• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Quiche met champignons, prei en blauwe kaas

Quiche met champignons, prei en blauwe kaas

12 september 2022 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Jump to Recipe

Het is weer Meatless Monday en voor vandaag heb ik een vegetarische quiche met champignons, prei en blauwe kaas gemaakt. Ik ben namelijk gek op quiches: je kunt eindeloos variëren met de vulling en deze quiche met paddestoelen is echt heel erg lekker!

De zanddeegbodem van een quiche is vrij makkelijk zelf te maken met boter, bloem, ei en zout. Toch vind ik het zelf altijd zo’n gedoe vanwege het kneden en rusten van het deeg in de koelkast. Ik gebruik dus liever kant-en-klare hartige taartdeeg en vind je in het vriesvak van de supermarkt. Zo wordt deze quiche met champignons, prei en blauwe kaas lekker makkelijk en snel te bereiden op een doordeweekse dag en staat binnen een uur op tafel. Als basisvulling van de quiche gebruik ik altijd ei en room en bij een vegetarische quiche ook kaas en nootjes, waardoor het een goede vleesvervanger is. En verder kun je in de quiche vooral toevoegen wat je in de koelkast hebt liggen: ideaal voor kliekjes dus! 

recept hartig zanddeeg voor quiche en hartige taart recepten © bettyskitchen.nl
recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl

Wees gewaarschuwd, deze quiche met champignons, prei en blauwe kaas is best machtig door de eieren en kaas. Mocht je hem niet in een keer opeten dek hem dan ook goed af want de blauwe kaas ruik je daarna nog best goed 😉 .Mijn advies is om er wel nog een groene salade bij te serveren, dan heb je echt een complete maaltijd met voldoende voedingstoffen. Neem ook gerust eens hier een kijkje voor nog meer Quiche en hartige taart recepten. Eet smakelijk!

recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Quiche met champignons, prei en blauwe kaas

recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een heerlijk recept voor een vegetarische quiche met champignons, prei en blauwe kaas gemaakt. Heerlijk afgetopt met Provencaalse kruiden en pijnboompitten is dit een quiche om van te smullen. De zanddeeg korst kun je ook zelf maken met slechts een paar extra ingredienten. Serveer er enkel nog een groene salade bij voor een complete maaltijd.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min. +30 min. rusten
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale

Voor het quiche deeg:

  • 250 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 125 gr KOUDE roomboter
  • 1 ei
  • 2 el KOUD water

Voor de vulling:

  • 2 rode uien
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr champignons
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram blauwe kaas (ik gebruikte Danish Blue)
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 3 el. pijnboompitten
  • Olijfolie/bakboter (om in te vetten en te bakken)
  • Peper en zout

Extra:

  • foodproccessor (optioneel)
  • lage quichevorm of springvorm 24 cm doorsnede
  • deegroller

Instructions

  1. Maak als eerste het zanddeeg voor de bodem en rand van de quiche volgens dit recept. Terwijl het deeg staat te rusten in de koelkast ga je onderstaande stappen maken:
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. (180 hetelucht) Vet de quichevorm in (ik gebruik hier boter). Zet apart.
  3. Snij de uien en prei in halve ringen. Pel de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koeken- of hapjespan en bak de prei en uien op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg ver de champignons toe en bak deze ook 5 minuten mee. Pers de knoflook en voeg deze samen Provençaalse kruiden in de laatste minuut toe. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  4. Ondertussen rol je het quiche deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee de quichevorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de gebakken groenten over de bodem.
  5. Kluts in een kom de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Giet dit evenredig over de groenten in de vorm. Verkruimel de blauwe kaas er overheen en daarna de pijnboompitten.
  6. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de quiche met champignons, prei en blauwe kaas gedurende 40 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten in de vorm staan alvorens te serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Gelukkig kun je een quiche makkelijk nog 2-3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Mocht de quiche niet helemaal opgaan, bewaar hem dan vooral voor bijvoorbeeld je lunch de dag erna. Je kunt de quiche dan in een paar minuten opwarmen in de oven, maar ook koud opeten.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze quiche met champignons, prei en blauwe kaas!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bladerdeeg, blauwe kaas, champignons, eieren, Franse keuken, hoofdgerechten, knoflook, Nanda Appelman, paneermeel, pijnboompitten, prei, quiche, rozemarijn, tijm, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Vegan Bacon van Tempeh
Volgend bericht: Spaanse rijst met tomaten (Arroz Rojo) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK

    10 oktober 2016 om 11:02 am

    Wat een heerlijke combi van ingrediënten!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 oktober 2016 om 10:33 am

      dank je wel Demi!
      Vegetarisch eten kan ook heel lekker zijn 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee