• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Ravioli met spinazie en ricotta

Ravioli met spinazie en ricotta

19 juli 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Hou jij ook van zelfgemaakte pasta? Probeer dan eens deze gevulde ravioli met spinazie en ricotta! Een heerlijk zomers pastagerecht en afgemaakt met saliebotersaus zet je een echte Italiaanse klassieker op het menu! 

Vegetarische ravioli met spinazie

Dit is een zeer eenvoudig ravioli recept, met slechts een paar ingrediënten, zodat iedereen zich hier wel aan kan wagen. Met behulp van een pasta machine draai je in een mum van tijd het pasta deeg in elkaar. Deze vegetarische ravioli met spinazie vind ik het allerlekkerst met een botersaus met salie. Je kunt ook apart een paar hele salieblaadjes ‘frituren’ in een laagje boter. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Het oogt zo mooi om dit te serveren als topping op de ravioli met spinazie. Alleen nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.

recept Ravioli met spinazie en ricotta vegetarisch © betty's kitchen

Zelf ravioli pasta maken!

Zodra je thuis aan de slag gaat met zelf ravioli pasta maken, dan is mijn grootste tip: Rol je pastadeeg mooi dun uit! Vers pasta deeg zet namelijk uit tijdens het koken en je wilt liever niet teveel deeg proeven, maar juist die heerlijke ravioli met spinazie en ricotta vulling. De truc is om tijdens het uitrollen het deeg steeds heel lichtjes ‘af te stoffen’ met een beetje bloem. Zo voorkom je dat deze gaat plakken in je machine. Lees hier in ieder geval mijn hele how-to tutorial voor basisrecept zelf pasta maken en je wilt binnenkort nooit meer anders!


Print

Recept: Ravioli met spinazie en ricotta recept

recept Ravioli met spinazie en ricotta vegetarisch © betty's kitchen
Print Recipe

★★★★

4 from 1 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 40 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 1–2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Pasta deeg:

  • 100 gram bloem,
  • snufje zout,
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 1 groot ei (L),
  • 200 gram spinazie,
  • scheutje (peper)olie,
  • 100 gram ricotta kaas,
  • 4 eetlepels roomboter,
  • 2 eetlepels gehakte salie blaadjes,
  • peper & zout.

Extra:

  • pastamachine,
  • optioneel: kleine deegsteker /pasteivorm, 
  • ruime kookpan,
  • vergiet.

Instructions

  1. Volg als eerste het basisrecept voor pasta maken. Hiervoor heb je nodig: 100 gram pasta bloem, snufje zout, 1 eetlepel olijfolie en 1 groot ei. 
  2. Terwijl het deeg rust in de folie, ga je de ravioli vulling maken: Verwarm een klein scheutje (peper)olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en laat iets afkoelen. Leg de spinazie in het midden van een schone theedoek. Vouw de punten naar elkaar toe en knijp de doek met de hand dicht. Wring vervolgens al het vocht uit de gebakken spinazie. Hak de spinazie fijn en prak hier de ricotta doorheen. Roer door tot een glad mengsel.
  3. Verdeel het pasta deeg in tweeën. Rol vervolgens  het pasta deeg uit in de pastamachine. Begin eerst op stand 1, daarna stand 2 etc. Tot en met minstens stand 6. Leg de lap deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Druk met de deegpers rondjes uit het deeg. Je kunt met een mes ook vierkantjes snijden. Doe hetzelfde met de tweede helft van het deeg. Pak alle overgebleven stukken deeg samen, kneed kort door en haal ook dit door de pastamachine. Steek hier ook weer rondjes uit met de deegpers. Als het goed is kun je totaal 24 stuks ravioli rondjes (of vierkantjes) hier uit halen.recept Ravioli met spinazie en ricotta vegetarisch © betty's kitchen
  4. Leg telkens 1 deegrondje op de deegpers. Bevochtig de randen met een beetje water. Gebruik hier gewoon je vinger voor, dat werkt het makkelijkst. Leg vervolgens een theelepeltje van de ravioli vulling op het midden van het deegrondje. Breng de hendels samen en druk de deegpers dicht. Niet te hard door knijpen en maak de ravioli met spinazie niet te vol. (Dan barsten ze open tijdens het koken). Leg de ravioli op het met bloem bestoven aanrecht.
  5. Breng een grote kookpan aan de kook met ruim water en een snufje zout. Kook de ravioli met spinazie gedurende 6 minuten op middelhoog vuur.
  6. Ondertussen smelt je de roomboter, op laag vuur, in een klein pannetje. Voeg de salie toe en laat deze een paar minuten trekken. Giet ondertussen de ravioli af in het vergiet en stop direct terug in de pan.
  7. Voeg salieboter direct toe. Roer de ravioli snel door de saus, zodat alles bedekt is met de boter Garneer (aan tafel) met eventueel nog wat gemalen peper en parmezaanse kaas. En serveer uiteraard de ravioli met spinazie en ricotta direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Bett

Notes

Bewaartip: Je kunt deze ravioli met spinazie en ricotta ook alvast een dag van tevoren bereiden. Na stap 5 laat je de ravioli 30 minuten ‘drogen’ op  het aanrecht. Leg vervolgens op en bord, dek af met huishoudfolie en bewaar max 24 uur in de koelkast. De volgende dag ga je dan de ravioli koken en maak je de laurier-botersaus op het allerlaatste moment.

Keywords: pasta, ravioli, pastamachine

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept Ravioli met spinazie en ricotta vegetarisch © betty's kitchen

Category: Deeg recepten, Pasta Recepten Tags: Italiaanse keuken, ravioli, ricotta, spinazie, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bananasplit ontbijt
Volgend bericht: MaHo Kwartier Rotterdam (Vlog) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kim

    25 januari 2019 om 2:29 pm

    Het was echt heel erg lekker! Alleen in het boekje van mijn pasta machine stond 500 gr bloem met 4 eieren voor 4 personen. Dit hebben we dan ook aangehouden en ik denk dat we ook echt veel te weinig hadden als we jouw hoeveelheid van 100 gr bloem hadden aangehouden… de rest van de ingrediënten hebben we ook moeten verdubbelen.

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 februari 2019 om 12:50 pm

      Hi Kim,
      ik zie inderdaad dat er een verkeerd aantal bij staat in het recept. Met deze verhoudingen heb je een flinke maaltijd voor 1 persoon,
      of een lekker lunchgerecht voor 2 personen. Bij deze ook aangepast. Bedankt!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in