklaas feest! Een verrukkelijk stukje Sinterklaastaart als toetje of voor bij de koffie! Geniet van roomkaas met een vleugje amandel, karamel en pepernoten on top!

  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 60 minutes
  • Total Time: 9 hours 20 minutes
  • Yield: 12–14 personen 1x

Ingredients

Scale

Ingrediënten deegbodem:

  • 250 gram bloem,
  • 125 gram bruine basterdsuiker,
  • 3 eetlepels speculaas- koek- of pumpkin spice kruiden,
  • mespunt zout,
  • 160 gram koude (!) boter, in kleine stukjes.

Ingrediënten cheesecake:

  • 200 gram witte chocolade,
  • 600 gram roomkaas (bijv. Philadelphia),
  • 200 gram crème fraîche,
  • 200 gram suiker,
  • 4 grote eieren (L),
  • 2 theelepels amandel extract (of gebruik vanille)
  • 2 handjes kruidnoten.

Voor de topping:

  • Decoratie: 100 gram suiker
  • 2 eetlepels water,
  • (chocolade)kruidnoten.

Extra:

  • oven,
  • springvorm van 24 cm,
  • bakpapier,
  • keukenmixer met deeghaken en garde,
  • spatel,
  • au-bain-marie,
  • steelpannetje.

Instructions

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden / 165 hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Maak als eerste de deegbodem: Meng in een kom de bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden en een mespunt zout door elkaar. Voeg hier de stukjes koude boter aan toe, en kneed dit snel tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met de keukenmixer en deeghaken. Vorm een bal van het deeg, druk deze plat uit in de bodem van de springvorm. Stop in de koelkast om te rusten.
  3. Verwarm de witte chocolade au-bain marie en zet apart om iets af te koelen. Ondertussen klop je in de keukenmixer met garde de roomkaas met de crème fraîche en de suiker zacht en romig.
  4. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. (Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.) Voeg hierna de amandel extract en de gesmolten witte chocolade toe en spatel dit rustig door om te mengen. Tot slot roer je er de kruidnoten doorheen
  5. Giet de vulling bovenop de deegbodem en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag daarna de temperatuur naar 120 graden (110 hete lucht) en laat nog 40 minuten garen.  De bovenkant zal in ieder geval gestold zijn, maar het midden kan nog een beetje wiebelig zijn.
  6. Laat de Sinterklaas cheesecake afkoelen in de vorm en laat daarna een nacht volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
  7. Voor het serveren maak je de karameltopping. Stop de suiker en water in een steelpannetje en verwarm op medium vuur. Niet roeren! Laat de suiker bubbelen en een beetje bruin kleuren. Haal dan van het vuur en roer rustig door tot je een karamel hebt.
  8. Verdeel wat chocolade truffel kruidnoten en cappuccino kruidnoten over de afgekoelde cheesecake en lepel hier de karamel overheen. Laat een paar minuten opdrogen. Snijd de Sinterklaas Cheesecake in punten en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept sinterklaas cheesecake met karamel en kruidnoten betty's kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

recept sinterklaas cheesecake met karamel

Category: Taart Recepten Tags: bloem, cheesecake, Crème fraîche, karamel, kruidnoten, pepernoten, roomboter, roomkaas, Sinterklaas, suiker, witte chocolade

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Last Minute Cadeau Inspiratie
Volgend bericht: Fotodagboek November 2017 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee