• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata

4 oktober 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Deze pittige penne all’arrabbiata is een simpel maar oh zo smaakvol pastagerecht met tomatensaus en rode peper. Je kunt deze pasta met arrabbiata saus zo pittig maken als je zelf wilt, dus pas dit vooral aan naar eigen wens.

Penne all’arrabbiata in Italië

Onlangs was ik in Italië en daar ontdekte ik de pasta all’arrabbiata. De Nederlandse vertaling van het Italiaanse woord ‘arrabbiata‘ betekent ‘boos’! Het verwijst naar de pittigheid van de saus door de pepers, dus dat belooft wat… Nu is het wel zo dat dit gerecht in restaurants nogal varieert qua pittigheid, dus dat was iedere keer een verrassing. Soms een wat onaangename verrassing zelfs 😉 . Maar om dus nog wat langer in de vakantiestemming te blijven heb ik thuis meteen mijn eigen versie van de penne all’arrabbiata gemaakt. Zo waande ik me weer even in Italiaanse sferen! Onlangs heeft Betty een heerlijk Italiaanse weekmenu samengesteld voor degene die deze periode in Nederland blijven. Zo kun jij ook heerlijk in de vakantiestemming komen vanuit huis!

recept pittige pasta penne all'arrabbiata saus © bettyskitchen.nl

Vegetarische pastagerechten en meer

Op Betty’s Kitchen zijn we gek op (vegetarische) pastagerechten. Deze zijn veelal makkelijk te maken en met slechts een paar goede ingrediënten. Niet alleen deze penne all’arrabbiata, maar bekijk ook eens een van deze andere 10x vegetarische pastagerechten! Hou je wel van pasta met een beetje pit? Dan moet je beslist ook deze pasta all’amatriciana met spek en pepers proberen! En de echter peperoncino liefhebber heeft natuurlijk thuis een flesje (zelfgemaakte) peperolie staan. Lekker over de pasta, pizza, gegrild vlees etc. Is de pasta all’arrabbiata ook jouw favoriet?


Print

Recept: Penne all’arrabbiata

recept pittige pasta penne all'arrabbiata saus © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze pasta is voor de liefhebbers van een beetje pit in hun eten. Dit bekende pasta gerecht wordt namelijk geserveerd met een pittige tomatensaus met rode pepers! Maak deze vegetarische pennen all’arrabbiata in een handomdraai en zo pittig als je wilt!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram volkoren penne pasta
  • 2 witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 of 2 rode pepers (aantal naar eigen wens)
  • 10 verse blaadjes basilicum
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 70 gram tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Bereid de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Zodra de penne gaar zijn giet je ze af en zet ze nog even apart.
  2. Ondertussen kun je alvast aan de slag met de pastasaus. Schil de uien en snij ze in dunne halve reepjes. Verwijder het steeltje van de rode peper(s) en halveer deze. Verwijder de zaadlijsten en pitjes. Als je de saus pittig wilt bewaar je de pitjes (een deel of allemaal). Snij de pepers heel fijn. Pers ook de knoflook alvast uit.
  3. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uien daarin enkele minuten totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens tomatenpuree, rode peper (en evt. de zaadjes) en knoflook toe en verwarm even mee. Vervolgens voeg je de inhoud van het blik gepelde tomaten toe en roer goed door. Breng de saus aan de kook en laat zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Knip of snij de verse basilicumblaadjes alvast fijn. Zodra de saus klaar is roer je de basilicum door de saus. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.
  5. Serveer de penne met de saus eroverheen verdeeld. Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept pittige pasta penne all'arrabbiata saus © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze penne all’arrabbiata pasta gaat maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Italiaanse keuken, Nanda Appelman, penne, pittig, tomatensaus, vegetarisch recept

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Ontbijt muffins met appel (video)
Volgend bericht: Ricotta Taart met Chocolade »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in