• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Burrata salade met bloedsinaasappel

Burrata salade met bloedsinaasappel

7 mei 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Is het al zomer?! Ik kan niet wachten op heerlijk lange, zwoele zomeravonden. Om alvast in de stemming te komen maakte ik deze zomerse burrata salade met bloedsinaasappel, erwtjes, tomaten en pecannoten. Lekker kleurrijk en fris! Deze salade staat binnen 10 minuten op tafel, dus je kunt binnen mum van tijd weer buiten zitten om het op te eten.

Zomerse Burrata salade met bloedsinaasappel

Burrata is wel echt één van m’n heimelijke liefdes, wat is dat een feestje voor de tong zeg. Een goede bol buffel mozzarella is al heerlijk, maar de romige, zachte smaak en structuur van burrata maakt het compleet. De combinatie van deze burrata salade met bloedsinaasappel is romig en tegelijk friszuur en met zoete tomaten en balsamico maakt deze salade een ideaal zomers gerecht. Uiteraard kun je zelf toevoegen of weglaten wat je wilt. Salades zijn immers enorm geschikt om kliekjes en eigen voorkeuren aan toe te voegen. Check hier overigens 20x recepten met burrata op een rijtje!

recept Burrata salade met bloedsinaasappel Bettys kitchen

Nog meer zomerse saladevariaties

Op zoek naar andere zomerse saladevariaties? Eerder maakten we op Betty’s Kitchen deze friszoete (en gezonde!) Venkelsalade met sinaasappel en grapefruit, deze Maaltijdsalade van parelcouscous met pistachenootjes en sinaasappel en Speltsalade met gegrilde groenten. Wij houden ervan, dus genoeg inspiratie om op te doen!:) Oh en voor het uitsnijden van prachtige ontvelde partjes bloedsinaasappel kun je hier een handige tutorial video bekijken voor het uitsnijden van citrus vruchten.


Print

Recept: Burrata salade met bloedsinaasappel

recept Burrata salade met bloedsinaasappel Bettys kitchen
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 bol burrata
  • 150 gram veldsla/ rucola
  • 75 gram tuinerwten (bv. uit de diepvries)
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 bloedsinaasappels
  • 5 takjes verse tijm
  • 100 gram pecannoten
  • 1 el. extra vierge olijfolie
  • 1 el. balsamico azijn
  • Verse peper

Instructions

  1. Breek of vermaal de pecannoten in kleine stukjes. Rooster de nootjes in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. 
  2. Halveer de tomaten en snij de burrata eventueel alvast in stukken. Schil de bloedsinaasappels en snij de partjes fijn. Vang het sap op om door de salade heen te scheppen. Bewaar eventueel een paar schijfjes bloedsinaasappel om in een karaf water bij de salade te serveren.
  3. Rijg de tijm van de takjes. Dit gaat gemakkelijk door het takje in tegengestelde richting als de blaadjes door je duim en wijsvinger te trekken. 
  4. Meng alle ingrediënten in een kom en serveer de burrata salade met bloedsinaasappel met wat vers gemalen peper eroverheen vermalen!

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Ik maakte expres wat extra van deze burrata salade met bloedsinaasappel, waardoor ik een portie overhad die ik de dag erna lekker meenam als lunch naar kantoor. Schep de salade in een luchtdicht bakjes en  bewaar in de koelkast voor de volgende dag. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Burrata salade met bloedsinaasappel Bettys kitchen

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: burrata, erwten, mozzarella, Nanda Appelman, pecannoten, sla, tomaten, vegetarisch, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « The Green House Restaurant in Utrecht
Volgend bericht: IJskoffie maken (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Oreo Bat Balls voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in