• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Shoarma salade

Shoarma salade

6 april 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Shoarma is niet alleen gereserveer voor diegenen die in het weekend een nachtje doorhalen. Je kunt er namelijk ook een overheerlijke Shoarma salade mee maken!

Shoarma salade

In het weekend kom ik vaak tijd en handen te kort. Het hele huishouden en de boodschappen moeten gebeuren, je vliegt op je vrije zaterdag vaak van hot naar her. Dit zal jullie  wellicht bekend voorkomen. Maar het maakt ook dat het eten op zaterdag niet altijd even gezond is.

Vaak gaat deze dag toch gepaard met een overvol schema, dus het uitgebreide koken bewaar ik het liefst voor zondag. Deze gezonde shoarma salade bied een uitkomst, want hij is makkelijk en snel te bereiden!

En omdat het een salade is, voel ik me ook niet meteen zo schuldig voor het feit dat ik letterlijk een shoarma naar binnen werk. De shoarma koop je gewoon voorgekruid bij de slager of supermarkt, en de knoflooksaus maak ik het liefst zelf . Probeer alle ingrediënten zo dun mogelijk te snijden, zodat je een fijne en lichte ‘bite’  houdt in deze shoarma salade.

Recept voor Shoarma salade:

(Lunchgerecht voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1/2 komkommer,
  • 1  (rode) ui,
  • 100 gram gesneden ijsbergsla,
  • 10 kerstomaatjes,
  • 6 radijsjes,
  • 250 gram shoarma, peper olie,
  • 1-2 eetlepels (verse) knoflooksaus,
  • verse koriander.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Was en schil de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes hiervan. Pel de ui, snijd doormidden, en snijd hier flinterdunne plakjes van. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Verwijder de uiteindes van de radijs en snijd in dunne plakken.  Hussel alle groente in een kom door elkaar.
  2. Verhit ondertussen een scheut peper olie in een koekenpan en bak hierin de shoarma gaar (volgens de verpakking).
  3. Voeg de warme shoarma toe aan de salade, samen met de knoflooksaus en een handje koriander blaadjes en meng nogmaals goed door elkaar. Serveer de shoarma salade direct!

Eet smakelijk!

Tip! Maak er eventueel nog wat pita broodjes met kaas bij.

Shoarma salade

Category: Lunch recepten, Recepten algemeen Tags: Glutenvrij, knoflook, komkommer, koriander, Low Carb, shoarma, Turkije

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Filmpje: Shoppen bij 1000en1smaken.nl
Volgend bericht: Knoflooksaus met yoghurt »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee