• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Zomerse rijstsalade met mango

Zomerse rijstsalade met mango

18 juni 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Ziet deze zomerse rijstsalade met mango er niet ontzettend vrolijk uit? Op een zomerse Meatless Monday maakte ik dit kleurrijke bordje vol gezonde en voedzame ingrediënten. En weer eens wat anders dan een klassieke Caesar of tomatensalade!

Zomerse rijstsalade met witte, zwarte en rode rijst

In deze salade gebruikte ik een mix van witte, zwarte en rode rijst. Toen ik vorig jaar een reis maakte door Sri Lanka bezocht ik ook een rijstplantage voor een reportage. Daar werd alleen maar rode rijst verbouwd, iets wat ik eigenlijk weinig voorbij zag komen in mijn supermarkt in Nederland. Rode rijst wordt vooral in het zuiden van Sri Lanka verbouwd en in het noorden de ‘gewone’ witte rijst. Er werd mij verteld dat ze in het zuiden rode rijst niet alleen lekkerder vinden, het smaakt namelijk een beetje nootachtig, maar het is ook gezonder dan witte rijst. Het is namelijk voedzamer en bevat veel proteïnen. Hetzelfde geldt voor zwarte rijst, ook deze is vezelrijker (want: volkoren) en daarom voedzamer. Stiekem kleine superfoods dus!

recept Zomerse rijstsalade met mango Betty's kitchen

Nog meer zomerse maaltijd salades

Ik werd dan ook heel enthousiast toen ik deze mix in de supermarkt zag! Mocht jij die nu niet aantreffen, kun je natuurlijk ook gewoon een eigen mix maken of één soort rijst gebruiken voor dit gerecht. Ben je tevens op zoek naar meer inspiratie voor een voedzame en vegetarische maaltijdsalade? Deze parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel en salade van parelgort met pompoen zijn ook aanraders! Speciaal voor bij de barbecue maakte Betty ook deze vegetarische koude rijstsalade. Zo kun je nog een beetje afwisselen met deze zomerse rijstsalade.


Print

Zomerse rijstsalade met mango recept

recept Zomerse rijstsalade met mango Betty's kitchen
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram rijst naar eigen keuze
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram wortel julienne
  • 150 gram Edamame boontjes (klein blikje)
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 50 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 1 bakje pindasaus (200 ml.)
  • 1 el. ketjap
  • Handje kant-en-klare gebakken uitjes
  • Peper en zout naar wens
  • Zakje papadums om ernaast te serveren

Instructions

  1. Breng water met een snufje zout aan de kook voor de rijst. Voeg de rijst toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de rijst volgens het aantal minuten dat in de gebruiksaanwijzing staat. Hierna giet je het af, roer er wat olie doorheen en laat het licht afkoelen.
  2. Tijdens het koken van de rijst kun je ook alvast de cashewnoten roosteren in een kleine, droge koekenpan op laag vuur. Schud de noten regelmatig zodat ze niet aanbranden.
  3. Ondertussen snij je de bosuitjes en mango heel fijn. Als je een blikje Edamame boontjes hebt gekocht, giet deze dan af en spoel om met koud water. 
  4. In een steelpannetje bereid je de pindasaus op laag vuur. Breng de saus aan de kook met 2 el. water en de ketjap. Roer goed door. 
  5. Pak een grote kom en voeg hierin alle ingrediënten toe: de gare rijst, Edamame boontjes, wortel julienne, bosuitjes, mango, gebakken uitjes en cashewnoten. Halveer de limoen en knijp het sap uit boven de kom. Giet ook de pindasaus eroverheen en schep alles goed door.
  6. Proef de zomerse rijstsalade en voeg naar wens nog zout en peper toe. Serveer met de papadums ernaast.

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze zomerse rijstsalade met mango lauwwarm of koud serveren. Ideaal om van tevoren te maken en mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick of barbecue. Schep alles door elkaar in een kom en zet op tafel. 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept Zomerse rijstsalade met mango Betty's kitchen

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: cashewnoten, mango, Nanda Appelman, pindasaus, rijst, sojabonen, vegetarisch, wortel, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pizza Rolls met Parmaham en Mozzarella (video)
Volgend bericht: Eindelijk! Pizza met chocolade! »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in