Print

Recept: Quinoa Wafels voor Pasen

recept quinoa wafels voor pasen © bettyskitchen.nl

Zet tijdens de Paasbrunch deze quinoa wafels op tafel! Met wat kwark en een halve perzik lijkt het net een gebakken eitje!

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Kluts het ei en de melk door elkaar. Voeg het vanille extract en olie toe en roer goed door.
  2. Meng in een separate kom de havermout, quinoa meel, bakpoeder, baking soda en vanille suiker door elkaar. Mix vervolgens de ‘droge’ ingrediënten door de ‘natte’ mix en verwijder alle klontjes. Je kunt dit eventueel ook allemaal in een blender mixen. Tot slot roer je de rozijne erdoor en zet even apart.
  3. Verwarm je wafelijzer. Je kunt eventueel de wafelplaten inkwasten met een beetje extra zonnebloem olie. Maar dit hoeft niet perse.
  4. Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm. Bij mij zijn de wafels in ca. 1 minuut gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Dus oordeel zelf.
  5. Serveer elke wafel met 1-2 eetlepels kwark en plaats hier een halve perzik op. Bestrooi de quinoa wafels met poedersuiker en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: wafels, ontbijt, pasen, quinoa, zoet,