• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

10 februari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Op zoek naar een lekker low carb of zelfs keto proof borrelhapje? Deze gebakken camembert uit de oven past hier perfect bij en is bovenal verrukkelijk! Ook voor diegenen die niet bezig zijn met hun lijn maar wel lekker willen eten! Met maar liefst 2 verschillende toppings geef je de kaas een heerlijke crunch en extra smaakmakers mee!

Gebakken camembert uit de oven maken

Een rond kaasje grillen in de oven is zo super makkelijk en een fantastisch borrelhapje! Snijd de camembert niet door, want dan heb je grote kans dat de vulling er al helemaal uit loopt. In mijn zoektocht naar keto proof recepten (op aanvraag van jullie overigens) stuitte ik op veel recepten met kaas want die bevatten relatief weinig koolhydraten en veel vetten en eiwitten. Zeker als je deze combineert met extra vetten uit bijvoorbeeld spek of noten zijn ze uitermate geschikt voor een ketogeen tussendoortje, lunch of zelfs ontbijt!

gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl
gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl

Ketoproof of gewoon voor de lekker!

Je kunt je gebakken camembert uit de oven gewoonweg aansnijden met vork en mes en lekker oppeuzelen. Of maak er deze low carb en keto proof lijnzaad crackers bij en serveer dus op een ‘toastje’ voor tijdens een borrel of lunch. Maar ook als je geen dieet volgt is gebakken camembert uit de oven super! Voor de liefhebbers heb ik hier ook een variant met cranberry compote (ook keto proof te maken) toegevoegd. Echt een aanrader voor Thanksgiving of Kerst.

gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl
gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl
Nog meer heerlijke recepten met kaas

Ik hoop dat jullie net zo fan worden van deze camembert uit de oven recepten als ik! Echt zo’n lekker borrelhapje om van te genieten! Wil je er liever wat brood bij serveren, maak dan deze camembert in brood plank voor de borrel! Die is echt fantastisch! Als onderdeel van een dieet zijn deze Chaffles wafels gemaakt van kaas ook zeker een goede optie voor ontbijt of lunch! Maar deze gevulde aubergine rolletjes met geitenkaas en mozzarella passen hier ook perfect bij! Ook lekker: een verrukkelijke salade caprese van tomaatjes en burrata kaas! Lekker van genieten dus!


Recept 1: Gebakken Camembert uit de oven met Noten en Rozemarijn

Print

Camembert uit de oven met noten en rozemarijn

gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een lekker low carb of zelfs keto proof borrelhapje? Deze gebakken camembert uit de oven past hier perfect bij en is bovenal verrukkelijk! Top het kaasje af met walnoten, rozemarijn en een beetje (maple) syrup een heerlijke crunch en extra smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt, lunch of borrel
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 rond camembert kaasje (250 gr)
  • 40 gr walnoten
  • 1 takje rozemarijn
  • flinke snuf peper
  • snufje zout
  • 1 el zero carb syrup (bijv. Walden Farms of Good Good) *

(* kan ook vervangen worden door maple syrup of honing maar dat is niet keto of low carb)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de camembert op.
  2. Hak de noten grof en stop in een kommetje. Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak deze vervolgens fijn. Stop in het kommetje en breng op smaak met een flinke snuf peper en beetje zout. Voeg 1 el van de syrup toe en meng het geheel door elkaar. De syrup zorgt er ook voor dat alles een beetje aan elkaar plakt.
  3. Verdeel over de bovenkant van de camembert en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de kaas gedurende 15 minuten.
  4. Serveer direct op een bordje met bijvoorbeeld wat (lijnzaad)crackers.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: je kunt de walnoten ook vervangen door bijvoorbeeld pecannoten, amandelen of zelfs een mix van verschillende noten.

Nutrition

  • Serving Size: 1 persoon – half kaasje
  • Calories: 472 Kcal
  • Sugar: 0.8 g
  • Sodium: 1750 mg
  • Fat: 39.5 g
  • Carbohydrates: 1.99 g
  • Fiber: 1.2 g
  • Protein: 26.76 g
  • Cholesterol: 0 mg

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


Recept 2: Gebakken Camembert uit de oven met Spek en Uien

Print

Camembert uit de oven met spek en uien

gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een lekker low carb of zelfs keto proof borrelhapje? Deze gebakken camembert uit de oven past hier perfect bij en is bovenal verrukkelijk! Top het kaasje af met uitgebakken bacon stukjes en uien voor  een heerlijke crunch en extra smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt, lunch of borrel
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 ronde camembert (ca 250 gr)
  • 1 kleine witte ui
  • 6 strips ontbijtspek (ca 75 gr)
  • 2 el zero carb syrup *

(* kan ook vervangen worden door maple syrup of honing maar dat is niet keto of low carb)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de camembert op.
  2. Bak het ontbijtspek op middelmatig vuur uit in een pannetje zonder olie of boter. Zodra ze geslonken zijn en een beetje stevig worden schep je uit de pan. Hak fijn met een mes.
  3. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Bak deze gedurende een paar minuten in het achtergebleven bakvet van de spek.
  4. Voeg de gehakte spek toe met 1 el siroop. Draai vervolgens het vuur uit en schep het geheel goed om.
  5. Verdeel over de bovenkant van de camembert en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de kaas gedurende 15 minuten.
  6. Serveer direct op een bordje met bijvoorbeeld wat (lijnzaad)crackers.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Nutrition

  • Serving Size: 1 persoon – half kaasje
  • Calories: 498 Kcal
  • Sugar: 3.19 g
  • Sodium: 2496 mg
  • Fat: 39.63 g
  • Carbohydrates: 4.09 g
  • Fiber: 1.2 g
  • Protein: 30.64 g
  • Cholesterol: 0 mg

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met (een van) deze camembert uit de oven recepten.

Category: Borrelhapjes en Snacks, Lunch recepten, Voorgerechten Tags: Bacon, camembert, Glutenvrij, Kaas, keto, Low Carb, maple syrup, ontbijtspek, pecannoten, rozemarijn, uien, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Romige paddenstoelensoep met spelt en kaas
Volgend bericht: Red Velvet Taart (video) – uit Rutger Bakt »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee