• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Pumpkin Pie brownies

Pumpkin Pie brownies

22 oktober 2016 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Door Judith –  Betty heeft mij gevraagd of ik mijn pumpkin pie brownies met jullie wil delen. Binnenkort staat Halloween namelijk alweer voor de deur en zoals jullie weten is Betty dol op deze feestdag! En deze smeuige brownies met pompoen past hier perfect bij.

Overheerlijke pumpkin pie brownies

Tijdens de herfst maanden, en zeker tijdens Halloween, wil je deze overheerlijke pumpkin pie brownies dan ook op het menu zetten. Je huis gaat er zo lekker van ruiken. En hij past ook uitstekend in de Oktober – taart maand op deze blog. Voor dit recept voor Pumpkin Pie Brownies gebruikte ik pompoen uit blik. Gebruik je verse pompoen? Rooster deze dan vooraf in de oven. Betty heeft hier een uitgebreide tutorial met video voor gemaakt. Wat je over hebt kun je natuurlijk gebruiken in een van deze andere heerlijke pompoen recepten.

pumpkin pie brownies myfoodblog halloween

Zelf Pumpkin Pie Brownies maken

Helaas is de zomer officieel voorbij, maar een van de voordelen van herfst is voor mij toch echt de pompoen. Ik ben dol op pompoen, dus zodra de bladeren verkleuren staat er pompoen op tafel. In een soep, een curry of in de pumpkin pie. Deze pumpkin pie is in Noord-Amerika razend populair. En daar wordt het ook voor allerlei andere toepassingen gebruikt. Bijvoorbeeld in een brownie. Toen ik twee jaar geleden in Canada was, maakte ik deze pumpkin pie brownies voor mijn opa en oma als bedankje. Zowel opa en oma, als wij zelf, vonden het een zeer geslaagde combinatie. Ik hoop dat jij er in ieder geval net zo Check hier nog veel meer lekkere recepten voor brownies maken op een rijtje

Groetjes, Judith

Ga voor meer informatie en recepten van Judith naar:  www.myfoodblog.nl

Print

Pumpkin Pie Brownies

pumpkin pie brownies myfoodblog halloween
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 50 minutes
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten brownie :

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 350 gram pure chocolade
  • 75 gram gehalveerde pecannoten
  • 80 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 eeetlepels cacao
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Ingrediënten pumpkin pie laag:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 220 gram pompoenpuree*
  • 1 ei
  • 40 gram bloem
  • 2 theelepel Pumpkin Spice of speculaaskruiden
  • snufje zout

(*  ik gebruikte pompoen uit blik, maar dat is in Nederland moeilijk te krijgen. Gebruik je verse pompoen? Kook deze dan en pureer met een blender of staafmixer.)

Extra:

  • ingevet vierkant bakblik (+/- 17 x 17 cm)
  • keukenmixer met garde

 

Instructions

 

  1. Verwarm de oven voor op 170 C (155 hete lucht). Vet het bakblik in met een beetje olie of boter.
  2. Meng in een pannetje op middelhoog vuur de boter, chocolade en suiker. Wanneer alles is gesmolten en je een egaal mengsel hebt, haal je de pan van het vuur en voeg je de eieren één voor één toe. Klop met een garde goed door en voeg de cacao, bloem, zout en bakpoeder toe. Als laatste roer je de pecannoten er doorheen.
  3. Giet 1/3 van het beslag in het bakblik en bak deze 15 minuten in de oven. Het overige beslag gebruik je later pas.
  4. Maak intussen de pumpkin pie laag door hier alle ingrediënten hiervoor goed te mengen met de garde.
  5. Haal de brownie uit de oven en giet de pompoenlaag er overheen. Voeg aan het overgebleven browniebeslag een eetlepel water toe en schep dit op de pompoenlaag. Met een satéprikker of de achterkant van een lepel maak je ‘swirls’ in de brownie. Bak de pumpkin pie brownies af gedurende 50 minuten.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

pumpkin pie brownies myfoodblog halloween


Category: Cake recepten Tags: bakpoeder, bloem, brownies, cacao, chocolade, eieren, Gastblog, gecondenseerde melk, Halloween, Herfst, pecannoten, pompoen, pumpkin spice, roomboter, speculaaskruiden, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De Nieuwe Stad Amersfoort
Volgend bericht: Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marlies

    24 oktober 2016 om 4:01 pm

    Ik snap wel dat je het recept moest delen. Ze zien er namelijk heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 oktober 2016 om 9:14 am

      hahaha, bedankt Marlies!

      Beantwoorden
  2. Nausikaä

    8 oktober 2022 om 5:36 pm

    Een verrukkelijk recept!
    Als je de pompoen nog moet slachten, duurt het wel wat lang. Maar nu heb ik wel 3 porties pompoenpuree in de vriezer voor de volgende keer, want die komt beslist.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 oktober 2022 om 10:16 am

      Dat is ook precies hoe wij het doen! 1x slachten en lang plezier van. Invriezen is inderdaad de beste optie.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee