• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Ricotta Taart met Chocolade

Ricotta Taart met Chocolade

5 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Laatst deelde ik een heerlijke makkelijke en glutenvrije ricotta cheesecake van Italiaanse oorsprong. Deze zoete kaas taart is een zeer geliefd dessert of voor bij een kopje koffie en is om van te smullen. Uiteraard kon een variant met stukjes choco niet uitblijven, dus bij deze het recept voor een ricotta taart met chocolade!

Italiaanse ricotta taart met chocolade maken.

Tijdens vakanties in Italie at ik echt de lekkerste zoete kaas taarten als dessert. Sommigen worden gemaakt met een soort zanddeeg korst. Anderen hadden helemaal geen korst en lenen zich uitstekend als glutenvrij taartje, zoals deze. Dat is wel als je geen bloem in het beslag gebruikt maar bijvoorbeeld uitwijkt naar maizena of aardappel zetmeel. Het resultaat is een fijne maar luchtige cheesecake met chocolate chips. Deze ricotta taart met chocolade is in ieder geval heerlijk voor bij een kopje koffie of thee. Variatietip: je kunt ook 1x recept zanddeeg maken en hier de bodem en rand van de springvorm mee bekleden. Hier stort je vervolgens de ricotta vulling op uit en bak hem af volgens het recept hieronder. Je krijgt dan een echte taart met stevige koekbodem, maar let op, dan is hij niet meer glutenvrij.

recept ricotta taart met chocolade © bettyskitchen.nl
recept ricotta taart met chocolade © bettyskitchen.nl

Wat is ricotta kaas?

Voor diegenen die het nog niet kennen: Ricotta is een witte zachte en frisse Italiaanse kaas van schapen- of koeienmelk. Voor het maken van deze kaas wordt wordt eerst melk verwarmd met een stremsel. De wei die boven komt drijven wordt gebruikt om bijvoorbeeld mozzarella van te maken. De overgebleven melk wordt ‘opnieuw gekookt’ en geeft tot slot een kaasje met fijn korrelig structuur. Ricotta is daarom laag in vetgehalte, maar heeft een zachte en beetje zoete smaak en is dus ideaal voor het maken van zoete kaas taarten. Oh die Italianen weten er wel weer een feestje van te maken he?!

recept ricotta taart met chocolade © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met ricotta

Deze zachte ricotta kaas is niet alleen geschikt als (mager) broodbeleg of voor het maken van deze ricotta taart met chocolade! Je maakt gerust nog veel meer lekkere recepten met ricotta! Wist je namelijk dat je er ook prima ravioli met spinazie en ricotta van kunt maken? Of gebruik ricotta en citroen lekker op een zomerse pizza! Ook lekker: maak eens deze Italiaanse kaastaart met sinaasappel en zachte deegkorst! Of gebruik de kaas voor het maken van deze croissants met lemon curd! Oeh la la dat wordt genieten van ricotta!! Check hier overigens 20x Italiaanse dolci recepten op een rijtje.


Print

Recept: Ricotta Taart met Chocolade

recept ricotta taart met chocolade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een makkelijke en glutenvrije ricotta cheesecake van Italiaanse oorsprong. Deze zoete kaas taart is een zeer geliefd dessert of voor bij een kopje koffie en is om van te smullen. Uiteraard kon een variant met stukjes choco niet uitblijven, dus bij deze het recept voor een ricotta taart met chocolade! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 45 min
  • Total Time: 50 minurwn
  • Yield: 10 puntjes 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 500 gr ricotta kaas
  • 175 gr fijne suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 50 gr aardappel zetmeel
  • 100 gr pure chocolate chips

Extra:

  • garde
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht) en plaats een bakje water onderin de oven. Vet de springvorm in (met roomboter of bakspray) en bekleed met bakpapier. Zet apart.
  2. Stop de ricotta, fijne suiker, vanille extract en vanille extract in een kom. Kluts dit kort maar krachtig door elkaar. Voeg nu een voor een de eieren toe en kluts weer goed door elkaar. Tot slot voeg je aardappelzetmeel toe en kluts tot een egaal en klontvrij beslag.
  3. Spatel als laatste de chocolate chips door het mengsel en schep in de springvorm. Bak de ricotta taart met chocolade gedurende 40-45 minuten. De bovenkant dient lichtbruin te zijn en hij hoort nog een beetje wiebelig te zijn. Laat vervolgens 10 minuten afkoelen in de vorm alvorens de springvorm te verwijderen. Snijd in punten en serveer direct of laat compleet afkoelen en serveer vanuit de koelkast.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept ricotta taart met chocolade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze ricotta taart met chocolade stukjes!

Category: Bakrecepten, Taart Recepten Tags: aardappelzetmeel, chocolade, eieren, Glutenvrij, Italiaanse Keuken, Kaas, ricotta, suiker, taart, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Penne all’arrabbiata
Volgend bericht: Carmel Market in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee