Shoarma is niet alleen gereserveer voor diegenen die in het weekend een nachtje doorhalen. Je kunt er namelijk ook een overheerlijke Shoarma salade mee maken!
In het weekend kom ik vaak tijd en handen te kort. Het hele huishouden en de boodschappen moeten gebeuren, je vliegt op je vrije zaterdag vaak van hot naar her. Dit zal jullie wellicht bekend voorkomen. Maar het maakt ook dat het eten op zaterdag niet altijd even gezond is.
Vaak gaat deze dag toch gepaard met een overvol schema, dus het uitgebreide koken bewaar ik het liefst voor zondag. Deze gezonde shoarma salade bied een uitkomst, want hij is makkelijk en snel te bereiden!
En omdat het een salade is, voel ik me ook niet meteen zo schuldig voor het feit dat ik letterlijk een shoarma naar binnen werk. De shoarma koop je gewoon voorgekruid bij de slager of supermarkt, en de knoflooksaus maak ik het liefst zelf . Probeer alle ingrediënten zo dun mogelijk te snijden, zodat je een fijne en lichte ‘bite’ houdt in deze shoarma salade.
Recept voor Shoarma salade:
(Lunchgerecht voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1/2 komkommer,
- 1 (rode) ui,
- 100 gram gesneden ijsbergsla,
- 10 kerstomaatjes,
- 6 radijsjes,
- 250 gram shoarma, peper olie,
- 1-2 eetlepels (verse) knoflooksaus,
- verse koriander.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Bereidingswijze:
- Was en schil de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes hiervan. Pel de ui, snijd doormidden, en snijd hier flinterdunne plakjes van. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Verwijder de uiteindes van de radijs en snijd in dunne plakken. Hussel alle groente in een kom door elkaar.
- Verhit ondertussen een scheut peper olie in een koekenpan en bak hierin de shoarma gaar (volgens de verpakking).
- Voeg de warme shoarma toe aan de salade, samen met de knoflooksaus en een handje koriander blaadjes en meng nogmaals goed door elkaar. Serveer de shoarma salade direct!
Eet smakelijk!
Tip! Maak er eventueel nog wat pita broodjes met kaas bij.
Geef een antwoord