Print

Recept: Sinterklaas Blondies met kruidnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil je deze feestdagen lekker uitpakken? Maak dan eens Sinterklaas blondies met kruidnoten! Extra decadent met witte chocolade omhult en een swirl van karamel! Oeh la la!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 9 - 16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 225 gr roomboter
  • 300 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el Amaretto (of melk)
  • 1 tl vanille extract
  • ½ tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 275 gr bloem
  • ½ tl maizena
  • 120 gr kruidnoten met ‘witte chocolade’
  • 150 gr karamelsaus of gebruik dulche de leche

Topping:

  • Nog wat extra kruidnoten svp 🙂

Extra:

  • vierkant bakblik (brownievorm) 23 x 23 cm
  • bakpapier
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).Knip een strook bakpapier op breedte van de bodem van de bakvorm. Spray het vierkante bakblik in met bakspray. Leg het bakpapier overhangend in de vorm en knip 2 extra stukken om de overgebleven zijkanten te bedekken. Zet apart.
  2. Smelt de roomboter op medium-laag vuur in een steelpannetje en laat daarna een beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de suiker met de eieren, Amaretto, vanille, speculaaskruiden en zout wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet je de gesmolten boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel ineens want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer op de laagste stand en klop zachtjes de bloem en maizena door het blondie beslag.
  4. Zet de machine uit en tot slot schep je de kruidnoten met witte chocolade door het beslag. Verdeel driekwart van het beslag over de bakvorm en strijk goed uit.
  5. Verwarm de karamel in de magnetron of au-bain marie. Lepel dit over het beslag in de vorm en spreid een beetje uit. Lepel vervolgens de overige kwart van het beslag in de vorm en ‘swirl’ met een lepel het geheel een beetje door elkaar.
  6. Top de bovenkant af met een nog een beetje extra kruidnoten. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de blondies gedurende 40-45 minuten gaar. Laat daarna goed afkoelen in de vorm. Snijd de Sinterklaas blondies daarna in 9 – 16 vierkantjes en serveer afgekoeld.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty