• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Ravioli met spinazie en ricotta

Ravioli met spinazie en ricotta

19 juli 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Hou jij ook van zelfgemaakte pasta? Probeer dan eens deze gevulde ravioli met spinazie en ricotta! Een heerlijk zomers pastagerecht en afgemaakt met saliebotersaus zet je een echte Italiaanse klassieker op het menu! 

Vegetarische ravioli met spinazie

Dit is een zeer eenvoudig ravioli recept, met slechts een paar ingrediënten, zodat iedereen zich hier wel aan kan wagen. Met behulp van een pasta machine draai je in een mum van tijd het pasta deeg in elkaar. Deze vegetarische ravioli met spinazie vind ik het allerlekkerst met een botersaus met salie. Je kunt ook apart een paar hele salieblaadjes ‘frituren’ in een laagje boter. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Het oogt zo mooi om dit te serveren als topping op de ravioli met spinazie. Alleen nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.

recept Ravioli met spinazie en ricotta vegetarisch © betty's kitchen

Zelf ravioli pasta maken!

Zodra je thuis aan de slag gaat met zelf ravioli pasta maken, dan is mijn grootste tip: Rol je pastadeeg mooi dun uit! Vers pasta deeg zet namelijk uit tijdens het koken en je wilt liever niet teveel deeg proeven, maar juist die heerlijke ravioli met spinazie en ricotta vulling. De truc is om tijdens het uitrollen het deeg steeds heel lichtjes ‘af te stoffen’ met een beetje bloem. Zo voorkom je dat deze gaat plakken in je machine. Lees hier in ieder geval mijn hele how-to tutorial voor basisrecept zelf pasta maken en je wilt binnenkort nooit meer anders!


Print

Recept: Ravioli met spinazie en ricotta recept

recept Ravioli met spinazie en ricotta vegetarisch © betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Hou jij ook van zelfgemaakte pasta? Probeer dan eens deze gevulde ravioli met spinazie en ricotta, gebakken in een salie-botersaus.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 40 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 1–2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Pasta deeg:

  • 100 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 el. olijfolie
  • 1 groot ei (L)
  • 200 gram spinazie
  • scheutje (peper)olie
  • 100 gram ricotta kaas
  • 4 el. roomboter
  • 2 el. gehakte salie blaadjes
  • peper & zout

Extra:

  • pastamachine,
  • optioneel: kleine deegsteker /pasteivorm, 
  • ruime kookpan,
  • vergiet.

Instructions

  1. Volg als eerste het basisrecept voor pasta maken. Hiervoor heb je nodig: 100 gram pasta bloem, snufje zout, 1 eetlepel olijfolie en 1 groot ei. 
  2. Terwijl het deeg rust in de folie, ga je de ravioli vulling maken: Verwarm een klein scheutje (peper)olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en laat iets afkoelen. Leg de spinazie in het midden van een schone theedoek. Vouw de punten naar elkaar toe en knijp de doek met de hand dicht. Wring vervolgens al het vocht uit de gebakken spinazie. Hak de spinazie fijn en prak hier de ricotta doorheen. Roer door tot een glad mengsel.
  3. Verdeel het pasta deeg in tweeën. Rol vervolgens  het pasta deeg uit in de pastamachine. Begin eerst op stand 1, daarna stand 2 etc. Tot en met minstens stand 6. Leg de lap deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Druk met de deegpers rondjes uit het deeg. Je kunt met een mes ook vierkantjes snijden. Doe hetzelfde met de tweede helft van het deeg. Pak alle overgebleven stukken deeg samen, kneed kort door en haal ook dit door de pastamachine. Steek hier ook weer rondjes uit met de deegpers. Als het goed is kun je totaal 24 stuks ravioli rondjes (of vierkantjes) hier uit halen.recept Ravioli met spinazie en ricotta vegetarisch © betty's kitchen
  4. Leg telkens 1 deegrondje op de deegpers. Bevochtig de randen met een beetje water. Gebruik hier gewoon je vinger voor, dat werkt het makkelijkst. Leg vervolgens een theelepeltje van de ravioli vulling op het midden van het deegrondje. Breng de hendels samen en druk de deegpers dicht. Niet te hard door knijpen en maak de ravioli met spinazie niet te vol. (Dan barsten ze open tijdens het koken). Leg de ravioli op het met bloem bestoven aanrecht.
  5. Breng een grote kookpan aan de kook met ruim water en een snufje zout. Kook de ravioli met spinazie gedurende 6 minuten op middelhoog vuur.
  6. Ondertussen smelt je de roomboter, op laag vuur, in een klein pannetje. Voeg de salie toe en laat deze een paar minuten trekken. Giet ondertussen de ravioli af in het vergiet en stop direct terug in de pan.
  7. Voeg salieboter direct toe. Roer de ravioli snel door de saus, zodat alles bedekt is met de boter Garneer (aan tafel) met eventueel nog wat gemalen peper en parmezaanse kaas. En serveer uiteraard de ravioli met spinazie en ricotta direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Bett

Notes

Bewaartip: Je kunt deze ravioli met spinazie en ricotta ook alvast een dag van tevoren bereiden. Na stap 5 laat je de ravioli 30 minuten ‘drogen’ op  het aanrecht. Leg vervolgens op en bord, dek af met huishoudfolie en bewaar max 24 uur in de koelkast. De volgende dag ga je dan de ravioli koken en maak je de laurier-botersaus op het allerlaatste moment.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Ravioli met spinazie en ricotta vegetarisch © betty's kitchen

Category: Pasta Recepten Tags: bloem, eieren, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Kaas, ravioli, ricotta, rode peper, salie, spinazie, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bananasplit ontbijt
Volgend bericht: MaHo Kwartier Rotterdam (Vlog) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kim

    25 januari 2019 om 2:29 pm

    Het was echt heel erg lekker! Alleen in het boekje van mijn pasta machine stond 500 gr bloem met 4 eieren voor 4 personen. Dit hebben we dan ook aangehouden en ik denk dat we ook echt veel te weinig hadden als we jouw hoeveelheid van 100 gr bloem hadden aangehouden… de rest van de ingrediënten hebben we ook moeten verdubbelen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 februari 2019 om 12:50 pm

      Hi Kim,
      ik zie inderdaad dat er een verkeerd aantal bij staat in het recept. Met deze verhoudingen heb je een flinke maaltijd voor 1 persoon,
      of een lekker lunchgerecht voor 2 personen. Bij deze ook aangepast. Bedankt!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee