Print

Pumpkin Pie Brownies

  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 50 minutes
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten brownie :

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 350 gram pure chocolade
  • 75 gram gehalveerde pecannoten
  • 80 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 eeetlepels cacao
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Ingrediënten pumpkin pie laag:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 220 gram pompoenpuree*
  • 1 ei
  • 40 gram bloem
  • 2 theelepel Pumpkin Spice of speculaaskruiden
  • snufje zout

(*  ik gebruikte pompoen uit blik, maar dat is in Nederland moeilijk te krijgen. Gebruik je verse pompoen? Kook deze dan en pureer met een blender of staafmixer.)

Extra:

  • ingevet vierkant bakblik (+/- 17 x 17 cm)
  • keukenmixer met garde

 

Instructions

 

  1. Verwarm de oven voor op 170 C (155 hete lucht). Vet het bakblik in met een beetje olie of boter.
  2. Meng in een pannetje op middelhoog vuur de boter, chocolade en suiker. Wanneer alles is gesmolten en je een egaal mengsel hebt, haal je de pan van het vuur en voeg je de eieren één voor één toe. Klop met een garde goed door en voeg de cacao, bloem, zout en bakpoeder toe. Als laatste roer je de pecannoten er doorheen.
  3. Giet 1/3 van het beslag in het bakblik en bak deze 15 minuten in de oven. Het overige beslag gebruik je later pas.
  4. Maak intussen de pumpkin pie laag door hier alle ingrediënten hiervoor goed te mengen met de garde.
  5. Haal de brownie uit de oven en giet de pompoenlaag er overheen. Voeg aan het overgebleven browniebeslag een eetlepel water toe en schep dit op de pompoenlaag. Met een satéprikker of de achterkant van een lepel maak je ‘swirls’ in de brownie. Bak de pumpkin pie brownies af gedurende 50 minuten.

Eet smakelijk!