(Sponsored) – Vorige week vertelde ik jullie al over de Miele-kookchallenge, waar ik aan meedoe. En vandaag deel ik het kookfilmpje met het eindresultaat: ik bereidde Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten.
Niemand minder dan Roberta Pagnier van RTL Woonmagazine en 24Kitchen daagde mij namelijk uit om een overheerlijk recept te bedenken voor de Miele-inductiekookplaat met TwinBooster. Ik ga jullie dan ook laten zien dat ‘wokken’ op een inductiekookplaat uitstekend kan.
Miele-kookchallenge
Speciaal voor de Miele-kookchallenge werd ik gekoppeld aan de Miele-inductiekookplaat met functie TwinBooster. Dit apparaat is het antwoord op gerechten waarbij je veel vermogen nodig hebt. Denk aan een wokgerecht, zoals deze Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten.
De TwinBooster-functie geeft gedurende 15 minuten een gebundeld vermogen op een enkele zone. Waardoor je, in no time, je biefstukpuntjes dichtschroeit en het vlees lekker sappig blijft. En dit kan zelfs in een gewone hapjes- of braadpan, zodat je ook een groter oppervlak benut.
Koken met Roberta Pagnier
Tevens worden de rollen vandaag omgedraaid. In plaats van dat ik naar Roberta kijk voor de nodige bereidingsstappen van een recept, gaat ze bij mij in de Miele-keuken staan. En na het nodige hak- en snijwerk kan het ‘wokken’ dan toch echt gaan beginnen.
Het was echt prachtig om te zien hoeveel power mijn braadpan kreeg, dankzij de TwinBooster. De biefstukpuntjes werden vliegensvlug dichtgeschroeid en waren van binnen nog lekker mals en sappig! Dat is precies wat je wilt bereiken tijdens het wokken en dat werkt op de Miele-inductiekookplaat met functie TwinBooster dus net zo goed als op gas. De inductiekookplaat was via het touchscreen heel eenvoudig te bedienen met slechts de druk van 1 vinger. Het was een gezellige kooksessie met Roberta en uiteraard gaan wij dames het gerecht na afloop ook samen proeven en verorberen. Benieuwd naar het resultaat van mijn recept? Check dan dit filmpje:
Recept Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten:
(Hoofdgerecht voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 theelepel sesamzaadjes,
- 400 gram biefstukpuntjes, op kamertemperatuur,
- 3 eetlepels ketjap manis,
- 2 tenen knoflook,
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ theelepel gehakte gember
- 200 gram shiitakes,
- 1 ui,
- 1 rode puntpaprika,
- 1 kleine prei,
- 1 wortel,
- 100 gram taugé,
- 250 gram (zilvervlies)rijst,
- (rijst)olie, om te wokken.
Extra:
- kleine koekenpan met anti-aanbaklaag,
- Miele-inductiekookplaat met TwinBooster,
- Braadpan of hapjespan.
Bereidingstijd: 30 minuten marineren + 30 minuten.
Bereidingswijze:
- Marineer de biefstukpuntjes met de ketjap, 1 uitgeperst teentje knoflook, sambal en gember. Laat de smaken minimaal een half uur in het vlees trekken.
- Breng ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing aan de kook.
- Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag. Zodra ze beginnen te kleuren, haal ze uit de pan en zet apart.
- Snijd ondertussen de groenten fijn: Snijd de shiitake in parten. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in dunne ringen. Verwijder het buitenste blad van de prei en snijd in dunne ringen. Spoel de prei overigens goed uit om eventueel zand te verwijderen. Schrap de wortel en snijd julienne.
- Zet de kookplaat op stand TwinBooster en wok de biefstukpuntjes, in hoog tempo, rondom dicht. Schep de biefstukpuntjes vervolgens uit de pan.
- Verander de stand van de kookplaat naar een lage stand en fruit de ui en knoflook glazig. Verhoog vervolgens de stand naar de Booster en wok de shiitakes gedurende twee minuten. Neem de shiitakes uit de pan.
- Voeg een extra scheutje olie toe aan de pan en verhoog de stand weer naar TwinBooster. Voeg de paprika, prei en wortel toe en schep voortdurend om gedurende 5 minuten. Voeg tot slot de taugé, biefstukpuntjes en shiitake toe en roer goed om, om kort en gelijkmatig te verwarmen.
- Serveer de Oosterse biefstukpuntjes met wokgroenten en de gegaarde rijst. Aan tafel kan men er vervolgens de getoaste sesamzaadjes, naar smaak, aan toevoegen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Miele. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Geef een antwoord