• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Romige paddenstoelensoep met spelt en kaas

Romige paddenstoelensoep met spelt en kaas

8 februari 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Op deze ‘Meatless Monday’ zetten we een lekkere, vegetarische, romige paddenstoelensoep met spelt en kaas op het menu. Heerlijk op smaak gebracht met walnoten en tijm is dit een verwarmende maaltijdsoep die goed past op donkere, koude avonden.

Romige paddenstoelen in maaltijdsoep of voorgerecht

Ik moet bekennen dat ik nog nooit eerder zelf champignon- of paddenstoelensoep heb gemaakt. Ik kwam erachter dat het ontzettend makkelijk is om het zelf te maken, dus voortaan koop ik dit echt niet meer kant-en-klaar. Want deze zelfgemaakte variant is nog veel lekkerder ook! Ik hou er zelf erg van om soep als volledige avondmaaltijd te nuttigen. Daarom heb ik in dit gerecht dan ook spelt, walnoten en kaas toegevoegd zodat het een volwaardige maaltijd is. Je kunt deze paddenstoelensoep ook als voorgerecht of lunch serveren, en er dan voor kiezen om de spelt, walnoten en kaas eruit te houden.

recept romige paddenstoelensoep met spelt en kaas © bettyskitchen.nl

Nog meer vegetarische maaltijdsoepen

Verlang je tijdens deze koude en donkere dagen wel vaker naar een kom dampende warme soep, dan hebben wij nog meer vegetarische maaltijdsoepen voor jullie op de site staan! Wat dacht je van deze prachtige oranje Thaise pompoensoep met kokos? Daarnaast is deze Orzo maaltijdsoep met spinazie ook een echte aanrader! Betty maakte ook eerder deze dikke tomatensoep met linzen en geitenkaas. Yummm! Ik ben in ieder geval benieuwd wat jullie van deze romige paddenstoelensoep met spelt gaan vinden! Laat je het hieronder weten in de comments?


Print

Recept: Romige paddenstoelensoep met spelt en kaas

recept romige paddenstoelensoep met spelt en kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op deze ‘Meatless Monday’ zetten we een lekkere, vegetarische, romige paddenstoelensoep met spelt en kaas op het menu. Heerlijk op smaak gebracht met walnoten en tijm is dit een verwarmende maaltijdsoep die goed past op donkere, koude avonden.

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 150 gr paddenstoelen mix *
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 60 gram spelt
  • 1.5 el bloem
  • 1 el sojasaus
  • 50 gram roomboter (ongezouten)
  • 150 ml kookroom
  • 2 el crème fraîche
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • 6 walnoten
  • 5 takjes verse tijm
  • Verse peper

Instructions

  1. Bereid de spelt volgens de gebruiksaanwijzing en zet nog even apart. Schil ondertussen de ui en snij in dunne, halve ringen. Snij de paddenstoelen in grove stukken. Breek of hak de walnoten alvast fijn.
  2. Verwarm de boter in een ruime pan. Voeg de uien en paddenstoelen toe aan de pan en bak deze totdat de uien en champignons lichtbruin beginnen te kleuren. Dit duurt ongeveer een kwartier, roer tussendoor regelmatig.
  3. Breng ondertussen 400 ml. water aan de kook en laat hierin het bouillonblokje oplossen. Rits de blaadjes tijm van de takjes en pers de knoflook alvast uit. Zodra groenten gaar zijn voeg je de bouillon, sojasaus, tijm, peper en knoflook toe aan de pan. Roer goed door en laat 10 minuten zacht doorkoken. 
  4. Klop in een kom de bloem door de soja kookroom. Voeg dit vervolgens toe aan de soep samen met de spelt en crème fraîche. Roer goed door en verwarm nog even mee. 
  5. Serveer de paddenstoelensoep met de walnoten en kaas eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

* Je kunt in de supermarkt tegenwoordig een bakje paddestoelenmix kopen. Maar je kunt ook zelf 150 gram aan paddestoelen samenstellen: denk aan wat kastanjechampignon, shiitaki en oesterzwammen. 

Variatietip: je kunt de hele spelt ook vervangen door bijvoorbeeld wilde rijst of bulgur. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept romige paddenstoelensoep met spelt en kaas © bettyskitchen.nl

x

Category: Soep Recepten Tags: bloem, bouillon, champignons, Crème fraîche, hoofdgerechten, Kaas, knoflook, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, roomboter, sojaroom, spelt, tijm, uien, vegetarisch, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Bananabread Pancakes
Volgend bericht: Camembert uit de oven »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee