We gaan een hele week thema koken in Betty’s Kitchen! Het is immers volop zomer en dat vier ik dit jaar met een serie Mexicaanse inspiratie. Lekker warm, feestelijk en swingend dus! En dan mag een homemade avocado dip genaamd Guacamole niet ontbreken!
Guacamole wordt geprakt met een vork
De aftrap wordt wordt gegeven met toch wel het meest bekende item uit de Mexicaanse keuken: Guacamole! Een heerlijke dip gemaakt van avocado’s en bedoeld als dip, beleg en ultieme smaakmaker! Guacamole wordt normaal gesproken gewoon geprakt met een vork, zo krijg je een wat grovere structuur. Mocht je echter een keukenmachine hebben, kun je de guacamole ook hierin fijnmalen. Zo krijg je een hele gladde en zalvige structuur, maar zo verlies je wel een beetje van die mooie groene kleur. Check hier nog meer lekkere varatie recepten en dips met avocado. Wist je dat dit recept het ook heel goed doet in een groene, griezelige maar gezonde Halloween dip?
Avocado’s zijn vet gezond en volromig van smaak. Maak er ook eens deze trio van avocado dips mee. Dat wordt lekker genieten als gezond borrelhapje.
Zure room in de guacamole?
Tot slot zijn er nogal wat opvattingen over wel of geen zure room door de guacamole. Dit is een kwestie van smaak. Ja, de guacamole wordt hier wat romiger door, maar ik vind dat je de avocado dan wat minder proeft. Neemt niet weg dat het nog steeds erg lekker is hoor! Probeer beiden gewoon eens een keer uit en kies zelf! En wist je dat guacamole heel goed te combineren is met deze Nacho’s met gehakt uit de oven? Of Taco’s met vlees. Heerlijk om er overheen te lepelen. Check hier nog veel meer recepten uit de Mexicaanse keuken.
Recept: Guacamole (avocado dip) zelf maken
Zelf guacamole maken is niet moeilijk. Deze overheerlijke avocado dip met ui en tomaat is heerlijk bij Nacho’s of op wraps, in een burrito en meer.
- Cook Time: 5 minutes
- Total Time: 5 minutes
- Yield: 1 kommetje 1x
- Category: Dips
- Cuisine: Mexicaanse keuken
Ingredients
- 2 teentjes knoflook,
- 1 /2 rode ui,
- 1/2 tomaat,
- 1 spaanse peper,
- 2 eetrijpe avocado’s,
- sap van 1 limoen,
- 1 eetlepel verse koriander blad,
- 1 theelepel gemalen komijn,
- zout & peper,
- optioneel: 1 eetlepel zure room.
Voor erbij:
- Tortilla chips.
Instructions
- Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snijd deze in piepkleine blokjes. Was de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes. Was de spaanse peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes. Snijd het pepertje zeer fijn. (Deze ingredienten zou je dus ook kunnen fijnsnijden in de keukenmachine).
- Snijd de avocado in de lengte doormidden en draai de twee helften van elkaar. Verwijder de vervolgens de pit enlepel het vruchtvlees er uit. Prak de avocado in een kommetje. Voeg vervolgens de fijne knoflook, ui, tomaat en pepertje toe en meng goed door.
- Vervolgens ga je de guacamole op smaak brengen met het limoensap, de kruiden en eventueel zure room. Prak en meng alles goed door.
- Serveer de guacamole in een kommetje en serveer hier de tortillachips bij.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Manon
Vandaag gemaakt. Super lekker! Wel pittiger al we gewend zijn, maar dat viel goed in de smaak.
Bedankt voor het delen van het recept.
Betina Oostveen
super leuk om te horen! dank je wel!