Zie de maan schijnt door de bomen, de nachten worden kouder en voor het onbijt staat er bij mij een lekkere kruidnoten havermoutpap op het menu. Dat is echt een waardig Sinterklaas ontbijt met havermout! Daar gaat natuurlijk een goede dosis speculaaskruiden in en voor de liefhebbers zelfs een pepernoot of twee 🙂
Sinterklaas ontbijt met havermout maken
Voor een goed begin van de dag, start ik het liefst met een kommetje havermoutpap maken. Zeker nu het buiten waterkoud is, is het heerlijk om een warm sinterklaas ontbijt met havermout te maken Je staat natuurlijk vrij om voor de rest te variëren met fruitsoorten en eventueel een handje gezonde noten. Maar dit warme Sinterklaas ontbijt met havermout pap is een gezond begin van een dag vol (vaak) zoete recepten voor Sinterklaas.

Nog meer havermoutpap recepten
Kun je geen genoegen krijgen van dit Sinterklaas ontbijt met havermout pap? Uiteraard heb ik nog meer lekkere havermoutpap recepten voor jullie. Zoals bijvoorbeeld deze havermoutpap met pindakaas. Hier mag je gerust ook zelf nog een handje kruidnoten aan toevoegen hoor. Of ga voor een winterse Appeltaart-havermoutpap. En mix de havermout voor de verandering eens af met ‘suji’ , een pap gemaakt van griesmeel en gedroogd fruit. Dat wordt lekker genieten op de vroege ochtend! En ken je de TikTok en Instagram trend: baked oats maken al? Eet smakelijk!
Recept: Sinterklaas ontbijt met havermout
Zie de maan schijnt door de bomen, de nachten worden kouder en voor het onbijt staat er bij mij een lekkere kruidnoten havermoutpap op het menu. Dat is echt een waardig Sinterklaas ontbijt met havermout! Daar gaat natuurlijk een goede dosis speculaaskruiden in en voor de liefhebbers zelfs een pepernoot of twee 🙂
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: sinterklaas
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 250 ml (amandel)melk,
- 4 eetlepels havermout,
- 1 eetlepel gojibessen,
- 1 eetlepel rozijnen,
- 1 theelepel speculaas-, koek- of pumpkin spice kruiden,
- 1 theelepel gemalen kaneel,
- 1/8 theelepel amandel extract,
- handje rood fruit, bijvoorbeeld rode bessen,
- Optioneel: een klein handje kruidnoten.
Extra: klein pannetje.
Instructions
- Breng de melk met het havermout, gojibessen, rozijnen, speculaaskruiden en kaneel aan de kook in een pannetje. Zodra de melk kookt, zet je het vuur lager en voeg je het amandelextract toe en laat gedurende 5-10 minuten doorkoken. Blijf goed doorroeren om aanbakken te voorkomen. Houd er rekening mee dat gebroken havermout minder tijd nodig heeft als stevigere havervlokken.
- Schep het Sinterklaas onbijt in kommetjes. Ris de rode bessen van de takjes en strooi over de havermoutpap.
- Voeg eventueel nog wat extra kruidnoten toe en het Sinterklaas ontbijt met havermout is compleet!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je s’ochtends lekker dit recept voor Sinterklaas ontbijt met havermout en kruidnoten wilt gaan maken!

[…] hier het recept van Betty’s Kitchen. 2. Speculaas cheesecake voor bij de […]