• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Rijstschotel met chorizo en tomaten

Rijstschotel met chorizo en tomaten

16 juli 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Voor de liefhebbers van risotto: niet alleen in Italie kom je de rijstschotel tegen. In Turkije heeft men bijvoorbeeld weer ‘pilav’ en in Spanje is de paella een bekende variant. Maar deze de rijstschotel met chorizo en tomaten is er zeker ook eentje om uit te proberen.

Terwijl Paella een van de meest bekende Spaanse rijstgerechten is, is deze rijstschotel met chorizo en tomaten ook een geliefd recept. De een gebruikt een combinatie van chorizo en kip. De ander weer enkel zeevruchten. En soms worden de zeevruchten juist weer gecombineerd met chorizo. Deze Spaanse worst is natuurlijk een liefhebber van velen en blijkt dus een goede smaakmaker voor deze soort-van tomaten risotto.

spaanse rijstschotel met chorizo en tomaat

Nog meer Spaanse recepten

Naast dit overheerlijke recept voor Spaanse rijstschotel met chorizo en tomaten hebben we nog veel meer lekkers uit het zuiden voor je in petto! Zet tijdens een zomerse avond eens deze frisse gazpacho met paprika. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze aardappel tortilla met geitenkaas, of zelfs een tortilla met champignons. Heb je een slowcooker in huis? Dan is deze gepocheerde kip met courgette en tomatensaus ook een aanrader!

Print

Rijstschotel met chorizo en tomaat

spaanse rijstschotel met chorizo en tomaat
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Spaanse rijstschotel met chorizo en tomaat lijkt nog het meeste op een soort risotto. Alles makkelijk in een pan te bereiden en smullen maar!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta recepten
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram risotto rijst
  • 200 ml. tomato frito
  • 150 gram chorizo
  • 50 ml. kookroom
  • 100 gram gerapte kaas,
  • 2 witte uien,
  • 2 trostomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram walnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 groentebouillonblokje
  • Peper
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Breng 800 ml. water aan de kook. Los hierin het groentebouillonblokje op en roer de tomato frito erdoorheen. Zet nog even apart.
  2. Snij de ui, chorizo en tomaten fijn en pers de knoflook alvast uit. Schenk flink wat olijfolie in een hapjespan en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg de chorizo en ui toe en bak totdat de ui glazig wordt. Vervolgens voeg je de risotto rijst, blokjes tomaat en knoflook toe. Schep goed door en bak 1-2 minuten.
  3. Giet wat van de bouillon in de pan. Roer goed door en wacht totdat het vocht is opgenomen. Dan voeg je weer wat bouillon toe en roer je goed door. Herhaal dit totdat de bouillon op is.
  4. Ondertussen snij of knip je de verse blaadjes basilicum heel fijn. Breek de walnoten wat fijner en rooster deze in een droge koekenpan. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. Rasp de Grana Padano kaas grof.
  5. Zodra de Spaanse rijstschotel gaar is, roer je de kookroom, basilicum en wat verse peper erdoorheen. Verwarm nog even mee. Serveer met de walnoten en geraspte kaas eroverheen gestrooid.

Geniet ervan! Liefs, Nanda

Notes

Geeft deze Spaanse rijstschotel nog meer smaak door een paar saffraandraadjes vooraf te laten trekken in de warme bouillon.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

spaanse rijstschotel met chorizo en tomaat

Category: Vlees Recepten Tags: basilicum, bouillon, Chorizo, Kaas, knoflook, Nanda Appelman, rijst, risotto, saffraan, Spaanse keuken, tapas, tomaten, uien, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pindakaas taartje met appel (video)
Volgend bericht: Gevulde avocado’s met quinoa (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee