• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

24 oktober 2016 Door Betina Oostveen Reageer

(Sponsored) – Ik doe mee met de Miele Kookchallenge en deel het kookfilmpje met het eindresultaat. Samen met TV kok Roberta Pagnier dook ik de keuken in voor Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten die bereid worden op de Miele-inductiekookplaat met TwinBooster. Ik ga jullie dan ook laten zien dat ‘wokken’ op een inductiekookplaat uitstekend kan.

De Miele-kookchallenge met Roberta Pagnier

Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

Speciaal voor de Miele-kookchallenge werd ik gekoppeld aan de Miele-inductiekookplaat met functie TwinBooster. Dit apparaat is het antwoord op gerechten waarbij je veel vermogen nodig hebt. Denk aan een wokgerecht, zoals deze Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten. De TwinBooster-functie geeft gedurende 15 minuten een gebundeld vermogen op een enkele zone. Waardoor je, in no time, je biefstukpuntjes dichtschroeit en het vlees lekker sappig blijft. En dit kan zelfs in een gewone hapjes- of braadpan, zodat je ook een groter oppervlak benut.

Tevens worden de rollen vandaag omgedraaid. In plaats van dat ik naar Roberta op TV kijk voor de nodige bereidingsstappen van een recept, gaat ze bij mij in de Miele-keuken staan.

Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

Biefstukpuntjes vliegensvlug dichtgeschroeid

Het was echt prachtig om te zien hoeveel power mijn braadpan kreeg, dankzij de TwinBooster functie. De biefstukpuntjes werden vliegensvlug dichtgeschroeid en waren van binnen nog lekker mals en sappig! Dat is precies wat je wilt bereiken tijdens het wokken en dat werkt op deze Miele-inductiekookplaat met functie TwinBooster dus net zo goed als op gas. De inductiekookplaat was via het touchscreen heel eenvoudig te bedienen met slechts de druk van 1 vinger.  


Recept video: Biefstukpuntjes met wokgroente

Het was een gezellige kooksessie met Roberta en uiteraard gaan wij dames het gerecht na afloop ook samen proeven en verorberen. Benieuwd naar het resultaat van mijn recept? Check dan dit filmpje:


Print

Recept: Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten

Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

DIt is een heerlijk wokgerecht voor Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten. Serveer met rijst en geroosterde sesamzaadjes.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min. marineren
  • Cook Time: 30 minuten
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Aziatische keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 400 gram biefstukpuntjes, op kamertemperatuur,
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gehakte gember
  • 200 gram shiitakes
  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine prei
  • 1 wortel
  • 100 gram taugé
  • 250 gram (zilvervlies)rijst
  • (rijst)olie, om te wokken

Extra:

  • kleine koekenpan met anti-aanbaklaag,
  • Miele-inductiekookplaat met TwinBooster,
  • Braadpan of hapjespan.

Instructions

  1. Marineer de biefstukpuntjes met de ketjap, 1 uitgeperst teentje knoflook, sambal en gember. Laat de smaken minimaal een half uur in het vlees trekken.
  2. Breng ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing aan de kook.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag. Zodra ze beginnen te kleuren, haal ze uit de pan en zet apart.
  4. Snijd ondertussen de groenten fijn: Snijd de shiitake in parten. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in dunne ringen. Verwijder het buitenste blad van de prei en snijd in dunne ringen. Spoel de prei overigens goed uit om eventueel zand te verwijderen. Schrap de wortel en snijd julienne.
  5. Zet de kookplaat op stand TwinBooster en wok de biefstukpuntjes, in hoog tempo, rondom dicht. Schep de biefstukpuntjes vervolgens uit de pan.
  6. Verander de stand van de kookplaat naar een lage stand en fruit de ui en knoflook glazig. Verhoog vervolgens de stand naar de Booster en wok de shiitakes gedurende twee minuten. Neem de shiitakes uit de pan.
  7. Voeg een extra scheutje olie toe aan de pan en verhoog de stand weer naar TwinBooster.  Voeg de paprika, prei en wortel toe en schep voortdurend om gedurende 5 minuten. Voeg tot slot de taugé, biefstukpuntjes en shiitake toe en roer goed om, om kort en gelijkmatig te verwarmen.
  8. Serveer de Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten en de gegaarde rijst. Aan tafel kan men er vervolgens de getoaste sesamzaadjes, naar smaak, aan toevoegen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: wokken, stir fry, rijst, groenten, biefstuk, vlees

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

Dit artikel betreft een samenwerking met Miele. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vlees Recepten Tags: Aziatische keuken, biefstuk, gember, hoofdgerechten, inductie, ketjap, knoflook, kookchallenge, Miele, Paprika, prei, rijst, Roberta Pagnier, sambal, samenwerkingen, sesamzaad, shiitakes, tauge, ui, wokken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pumpkin Pie brownies
Volgend bericht: Bökkers Mölle in Olst »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee