Print

Recept: Ravioli met spinazie en ricotta recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Hou jij ook van zelfgemaakte pasta? Probeer dan eens deze gevulde ravioli met spinazie en ricotta, gebakken in een salie-botersaus.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 40 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 1-2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Pasta deeg:

  • 100 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 el. olijfolie
  • 1 groot ei (L)
  • 200 gram spinazie
  • scheutje (peper)olie
  • 100 gram ricotta kaas
  • 4 el. roomboter
  • 2 el. gehakte salie blaadjes
  • peper & zout

Extra:

  • pastamachine,
  • optioneel: kleine deegsteker /pasteivorm, 
  • ruime kookpan,
  • vergiet.

Instructions

  1. Volg als eerste het basisrecept voor pasta maken. Hiervoor heb je nodig: 100 gram pasta bloem, snufje zout, 1 eetlepel olijfolie en 1 groot ei. 
  2. Terwijl het deeg rust in de folie, ga je de ravioli vulling maken: Verwarm een klein scheutje (peper)olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en laat iets afkoelen. Leg de spinazie in het midden van een schone theedoek. Vouw de punten naar elkaar toe en knijp de doek met de hand dicht. Wring vervolgens al het vocht uit de gebakken spinazie. Hak de spinazie fijn en prak hier de ricotta doorheen. Roer door tot een glad mengsel.
  3. Verdeel het pasta deeg in tweeën. Rol vervolgens  het pasta deeg uit in de pastamachine. Begin eerst op stand 1, daarna stand 2 etc. Tot en met minstens stand 6. Leg de lap deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Druk met de deegpers rondjes uit het deeg. Je kunt met een mes ook vierkantjes snijden. Doe hetzelfde met de tweede helft van het deeg. Pak alle overgebleven stukken deeg samen, kneed kort door en haal ook dit door de pastamachine. Steek hier ook weer rondjes uit met de deegpers. Als het goed is kun je totaal 24 stuks ravioli rondjes (of vierkantjes) hier uit halen.recept Ravioli met spinazie en ricotta vegetarisch © betty's kitchen
  4. Leg telkens 1 deegrondje op de deegpers. Bevochtig de randen met een beetje water. Gebruik hier gewoon je vinger voor, dat werkt het makkelijkst. Leg vervolgens een theelepeltje van de ravioli vulling op het midden van het deegrondje. Breng de hendels samen en druk de deegpers dicht. Niet te hard door knijpen en maak de ravioli met spinazie niet te vol. (Dan barsten ze open tijdens het koken). Leg de ravioli op het met bloem bestoven aanrecht.
  5. Breng een grote kookpan aan de kook met ruim water en een snufje zout. Kook de ravioli met spinazie gedurende 6 minuten op middelhoog vuur.
  6. Ondertussen smelt je de roomboter, op laag vuur, in een klein pannetje. Voeg de salie toe en laat deze een paar minuten trekken. Giet ondertussen de ravioli af in het vergiet en stop direct terug in de pan.
  7. Voeg salieboter direct toe. Roer de ravioli snel door de saus, zodat alles bedekt is met de boter Garneer (aan tafel) met eventueel nog wat gemalen peper en parmezaanse kaas. En serveer uiteraard de ravioli met spinazie en ricotta direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Bett

Notes

Bewaartip: Je kunt deze ravioli met spinazie en ricotta ook alvast een dag van tevoren bereiden. Na stap 5 laat je de ravioli 30 minuten ‘drogen’ op  het aanrecht. Leg vervolgens op en bord, dek af met huishoudfolie en bewaar max 24 uur in de koelkast. De volgende dag ga je dan de ravioli koken en maak je de laurier-botersaus op het allerlaatste moment.