• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Barbecue keuken / Smoked Watermelon Ham recept

Smoked Watermelon Ham recept

12 augustus 2018 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Afgelopen week ging een filmpje over Smoked Watermelon Ham viral op het internet. Deze vegan ham is dus letterlijk een gerookte watermeloen en deze barbecue lover stond dit weekend meteen in de achtertuin om het recept voor jullie te maken en te proeven.

Smoked Watermelon Ham in New York

De oorsprong van dit gerecht bevind zich bij Ducks Eatery in East Village New York. Deze Smoked Watermelon Ham kost daar maar liefst 75 USD op de kaart en wordt in 4-6 dagen bereid. Vandaar ook het prijskaartje. Maar bij gebrek aan een vliegticket is het voor mij helaas geen Smoked Watermelon Ham in New York, maar ga ik er zelf mee aan de slag in onze achtertuin. Jullie reacties hierop via social media waren vertederend en superleuk om dit avontuur met jullie te kunnen delen.

VIRAL Video: Smoked Watermelon Ham

Zelf Smoked Watermelon Ham maken

Ik vind het in ieder geval een hele mooie vegan optie voor gegrild vlees van de barbecue, dus bekeek het filmpje maar liefst 54x om het recept een beetje te herleiden en hier vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. Zelf smoked watermelon Ham maken bestaat uit maar liefst 3 onderdelen: pekelen, roken en braden. In totaal waren wij er een dikke 2 dagen mee bezig en stink ik waarschijnlijk de komende 2 dagen nog naar barbecue rook. Maar he het resultaat is er naar! Ook al had ik geen ‘oakwood ash’ tot mijn beschikking, heb ik hier een mooie oplossing voor gevonden in de vorm van een dry rub.

Smoked Watermelon Ham recept Betty's Kitchen gerookte watermeloen zelf maken

Hoe smaakt Smoked Watermelon Ham?

Bijzonder! Een beetje vreemd, maar wel lekker, vind ik zelf. Moeilijk te omschrijven want je hebt nog nooit zoiets geproefd. Beloofd! Smoked Watermelon Ham is een combinatie van zoet, zout, smokey flavours en meer. Natuurlijk lijkt het niet op vlees, al heeft het wel een licht vlezige structuur. Maar het is ook echt geen watermeloen meer. Het is veel compacter geworden, en een ware explosie in je mond. Dus er zit maar een ding op: zelf maken en zelf oordelen. Dit is in ieder geval mijn recept en hoe ik denk dat deze Smoked Watermelon Ham in New York zou smaken :


Print

Smoked Watermelon Ham recept (gerookte watermeloen)

Smoked Watermelon Ham recept Betty's Kitchen gerookte watermeloen zelf maken

★★★★★

5 from 2 reviews

Dit is een fantastisch DIY project voor een barbecue liefhebber! Smoked Watermelon Ham maken! Hierbij ga je watermeloen roosteren en grillen op de barbecue. Na Pekelen en marineren maak je hier een BBQ recept mee die iedereen op het verkeerde been gaat zetten!

  • Author: Afgeleid van Ducks Eatery New York
  • Prep Time: 32 hours
  • Total Time: 32 hours
  • Yield: 1 watermeloen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale

Let op: Voor dit Smoked Watermelon Ham recept gebruik ik een watermeloen van ca. 3.5 kilo.  Na het schillen hield ik 2.3 kilo vruchtvlees over.

Pekelwater:

  • 3 liter water,
  • 100 gram (himalaya)zout,
  • 2 eetlepels oregano,
  • 1 eetlepel gemalen koriander.

Dry Rub:

  • 2 theelepels paprikapoeder,
  • 1 theelepel uienpoeder,
  • halve theelepel cayenne peper,
  • halve theelepel koriander poeder,
  • halve theelepel gedroogde oregano.

Voor het bakken:

  • Olijfolie,
  • 3–4 takken verse rozemarijn.
  • 3–4 tenen knoflook.

Extra: 

  • kookpannetje,
  • Emmer of ruime mengkom, waar de watermeloen in past.
  • kleine ovenschaal,
  • gesloten barbecue (of rookoven),
  • koekenpan of gietijzeren skillet.

Instructions

  1. 32 uur van tevoren/09:00 uur: Maak als eerste het pekelwater. Giet hiervoor 1 liter water in een kookpannetje, meng met het zout, oregano en koriander en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen.
  2. Leg de watermeloen op een snijplank en op zijn kant en snijd de bolle uiteindes er af. Zet vervolgens de watermeloen rechtop en snijd met het mes langs de schil om deze te verwijderen. Zorg ervoor dat je geen witte stukjes laat zitten, want deze kunnen vrij bitter zijn.
  3. Meng het pekelwater met de overige 2 liter koud water en leg hier de watermeloen in. Laat gedurende 24 uur pekelen. Het beste is om hier  s’ochtend en dus de dag voor je BBQ party mee te beginnen. Mocht je emmer of kom niet groot genoeg zijn om de gehele watermeloen onder te dompelen, zorg dat je deze dan om de paar uur een beetje draait in het pekelwater, zodat alle smaken goed opgenomen kunnen worden.
  4. 8,5 uur van tevoren/09:00 uur: De volgende ochtend ga je zo snel mogelijk aan de slag met het aansteken van de BBQ. Vorm met de briketten een C langs de wand van de barbecue: deze C is 2 briketten breed, leg daar vervolgens nog een laag van 2 briketten breed bovenop. Dit wordt ook wel de ‘snake method‘  genoemde. Zorg in ieder geval dat je 4-5 briketten overhoud, en steek deze separaat aan. In zo’n 10-20 minuten zullen deze rondom helemaal gaan smeulen en dan leg je deze, met een barbecuetang, aan 1 uiteinde van de ‘snake‘ om deze aan te steken. Op deze manier ga je er namelijk voor zorgen dat je barbecue makkelijk 10 tot 18 uur blijft werken. Boven op de ‘snake‘ lege je 2 of 3 grote chunks rook hout voor meer smaak en plaats een bakje water in de barbecue, om deze op constante lage temperatuur te kunnen houden. Smoked Watermelon Ham recept Betty's Kitchen gerookte watermeloen zelf makenSmoked Watermelon Ham recept Betty's Kitchen gerookte watermeloen zelf maken
  5. 8 uur van tevoren/09:30 uur: Haal de watermeloen uit het pekelwater en dep goed droog. Maak de Dry Rub met de kruiden en wrijf hiermee zachtjes de watermeloen rondom in. Plaats vervolgens in een ovenschaal en leg deze in de barbecue op het rooster. Je maakte de Roasted Watermelon Ham door deze vervolgens 8 uren te roken op de barbecue of in een rookoventje. Let op dat je de temperatuur constant op 130-135 graden houdt.Smoked Watermelon Ham recept Betty's Kitchen gerookte watermeloen zelf makenSmoked Watermelon Ham recept Betty's Kitchen gerookte watermeloen zelf maken
  6. 30 minuten van tevoren/17:30 uur: Haal de ovenschaal met de Roasted Watermelon Ham van de barbecue en laat iets afkoelen. Verwarm ondertussen de koekenpan met een scheut (olijf)olie en leg hierin 3-4 takjes rozemarijn en 3-4 gekneusde teentjes knoflook. Laat de smaken een paar minuten trekken in de olie. Ondertussen kerf je met een scherp mes de watermeloen in met een horizontale en verticale strepen over de bovenkant.
  7. Schep de Roasted Watermelon Ham voorzichtig uit de ovenschaal in de hete koekenpan, met de ingekerfde zijde nog steeds omhoog. Giet hier de opgevangen sappen uit de ovenschaal ook overheen. Blijf de koekenpan verwarmen op medium vuur, terwijl je steeds met een lepel de olie en sappen uit de pan, over de bovenkant van de Roasted Watermelon Ham blijft lepelen. Na 5 minuten bakken is hij dan eindelijk klaar. Smoked Watermelon Ham recept Betty's Kitchen gerookte watermeloen zelf maken
  8. Snijd de Roasted Watermelon Ham aan tafel in plakken en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Smoked Watermelon Ham recept Betty's Kitchen gerookte watermeloen zelf maken
  • Smoked Watermelon Ham recept Betty's Kitchen gerookte watermeloen zelf maken
  • Smoked Watermelon Ham recept Betty's Kitchen gerookte watermeloen zelf maken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je je aan dit project voor een ‘watermelon ham’ wilt gaan wagen!

recept smoked watermelon ham maken © bettyskitchen.nl

Category: Barbecue keuken, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: vegan, watermeloen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pulled Chicken met BBQ saus (Video)
Volgend bericht: Pizza met ricotta en citroen »

Lees Interacties

Reacties

  1. The Lemon Kitchen

    13 augustus 2018 om 8:57 am

    GE-WEL-DIG <3

    ★★★★★

    Beantwoorden
  2. Nicole

    13 augustus 2018 om 9:08 pm

    Wow! Hier heb ik geen andere woorden voor, eigenlijk… wow! Ik had het filmpje ook al gezien. Dat jij er mee aan de slag bent gegaan, vind ik echt te gek. Het ziet ook net zo uit als de ham in New York. En ziet er zo samkelijk uit. Ik val in herhaling… WOW!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 augustus 2018 om 12:04 pm

      Hahaha lieve Nicole, dank je wel voor je reactie . 🙂

      Beantwoorden
  3. Jaimy's Kitchen

    15 augustus 2018 om 8:29 pm

    Dit ziet er TOP uit zeg!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 augustus 2018 om 11:41 am

      Dank je wel Jamie!

      Beantwoorden
  4. Simone

    19 oktober 2018 om 1:11 pm

    heerlijk! heb je misschien ook een tip of dit in de oven te bereiden is, ipv een rookkast/bbq

    Beantwoorden
  5. John

    21 juli 2019 om 7:06 pm

    Ik heb ‘m nog niet geprobeerd, maar ik vroeg me af of er een reden is om met gewoon zout te pekelen. Als ik vlees voor de barbecue in de pekel zet, gebruik ik daar meestal nitrietzout voor

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl Camembert uit de oven

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨ De afgelop ✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨

De afgelopen weken genoten we van heerlijk voorjaarsweer. Dus ging hier natuurlijk de barbecue weergeven aan! En we hebben weer een heerlijke tip voor je om ook zelf uit te proberen!

Nu hoor ik je al denken: wat zijn Iberische rib fingers? Toen mijn echtgenoot het voorstelde krabte ik me even achter mijn oren. Maar zijn verklaring was helder: “denk aan spareribs, maar dan zonder botjes!” Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. 

Slinger jij binnenkort ook weer de bbq aan? 

==> https://bettyskitchen.nl/iberische-rib-fingers-met-bbq-saus/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#bbq #barbecue #grill #recept #iberico #varken #spareribs #bbqsauce #karamel #caramelized #sticky #ribfingers #bbqsaus #bbqglaze #pig
✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨ ✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨

Tijdens de lockdown had ik lekker veel tijd om uitgebreide ontbijtjes met en voor de kids te maken. Wafels stonden hier regelmatig op het menu en onze nieuwste favoriet zijn deze wafels gemaakt van croissantdeeg! 

Ze zijn super makkelijk te maken en weer zo’n geslaagde food hybride, net zoals deze ‘Cruffins‘ (muffins van croissantdeeg) die ik eerder op de site maakte. Check dan ook de nieuwste IGTV waarin ik ze maak in het wafelijzer. 

Enne qua toppings kun je natuurlijk heerlijk variëren! Ze zijn namelijk ook erg lekker met Nutella en aardbeien. Maar ook met scrambled eggs & gerookte zalm. Of zelfs met jam en extra fruit! Maak er jouw nieuw favoriet van en laat me weten wat je er van vindt!

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croiffles #croissant #wafel #waffels #ontbijt #croissantwaffle #brunch #igtv #recept #pasen #paasrecept #lockdown #foodhybrid
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee