Door Judith – Betty heeft mij gevraagd of ik mijn pumpkin pie brownies met jullie wil delen. Binnenkort staat Halloween namelijk alweer voor de deur en zoals jullie weten is Betty dol op deze feestdag! En deze smeuige brownies met pompoen past hier perfect bij.
Overheerlijke pumpkin pie brownies
Tijdens de herfst maanden, en zeker tijdens Halloween, wil je deze overheerlijke pumpkin pie brownies dan ook op het menu zetten. Je huis gaat er zo lekker van ruiken. En hij past ook uitstekend in de Oktober – taart maand op deze blog. Voor dit recept voor Pumpkin Pie Brownies gebruikte ik pompoen uit blik. Gebruik je verse pompoen? Rooster deze dan vooraf in de oven. Betty heeft hier een uitgebreide tutorial met video voor gemaakt. Wat je over hebt kun je natuurlijk gebruiken in een van deze andere heerlijke pompoen recepten.
Zelf Pumpkin Pie Brownies maken
Helaas is de zomer officieel voorbij, maar een van de voordelen van herfst is voor mij toch echt de pompoen. Ik ben dol op pompoen, dus zodra de bladeren verkleuren staat er pompoen op tafel. In een soep, een curry of in de pumpkin pie. Deze pumpkin pie is in Noord-Amerika razend populair. En daar wordt het ook voor allerlei andere toepassingen gebruikt. Bijvoorbeeld in een brownie. Toen ik twee jaar geleden in Canada was, maakte ik deze pumpkin pie brownies voor mijn opa en oma als bedankje. Zowel opa en oma, als wij zelf, vonden het een zeer geslaagde combinatie. Ik hoop dat jij er in ieder geval net zo Check hier nog veel meer lekkere recepten voor brownies maken op een rijtje
Groetjes, Judith
Ga voor meer informatie en recepten van Judith naar: www.myfoodblog.nl
PrintPumpkin Pie Brownies
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 50 minutes
- Total Time: 1 hours 15 minutes
- Yield: 16 stuks 1x
- Category: Cake
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
Ingrediënten brownie :
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram roomboter
- 350 gram pure chocolade
- 75 gram gehalveerde pecannoten
- 80 gram bloem
- 2 eieren
- 2 eeetlepels cacao
- 1/2 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Ingrediënten pumpkin pie laag:
- 1 blik gecondenseerde melk
- 220 gram pompoenpuree*
- 1 ei
- 40 gram bloem
- 2 theelepel Pumpkin Spice of speculaaskruiden
- snufje zout
(* ik gebruikte pompoen uit blik, maar dat is in Nederland moeilijk te krijgen. Gebruik je verse pompoen? Kook deze dan en pureer met een blender of staafmixer.)
Extra:
- ingevet vierkant bakblik (+/- 17 x 17 cm)
- keukenmixer met garde
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170 C (155 hete lucht). Vet het bakblik in met een beetje olie of boter.
- Meng in een pannetje op middelhoog vuur de boter, chocolade en suiker. Wanneer alles is gesmolten en je een egaal mengsel hebt, haal je de pan van het vuur en voeg je de eieren één voor één toe. Klop met een garde goed door en voeg de cacao, bloem, zout en bakpoeder toe. Als laatste roer je de pecannoten er doorheen.
- Giet 1/3 van het beslag in het bakblik en bak deze 15 minuten in de oven. Het overige beslag gebruik je later pas.
- Maak intussen de pumpkin pie laag door hier alle ingrediënten hiervoor goed te mengen met de garde.
- Haal de brownie uit de oven en giet de pompoenlaag er overheen. Voeg aan het overgebleven browniebeslag een eetlepel water toe en schep dit op de pompoenlaag. Met een satéprikker of de achterkant van een lepel maak je ‘swirls’ in de brownie. Bak de pumpkin pie brownies af gedurende 50 minuten.
Eet smakelijk!
Marlies
Ik snap wel dat je het recept moest delen. Ze zien er namelijk heerlijk uit!
Betina Oostveen
hahaha, bedankt Marlies!
Nausikaä
Een verrukkelijk recept!
Als je de pompoen nog moet slachten, duurt het wel wat lang. Maar nu heb ik wel 3 porties pompoenpuree in de vriezer voor de volgende keer, want die komt beslist.
Betina Oostveen
Dat is ook precies hoe wij het doen! 1x slachten en lang plezier van. Invriezen is inderdaad de beste optie.
Groetjes, Betty