• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Sinterklaas Blondies met kruidnoten

Sinterklaas Blondies met kruidnoten

3 december 2018 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Wil je deze feestdagen lekker uitpakken? Maak dan eens Sinterklaas blondies met kruidnoten! Extra decadent met witte chocolade omhult en een swirl van karamel! Oeh la la!

Superdeluxe Sinterklaas Blondies met kruidnoten

Ik denk dat ik jullie niet hoe uit te leggen dat blondies gewoonweg heel erg lekker zijn? Het lichte zusje van de brownie geeft een mooi contrast met de donkere kruidnoten. Ik wijk in dit recept wel een beetje af van mijn standaard blondies recept. Maar deze variant is wel echt superdeluxe voor de feestdagen. Met een vleugje amaretto, kruidnoten met witte chocolade en een flinke portie karamel. Het gaat nog heel moeilijk worden om het slechts bij een stukje van deze Sinterklaas blondies met kruidnoten te houden.

recept sinterklaas blondies met kruidnoten © bettyskitchen.nl
recept sinterklaas blondies met kruidnoten © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met kruidnoten

Hoewel deze Sinterklaas blondie met kruidnoten verschrikkelijk lekker is, heb ik natuurlijk nog veel meer recepten met kruidnoten voor jullie beschikbaar! Maak bijvoorbeeld ook een Sinterklaas fudge met kruidnoten. Ook erg fijn is deze kidsproof tiramisu met kruidnoten! En wat dacht je er van om op 5 december te ontbijten met een heerlijke warme havermoutpap met kruidnoten? Check hier sowieso 15x Sinterklaas recepten op een rijtje! Dat gaat nog moeilijk kiezen worden hoor! Maar wel lekker 🙂


View this post on Instagram

A post shared by Betina Drost -BETTYSKITCHEN.NL (@bettyskitchennl)


Print

Recept: Sinterklaas Blondies met kruidnoten

recept sinterklaas blondies met kruidnoten © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Wil je deze feestdagen lekker uitpakken? Maak dan eens Sinterklaas blondies met kruidnoten! Extra decadent met witte chocolade omhult en een swirl van karamel! Oeh la la!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 9 – 16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 225 gr roomboter
  • 300 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el Amaretto (of melk)
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 275 gr bloem
  • ½ tl maizena
  • 120 gr kruidnoten met ‘witte chocolade’
  • 150 gr karamelsaus of gebruik dulche de leche

Topping:

  • Nog wat extra kruidnoten svp 🙂

Extra:

  • vierkant bakblik (brownievorm) 23 x 23 cm
  • bakpapier
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).Knip een strook bakpapier op breedte van de bodem van de bakvorm. Spray het vierkante bakblik in met bakspray. Leg het bakpapier overhangend in de vorm en knip 2 extra stukken om de overgebleven zijkanten te bedekken. Zet apart.
  2. Smelt de roomboter op medium-laag vuur in een steelpannetje en laat daarna een beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de suiker met de eieren, Amaretto, vanille, speculaaskruiden en zout wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet je de gesmolten boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel ineens want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer op de laagste stand en klop zachtjes de bloem en maizena door het blondie beslag.
  4. Zet de machine uit en tot slot schep je de kruidnoten met witte chocolade door het beslag. Verdeel driekwart van het beslag over de bakvorm en strijk goed uit.
  5. Verwarm de karamel in de magnetron of au-bain marie. Lepel dit over het beslag in de vorm en spreid een beetje uit. Lepel vervolgens de overige kwart van het beslag in de vorm en ‘swirl’ met een lepel het geheel een beetje door elkaar.
  6. Top de bovenkant af met een nog een beetje extra kruidnoten. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de blondies gedurende 40-45 minuten gaar. Laat daarna goed afkoelen in de vorm. Snijd de Sinterklaas blondies daarna in 9 – 16 vierkantjes en serveer afgekoeld.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: blondies, suiker, roomboter, bloem, kruidnoten, karamel, Sinterklaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept sinterklaas blondies met kruidnoten © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze blondies met kruidnoten gaan maken!

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: bloem, blondies, cake, chocolade, kruidnoten, maizena, Nederlandse keuken, roomboter, Sinterklaas, speculaaskruiden, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gezonde Speculaas Brownie Ontbijt
Volgend bericht: Op wildreis door Gelderland »

Lees Interacties

Reacties

  1. Aukje

    4 december 2020 om 7:57 pm

    Ze staan nu in de oven, het beslag is in ieder geval heerlijk!!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in