Vier de zomer met een overheerlijke salade met burrata, asperges en ham! Het blijkt een gouden combinatie te zijn en is een gerecht dat ik graag voor de lunch maak. Zo waan ik me toch even een beetje in Italie deze zomer!
Salade met burrata kaas
Een bolletje mozzarella is velen al bekend, maar ken je ook al de burrata? Dat is een bolletje mozzarella dat is ingespoten met room waardoor je een heel zacht kaasje krijgt. Ideaal als blikvanger op salades maar gewoonweg heel erg lekker. Bij menig (Italiaanse) restaurants vind je asperges met burrata al terug op de kaart. Ik besloot er echter een uitgebreidere salade met burrata, asperges en ham van te maken. Die zoute ham, bijvoorbeeld parmaham of serranoham, combineert namelijk fantastisch met die romige burrata, nootachtige rucola sla, knapperige groenten en een beetje witte balsamico als zuurtje. Echt op en top zomers en geschikt als lunch bijvoorbeeld! Check hier overigens 20x recepten met burrata op een rijtje!
Nog meer zomerse salade recepten
Een ding is zeker: deze salade met burrata, asperges en ham is op en top zomers! Maar een burrata in combinatie met bloedsinaasappel is ook geweldig! Maar voor de liefhebber hebben we nog meer lekkere salade recepten in petto! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade met gegrilde geitenkaas en vijgen? Of ga voor een Italiaanse broodsalade met aardbeien! Maar deze maaltijdsalade met rijst en mango is ook een aanrader! Check hier al onze salade recepten op een rijtje! Dat wordt lekker en gezond genieten tijdens warme zomerdagen!
Recept: Salade met burrata met asperges en ham
Deze zomerse salade met burrata serveer ik op een bedje van rucola sla, cherrytomaten en wat roosjes parma of serranoham. Burrata is een bol mozzarella die is ingespoten met room waardoor je een hele zachte en romige kaas krijgt.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 10 min
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: salade
- Cuisine: Italiaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 200 gram groene asperge tips
- 100 gram rucola sla(melange)
- 100 gram cherry tomaten
- 80 gram gedroogde rauwe ham in plakken (bijv. Parma of Serrano)
- 1 burrata
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 tl (witte) balsamico azijn,
- 5 basilicum blaadjes
- peper & zout
Extra:
Instructions
- Zet alvast een grillpan op het vuur en laat goed voorverhitten.
- Snijd ondertussen het houtige onderkantje van de asperges af. Meng de asperges in een kommetje met twee eetlepels olijfolie en breng op smaak met gemalen zout & peper. Leg de asperges in de grillpan en grill rondom in circa 10 minuten gaar.
- Verdeel de rucola sla over een saladeschaal. Snijd de cherry tomaten doormidden en verdeel over de sla. Leg de aspergetips hier bovenop en verdeel de gedroogde ham er om heen.
- Giet de burrata af en plaats deze in het midden van de salade. Maal hier wat grof gemalen peper overheen.
- Maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie en de balsamico azijn. Hak de basilicum fijn en roer door de dressing. Schep dit over de salade en serveer direct!@
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze salade met burrata en asperges wilt gaan maken!
Geef een reactie