Voor de liefhebbers van risotto: niet alleen in Italie kom je de rijstschotel tegen. In Turkije heeft men bijvoorbeeld weer ‘pilav’ en in Spanje is de paella een bekende variant. Maar deze de rijstschotel met chorizo en tomaten is er zeker ook eentje om uit te proberen.
Terwijl Paella een van de meest bekende Spaanse rijstgerechten is, is deze rijstschotel met chorizo en tomaten ook een geliefd recept. De een gebruikt een combinatie van chorizo en kip. De ander weer enkel zeevruchten. En soms worden de zeevruchten juist weer gecombineerd met chorizo. Deze Spaanse worst is natuurlijk een liefhebber van velen en blijkt dus een goede smaakmaker voor deze soort-van tomaten risotto.
Nog meer Spaanse recepten
Naast dit overheerlijke recept voor Spaanse rijstschotel met chorizo en tomaten hebben we nog veel meer lekkers uit het zuiden voor je in petto! Zet tijdens een zomerse avond eens deze frisse gazpacho met paprika. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze aardappel tortilla met geitenkaas, of zelfs een tortilla met champignons. Heb je een slowcooker in huis? Dan is deze gepocheerde kip met courgette en tomatensaus ook een aanrader!
PrintRijstschotel met chorizo en tomaat
Deze Spaanse rijstschotel met chorizo en tomaat lijkt nog het meeste op een soort risotto. Alles makkelijk in een pan te bereiden en smullen maar!
- Cook Time: 45 min.
- Total Time: 45 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Pasta recepten
- Cuisine: Spaanse keuken
Ingredients
- 250 gram risotto rijst
- 200 ml. tomato frito
- 150 gram chorizo
- 50 ml. kookroom
- 100 gram gerapte kaas,
- 2 witte uien,
- 2 trostomaten
- 3 teentjes knoflook
- 50 gram walnoten (ongebrand en ongezouten)
- 3 takjes verse basilicum
- 1 groentebouillonblokje
- Peper
- Olijfolie om te bakken
Instructions
- Breng 800 ml. water aan de kook. Los hierin het groentebouillonblokje op en roer de tomato frito erdoorheen. Zet nog even apart.
- Snij de ui, chorizo en tomaten fijn en pers de knoflook alvast uit. Schenk flink wat olijfolie in een hapjespan en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg de chorizo en ui toe en bak totdat de ui glazig wordt. Vervolgens voeg je de risotto rijst, blokjes tomaat en knoflook toe. Schep goed door en bak 1-2 minuten.
- Giet wat van de bouillon in de pan. Roer goed door en wacht totdat het vocht is opgenomen. Dan voeg je weer wat bouillon toe en roer je goed door. Herhaal dit totdat de bouillon op is.
- Ondertussen snij of knip je de verse blaadjes basilicum heel fijn. Breek de walnoten wat fijner en rooster deze in een droge koekenpan. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. Rasp de Grana Padano kaas grof.
- Zodra de Spaanse rijstschotel gaar is, roer je de kookroom, basilicum en wat verse peper erdoorheen. Verwarm nog even mee. Serveer met de walnoten en geraspte kaas eroverheen gestrooid.
Geniet ervan! Liefs, Nanda
Notes
Geeft deze Spaanse rijstschotel nog meer smaak door een paar saffraandraadjes vooraf te laten trekken in de warme bouillon.
Geef een reactie