• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Utrecht / Carmel Market in Utrecht

Carmel Market in Utrecht

7 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Nu de koude en natte herfstdagen zijn aangebroken heb ik een heerlijk adresje om je even onder te dompelen Tel Aviv style! Denk warme tinten en stoffen, maar ook heerlijk comfort food uit de Levantijnse keuken! Kom dus even binnenkijken bij de nieuwste aanwinst in Utrecht, namelijk restaurant Carmel Market aan het Janskerkhof.

Het is de mannen achter het succesvolle tropische walhalla The Streetfood Club, de prachtige Ruby Rose wijnbar en sprankelende Rum Club cocktailbar wederom gelukt een tof concept te bedenken en tot in de puntjes uit de werken. Kom proeven bij Carmel Market in Utrecht. Het prachtige interieur van amber tot aardewerk tinten, maar ook de Midden Oosterse gerechten maken dit ook weer een unieke ervaring.

Wat is de Carmel Market?

Deze reis begint in Tel Aviv, aan een van de meest bruisende markten van de stad. Bij Carmel Market proef je de ware Levantijnse keuken. Een keuken die o.a. dankzij chefs zoals Jigal Krant en Ottolenghi wereldwijde faam bereikten. De Levant is de historisch-geografische naam voor een wijd uitgestrekt gebied in West-Azië, en beslaat de landen Israel, Jordanië, Libanon Turkije en Syrië, maar ook tot de kusten van Griekenland, Cyprus en Egypte. En dit proef je ook terug in de gerechten. Van bekende klassiekers tot vernieuwende smaken en combinaties… je wilt hier echt alles proeven. Als je deze keukens van dichtbij wil meemaken dan kun je natuurlijk meteen een vakantie naar Egypte of bijvoorbeeld Tel Aviv boeken. Maar blijf je liever dichter bij huis dan is Carmel Market zeker een aanrader.

Carmel Market Restaurant Utrecht © bettyskitchen.nl
Betina bij Carmel Market Restaurant Janskerkhof Utrecht © bettyskitchen.nl

Laten we samen het brood breken

Deze samensmelting van keukens, culturen en gerechten is soms een beetje een chaos op tafel, maar met passen en meten kom je er wel. Bij Carmel Market is brood de verbindende factor en dit kun je dus ook de hele avond aan tafel laten komen. Om te dippen, te besmeren, als lepel te gebruiken.. Laat dit een plek zijn waar je met vrienden en familie samen het brood breekt en ondertussen geniet van heel veel kleinere gerechten uit de Levantijnse keuken. Daarnaast kun je hier hele toffe cocktails for 2 bestellen. In prachtige karaffen, flessen en met geheel eigenltijdse smaken en kleuren. Ja als je hier eenmaal aan tafel zit wil je zo lang mogelijk blijven zitten. In de met glas overdekte buitentuin merk je niets van de herfst of oorverdovende regen buiten. 🙂

Carmel Market Restaurant Utrecht © bettyskitchen.nl

Tel Aviv style restaurant

Tot zo ver mijn avondje aan de Carmel Market in hartje stad Utrecht. Ik kom gauw nog eens terug om de gerechten met kip en lam uit te proberen en zal deze dan ook toevoegen aan het lijstje hieronder. Want dit is gewoon een hartverwarmend plekje in de koude herfstmaanden! Ken jij de Levantijnse keuken nog niet? Dan wordt het hoog tijd om hier eens kennis te gaan maken!

Groetjes, Betty


Dit eet je bij restaurant Carmel Market in Utrecht:

Vegetarische gerechten:

Carmel Market Restaurant Janskerkhof Utrecht © bettyskitchen.nl

Vijg & Biet – Labneh (yoghurt dip) met vijgen, rode en gele bieten, dadels en munt


Carmel Market Restaurant Janskerkhof Utrecht © bettyskitchen.nl

Fluffy Falafel – Falafel balletjes van kikkererwten met amba (pittige mangosaus), zhug (groene peper & koriander saus) en venkel


Breekbrood om te delen


Carmel Market Restaurant Janskerkhof Utrecht © bettyskitchen.nl

Hummus & Paddo’s – gemengde gebakken paddestoelen, dadel-vijg molasse en krokante kikkererwten


Carmel Market Restaurant Janskerkhof Utrecht © bettyskitchen.nl

Sabich – Geblakerde aubergine met tahini, topaminboer, amba (pittige mango saus), zhug (pittige saus van groene peper & koriander) en gekookt ei. (Check hier ons recept voor zelf pita sabich maken!)


Carmel Market Restaurant Janskerkhof Utrecht © bettyskitchen.nl

Gnocchi – met Zhug pesto, groene asperges, pijnboompitten, beurre noisette en schapenkaas.


Carmel Market Restaurant Janskerkhof Utrecht © bettyskitchen.nl

Geroosterde bloemkool – met tahini, sumac, citroen en granaatappelpitjes


Gerechten met vlees:

Carmel Market Restaurant Janskerkhof Utrecht © bettyskitchen.nl

Gestoofde Sukade- met orzo, kruidige tomatensaus, kaas en druiven.


Carmel Market Restaurant Janskerkhof Utrecht © bettyskitchen.nl

Hummus met lamsvlees – met stoofvlees van lam en okra


Desserts:

carmel market utrechtdessert

Kunefe – krokant gebakken kadaif (Engelenhaar filodeeg) met mozzarella, pistache, mascarpone en sinaasappelbloesem siroop.


restaurant carmel market utrecht

Chocolade tartelette – met karamel ganache, pecannoot, koffie halva en za’atar ijs.


Carmel Market - Eatery, Bar, Garden
Janskerkhof 10
3512 BL Utrecht 
The Netherlands
T: +31 6 8206 9626
https://carmelmarket.nl
Open van donderdag t\m zondag 17.00 uur tot 00.00 uur.

Carmel Market Restaurant Utrecht © bettyskitchen.nl

Voor deze review waren wij uitgenodigd door Carmel Market restaurant, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Utrecht Tags: Levantijnse keuken, Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Traybake met zalm en pesto
Volgend bericht: Lo Mein Noodles (met biefstuk) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee