Print

Recept: Shoarma salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoewel shoarma of shawarma het meest bekend staat als ultiem streetfood, kun je er thuis ook een overheerlijke en gezonde Shoarma salade mee maken! Lekker met sla, radijs, tomaten en komkommer en perfect voor een (gezonde) lunch.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Turkse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • ½ komkommer
  • 1  (rode) ui
  • 100 gram gesneden ijsbergsla
  • 200 gram kerstomaatjes
  • ½ bosje radijsjes
  • 250 gram shoarma
  • peper olie
  • 2 eetlepels  knoflooksaus
  • verse koriander

Instructions

  1. Was en schil de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes hiervan. Pel de ui, snijd doormidden, en snijd hier flinterdunne plakjes van. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Verwijder de uiteindes van de radijs en snijd in dunne plakken.  Hussel alle groente in een kom door elkaar.
  2. Verhit ondertussen een scheut peper olie in een koekenpan en bak hierin de shoarma gaar (volgens de verpakking).
  3. Voeg de warme shoarma toe aan de salade, samen met de knoflooksaus en een handje koriander blaadjes en meng nogmaals goed door elkaar. Serveer de shoarma salade direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Voor de liefhebber, of toch wat meer vulling kun je er nog een warm pitabroodje, eventueel belegd met kaas, bij serveren.