Print

Recept: Guacamole (avocado dip) zelf maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zelf guacamole maken is niet moeilijk. Deze overheerlijke avocado dip met ui en tomaat is heerlijk bij Nacho’s of op wraps, in een burrito en meer.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: Dips
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 /2 rode ui,
  • 1/2 tomaat,
  • 1 spaanse peper,
  • 2 eetrijpe avocado’s,
  • sap van 1 limoen,
  • 1 eetlepel verse koriander blad,
  • 1 theelepel gemalen komijn,
  • zout & peper,
  • optioneel: 1 eetlepel zure room.

Voor erbij:

  • Tortilla chips.

Instructions

  1. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snijd deze in piepkleine blokjes.  Was de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes. Was de spaanse peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes. Snijd het pepertje zeer fijn. (Deze ingredienten zou je dus ook kunnen fijnsnijden in de keukenmachine).
  2. Snijd de avocado in de lengte doormidden en draai de twee helften van elkaar. Verwijder de vervolgens de pit enlepel het vruchtvlees er uit. Prak de avocado in een kommetje. Voeg vervolgens de fijne knoflook, ui, tomaat en pepertje toe en meng goed door.
  3. Vervolgens ga je de guacamole op smaak brengen met het limoensap, de kruiden en eventueel zure room. Prak en meng alles goed door.
  4. Serveer de guacamole in een kommetje en serveer hier de tortillachips bij.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty