We love wafels voor de brunch! En quinoa wafels maken stond al een tijdje op mijn to do lijstje. Speciaal voor Pasen maakte ik ze, met een leuke zoete paas twist! Zien ze er niet super uit?
Quinoa wafels met zoet ‘spiegeleitje’
Het paasweekend staat alweer bijna voor de deur en mijn favoriete onderdeel is toch wel de paas brunch! Eieren staan hier dikwijls op het menu, maar ook de wat ‘luxere’ ontbijtrecepten, zoals pancakes of wafels voor het hele gezin. Deze quinoa wafels voor pasen hebben dan ook een zoet voor het hele gezin. Deze quinoa wafels voor pasen hebben dan ook een zoet ‘spiegeleitje’ on top 🙂 Geïnspireerd door diverse foto’s die ik op Pinterest zag voorbijkomen en heel leuk om ook met de kids te maken!
Nog meer recepten voor Pasen
Ben je naast deze quinoa wafels op zoek naar nog meer inspiratie voor de Paas Brunch tafel? Maak bijvoorbeeld ook robuuste Lemonade scones met slechts 4 ingrediënten. En deze kaneelbroodjes staan hier ook elk jaar weer op tafel! En wat dacht je van zoete of hartige filodeegtaartjes, speciaal voor Pasen? Dat wordt gezellig samen delen en smullen met zijn allen!
Recept: Quinoa Wafels voor Pasen
Zet tijdens de Paasbrunch deze quinoa wafels op tafel! Met wat kwark en een halve perzik lijkt het net een gebakken eitje!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 15 minuten
- Yield: 4 stuks 1x
- Category: ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 1 groot ei,
- 125 ml (plantaardige) melk,
- 1 theelepel vanille extract,
- 3 eetlepels (zonnebloem)olie,
- 60 gram havermout,
- 50 gram quinoa meel,
- 1 theelepel bakpoeder,
- 0.5 theelepel baking soda,
- 3 eetlepels vanillesuiker,
- 25 gram rozijnen,
- 4–8 eetlepels kwark,
- 4 halve perziken (op sap)
- poedersuiker.
Instructions
- Kluts het ei en de melk door elkaar. Voeg het vanille extract en olie toe en roer goed door.
- Meng in een separate kom de havermout, quinoa meel, bakpoeder, baking soda en vanille suiker door elkaar. Mix vervolgens de ‘droge’ ingrediënten door de ‘natte’ mix en verwijder alle klontjes. Je kunt dit eventueel ook allemaal in een blender mixen. Tot slot roer je de rozijne erdoor en zet even apart.
- Verwarm je wafelijzer. Je kunt eventueel de wafelplaten inkwasten met een beetje extra zonnebloem olie. Maar dit hoeft niet perse.
- Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm. Bij mij zijn de wafels in ca. 1 minuut gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Dus oordeel zelf.
- Serveer elke wafel met 1-2 eetlepels kwark en plaats hier een halve perzik op. Bestrooi de quinoa wafels met poedersuiker en serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Geef een reactie