Print

Recept: Salade met burrata met asperges en ham

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zomerse salade met burrata serveer ik op een bedje van rucola sla, cherrytomaten en wat roosjes parma of serranoham. Burrata is een bol mozzarella die is ingespoten met room waardoor je een hele zachte en romige kaas krijgt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: salade
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gram groene asperge tips
  • 100 gram rucola sla(melange)
  • 100 gram cherry tomaten
  • 80 gram gedroogde rauwe ham in plakken (bijv. Parma of Serrano)
  • 1 burrata
  • 3 el olijfolie extra vierge 
  • 2 tl (witte) balsamico azijn,
  • 5 basilicum blaadjes
  • peper & zout

Extra:

Instructions

  1. Zet alvast een grillpan op het vuur en laat goed voorverhitten.
  2. Snijd ondertussen het houtige onderkantje van de asperges af. Meng de asperges in een kommetje met twee eetlepels olijfolie en breng op smaak met gemalen zout & peper. Leg de asperges in de grillpan en grill rondom in circa 10 minuten gaar. 
  3. Verdeel de rucola sla over een saladeschaal. Snijd de cherry tomaten doormidden en verdeel over de sla. Leg de aspergetips hier bovenop en verdeel de gedroogde ham er om heen. 
  4. Giet de burrata af en plaats deze in het midden van de salade. Maal hier wat grof gemalen peper overheen.
  5. Maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie en de balsamico azijn. Hak de basilicum fijn en roer door de dressing. Schep dit over de salade en serveer direct!@

Eet smakelijk!