• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Tussendoortjes Recepten / Sinterklaas Blondies met kruidnoten

Sinterklaas Blondies met kruidnoten

3 december 2018 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Wil je deze feestdagen lekker uitpakken? Maak dan eens Sinterklaas blondies met kruidnoten! Extra decadent met witte chocolade omhult en een swirl van karamel! Oeh la la!

Superdeluxe Sinterklaas Blondies met kruidnoten

Ik denk dat ik jullie niet hoe uit te leggen dat blondies gewoonweg heel erg lekker zijn? Het lichte zusje van de brownie geeft een mooi contrast met de donkere kruidnoten. Ik wijk in dit recept wel een beetje af van mijn standaard blondies recept. Maar deze variant is wel echt superdeluxe voor de feestdagen. Met een vleugje amaretto, kruidnoten met witte chocolade en een flinke portie karamel. Het gaat nog heel moeilijk worden om het slechts bij een stukje van deze Sinterklaas blondies met kruidnoten te houden.

  • recept sinterklaas blondies met kruidnoten © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met kruidnoten

Hoewel deze Sinterklaas blondie met kruidnoten verschrikkelijk lekker is, heb ik natuurlijk nog veel meer recepten met kruidnoten voor jullie beschikbaar! Maak bijvoorbeeld ook een Sinterklaas fudge met kruidnoten. Ook erg fijn is deze kidsproof tiramisu met kruidnoten! En wat dacht je er van om op 5 december te ontbijten met een heerlijke warme havermoutpap met kruidnoten? Check hier sowieso 15x Sinterklaas recepten op een rijtje! Dat gaat nog moeilijk kiezen worden hoor! Maar wel lekker 🙂


View this post on Instagram

A post shared by Betina Drost -BETTYSKITCHEN.NL (@bettyskitchennl)


Print

Recept: Sinterklaas Blondies met kruidnoten

recept sinterklaas blondies met kruidnoten © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Wil je deze feestdagen lekker uitpakken? Maak dan eens Sinterklaas blondies met kruidnoten! Extra decadent met witte chocolade omhult en een swirl van karamel! Oeh la la!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 9 – 16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 225 gr roomboter
  • 300 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el Amaretto (of melk)
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 275 gr bloem
  • ½ tl maizena
  • 120 gr kruidnoten met ‘witte chocolade’
  • 150 gr karamelsaus of gebruik dulche de leche

Topping:

  • Nog wat extra kruidnoten svp 🙂

Extra:

  • vierkant bakblik (brownievorm) 23 x 23 cm
  • bakpapier
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).Knip een strook bakpapier op breedte van de bodem van de bakvorm. Spray het vierkante bakblik in met bakspray. Leg het bakpapier overhangend in de vorm en knip 2 extra stukken om de overgebleven zijkanten te bedekken. Zet apart.
  2. Smelt de roomboter op medium-laag vuur in een steelpannetje en laat daarna een beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de suiker met de eieren, Amaretto, vanille, speculaaskruiden en zout wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet je de gesmolten boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel ineens want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer op de laagste stand en klop zachtjes de bloem en maizena door het blondie beslag.
  4. Zet de machine uit en tot slot schep je de kruidnoten met witte chocolade door het beslag. Verdeel driekwart van het beslag over de bakvorm en strijk goed uit.
  5. Verwarm de karamel in de magnetron of au-bain marie. Lepel dit over het beslag in de vorm en spreid een beetje uit. Lepel vervolgens de overige kwart van het beslag in de vorm en ‘swirl’ met een lepel het geheel een beetje door elkaar.
  6. Top de bovenkant af met een nog een beetje extra kruidnoten. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de blondies gedurende 40-45 minuten gaar. Laat daarna goed afkoelen in de vorm. Snijd de Sinterklaas blondies daarna in 9 – 16 vierkantjes en serveer afgekoeld.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: blondies, suiker, roomboter, bloem, kruidnoten, karamel, Sinterklaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept sinterklaas blondies met kruidnoten © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze blondies met kruidnoten gaan maken!

Category: Tussendoortjes Recepten Tags: bloem, blondies, chocolade, Hollandse keuken, kruidnoten, maizena, roomboter, Sinterklaas, speculaaskruiden, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gezonde Speculaas Brownie Ontbijt
Volgend bericht: Op wildreis door Gelderland »

Lees Interacties

Reacties

  1. Aukje

    4 december 2020 om 7:57 pm

    Ze staan nu in de oven, het beslag is in ieder geval heerlijk!!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in