• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

24 oktober 2016 Door Betina Oostveen Reageer

(Sponsored) – Vorige week vertelde ik jullie al over de Miele-kookchallenge, waar ik aan meedoe. En vandaag deel ik het kookfilmpje met het eindresultaat: ik bereidde Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten.

Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

Niemand minder dan Roberta Pagnier van RTL Woonmagazine en 24Kitchen daagde mij namelijk uit om een overheerlijk recept te bedenken voor de Miele-inductiekookplaat met TwinBooster. Ik ga jullie dan ook laten zien dat ‘wokken’ op een inductiekookplaat uitstekend kan.

Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

Miele-kookchallenge

Speciaal voor de Miele-kookchallenge werd ik gekoppeld aan de Miele-inductiekookplaat met functie TwinBooster. Dit apparaat is het antwoord op gerechten waarbij je veel vermogen nodig hebt. Denk aan een wokgerecht, zoals deze Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten.

De TwinBooster-functie geeft gedurende 15 minuten een gebundeld vermogen op een enkele zone. Waardoor je, in no time, je biefstukpuntjes dichtschroeit en het vlees lekker sappig blijft. En dit kan zelfs in een gewone hapjes- of braadpan, zodat je ook een groter oppervlak benut.

Koken met Roberta Pagnier

Tevens worden de rollen vandaag omgedraaid. In plaats van dat ik naar Roberta kijk voor de nodige bereidingsstappen van een recept, gaat ze bij mij in de Miele-keuken staan. En na het nodige hak- en snijwerk kan het ‘wokken’ dan toch echt gaan beginnen.

Het was echt prachtig om te zien hoeveel power mijn braadpan kreeg, dankzij de TwinBooster. De biefstukpuntjes werden vliegensvlug dichtgeschroeid en waren van binnen nog lekker mals en sappig! Dat is precies wat je wilt bereiken tijdens het wokken en dat werkt op de Miele-inductiekookplaat met functie TwinBooster dus net zo goed als op gas. De inductiekookplaat was via het touchscreen heel eenvoudig te bedienen met slechts de druk van 1 vinger.  Het was een gezellige kooksessie met Roberta en uiteraard gaan wij dames het gerecht na afloop ook samen proeven en verorberen. Benieuwd naar het resultaat van mijn recept? Check dan dit filmpje:

Recept Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten:

(Hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 theelepel sesamzaadjes,
  • 400 gram biefstukpuntjes, op kamertemperatuur,
  • 3 eetlepels ketjap manis,
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ theelepel gehakte gember
  • 200 gram shiitakes,
  • 1 ui,
  • 1 rode puntpaprika,
  • 1 kleine prei,
  • 1 wortel,
  • 100 gram taugé,
  • 250 gram (zilvervlies)rijst,
  • (rijst)olie, om te wokken.

Extra:

  • kleine koekenpan met anti-aanbaklaag,
  • Miele-inductiekookplaat met TwinBooster,
  • Braadpan of hapjespan.

Bereidingstijd: 30 minuten marineren + 30 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Marineer de biefstukpuntjes met de ketjap, 1 uitgeperst teentje knoflook, sambal en gember. Laat de smaken minimaal een half uur in het vlees trekken.
  2. Breng ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing aan de kook.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag. Zodra ze beginnen te kleuren, haal ze uit de pan en zet apart.
  4. Snijd ondertussen de groenten fijn: Snijd de shiitake in parten. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in dunne ringen. Verwijder het buitenste blad van de prei en snijd in dunne ringen. Spoel de prei overigens goed uit om eventueel zand te verwijderen. Schrap de wortel en snijd julienne.
  5. Zet de kookplaat op stand TwinBooster en wok de biefstukpuntjes, in hoog tempo, rondom dicht. Schep de biefstukpuntjes vervolgens uit de pan.
  6. Verander de stand van de kookplaat naar een lage stand en fruit de ui en knoflook glazig. Verhoog vervolgens de stand naar de Booster en wok de shiitakes gedurende twee minuten. Neem de shiitakes uit de pan.
  7. Voeg een extra scheutje olie toe aan de pan en verhoog de stand weer naar TwinBooster.  Voeg de paprika, prei en wortel toe en schep voortdurend om gedurende 5 minuten. Voeg tot slot de taugé, biefstukpuntjes en shiitake toe en roer goed om, om kort en gelijkmatig te verwarmen.
  8. Serveer de Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten en de gegaarde rijst. Aan tafel kan men er vervolgens de getoaste sesamzaadjes, naar smaak, aan toevoegen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten (Miele-kookchallenge)

Dit artikel betreft een samenwerking met Miele. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vlees Recepten Tags: Aziatische keuken, biefstuk, gember, inductie, ketjap, knoflook, kookchallenge, Miele, Paprika, prei, rijst, Roberta Pagnier, sambal, samenwerkingen, sesamzaad, shiitakes, tauge, ui, wokken, wortel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pumpkin Pie brownies
Volgend bericht: Bökkers Mölle in Olst »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee