• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / 3x Dip met Avocado

3x Dip met Avocado

18 augustus 2015 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Avocado’s zijn supergezond en zijn ook een prima basis voor een fijne dip. Ik maakte afgelopen week maar maar liefst 3x dip van avocado van, zodat je heerlijk kunt varieren met een stel vrienden of familie. Serveer simpelweg stukjes groente, naanbrood of pita broodjes met deze avocado dips en maak er een gezellig en kleurrijk feestje van.

recept_3x_dip_met_avocado (1)-001

En omdat avocado’s ook helemaal thuis zijn in de Mexicaanse keuken, heb ik besloten om er nog een ‘ Mexicaanse week‘  aan vast te plakken op de blog. Gewoon omdat het kan. Hij staat er deze keer niet tussen, maar het recept voor die andere welbekende dip met avocado:  guacamole , vind je uiteraard ook op de site terug!

Pittige Indiase dip met avocado

recept_3x_dip_met_avocado (2)-001

Ingredienten: 

  • 2 spaanse pepers (zonder zaadjes), fijngehakt,
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt,
  • 1 grote avocado, in blokjes,
  • 1 theelepel tamarindepasta,
  • 60 ml yoghurt,
  • 1/4 theelepel komijnzaad,
  • 1/4 theelepel mosterdzaadjes,
  • zout, naar smaak,
  • 2 theelepels olie.

Bereidingswijze: 

  1. Verhit op middelhoog vuur, in een koekenpan, 1 theelepel olie. Voeg de spaanse peper en knoflook toe en bak ze zacht en geurig. Doe vervolgens in een kommetje.
  2. Voeg de avocado, tamarinde & zout toe aan de kom roer/prak het geheel tot een pasta. Schenk vervolgens de yoghurt erbij en roer goed door.
  3. Verhit opnieuw de koekenpan met 1 theelepel olie en bak hierin de mosterdzaakjes en komijnzaad tot deze beginnen te ‘spetteren’. Roer de kruiden vervolgens ook door het avocadodip.

Kikkererwten dip met avocado (hummus)

recept_3x_dip_met_avocado (4)-001

Ingredienten: 

  • 400 gram gekookte kikkererwten (= uitlekgewicht 240 gram),
  • 2 grote avocado’s,
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden,
  • 1 theelepel zout,
  • 1 limoen, uitgeperst,
  • 100 ml water, of meer indien gewenst,
  • 1 eetlepel tahini,
  • optioneel: wat fijngesneden koriander blad.

Bereidingswijze: 

  1. Doe alle ingredienten in een foodprocessor of een blender.
  2. Pureer tot een glad en romige dip. Voeg tussentijds gerust nog wat water toe zodat je een mooie smeuige dip krijgt.
  3. (Tip: Deze dip blijft in de koelkast nog 3 dagen goed en is ook geschikt om in te vriezen.)

Dip met Avocado, feta en rode paprika

recept_3x_dip_met_avocado (3)-001

Ingredienten:

  • 400 gram gekookte witte bonen (= uitlekgewicht 240 gram),
  • 2 grote avocado’s,
  • 200 gram feta, verkruimeld,
  • 2 geroosterde paprika’s (uit pot), in stukjes gesnedern,
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden,
  • 1 theelepel zout,
  • 1 limoen, uitgeperst.

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingredienten in een foodprocessor of een blender.
  2. Pureer tot je een gladde en romige dip krijgt. Voeg tussentijds gerust een scheutje water toe, zodat je een mooie smeuige dip krijgt.
  3. (Tip: Deze dip blijft in de koelkast ongeveer een week goed en is ook geschikt om in te vriezen.)

Dit zijn momenteel mijn favoriete 3x dip met avocado. De dips zijn zelfs detoxproof! Echter zijn de pitabroodjes dit niet. Vervang deze door een rijstwafel of glutenvrije crackers van bijvoorbeeld maismeel, zonder rare toevoegingen. Mocht je zelf nog een leuke variant kennen, laat het dan in de comments hieronder weten! Zo kunnen we er allemaal lekker van genieten!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

recept_3x_dip_met_avocado (5)-001

(bron recepten:  Superfood Avocado)

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: avocado, chilipepers, detox recepten, dip, feta, hummus, Indiase keuken, kikkererwten, knoflook, komijn, limoen, Mediterrane keuken, mosterdzaad, Paprika, tahini, tamarinde, Tex Mex keuken, witte bonen, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Nachos met gehakt (uit de oven)
Volgend bericht: Filmpje: Paprika snijden »

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura

    18 augustus 2015 om 8:31 am

    Wat zien ze er alle drie heerlijk uit zeg! Die ga ik zeker proberen 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 augustus 2015 om 11:15 am

      Dank je wel Laura,
      en eet smakelijk alvast!!

      Beantwoorden
  2. Kim

    3 september 2015 om 10:21 pm

    Mmm, dat lijkt me lekker! Nooit aan gedacht om avocado te mengen met kikkererwten of witte bonen.

    Beantwoorden
  3. Claudia

    30 maart 2016 om 10:26 pm

    Ziet er lekker uit.

    Zelf maak ik wel eens avocado met 2 gekookt eieren, gesipperde ui, halve theelepel Kurkuma, teentje knoflook, beetje mayonaise, scheutje yoghurt, alles mixen in een mixer.
    Lekker met een stokbroodje 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in