Print

Recept: Pulled Chicken met BBQ saus (uit de oven)

recept Pulled Chicken met BBQ saus maken kook video © bettyskitchen

4.7 from 3 reviews

We love all things BBQ. Nniet alleen de pulled pork, maar ook een pulled chicken met bbq saus. En die kun je heel eenvoudig in de oven bereiden.

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht).
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Smelt een klontje boter + scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak hierin de kippendijen rondom aan. Het gaat puur om het dichtschroeien van de buitenkant. Schep daarna uit de pan in een diep bord.
  4. In het achtergebleven bakvet bak je de uien en knoflook glazig, gedurende 2 minuten. Voeg de barbecue saus en de polpa di pomodori toe en roer even goed om. Leg de kippendijen in de saus, inclusief druipsappen en een keer goed door om alles te bedekken in de saus.
  5. Dek de pan af met de deksel en stop in de voorverwarmde oven om te laten garen. Totale oventijd is 60 minuten. Maar ik adviseer je om na een half uur de pulled chicken stoof even goed door te roeren.
  6. Haal de pan uit de oven en schep de kippendijen op een bord of snijplank. Trek met twee vorken het vlees uit elkaar en stop de pulled chicken terug in de pan. Roer goed door de saus heen om alle smaken samen te voegen.
  7. Snijd de bolletjes door en verdeel hier wat sla melange overheen. Lepel een ruime hoeveelheid pulled chicken over de broodjes en top af met de coleslaw salade en vervolgens de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Laat de pulled chicken goed afkoelen. Bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje, gedurende max. 2 dagen. Voor het serveren bak je de pulled chicken op in een koekenpan, zonder olie of boter. 

Keywords: pulled, kip, barbecue, oven, tomaten