• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Pompoenrisotto met spek en geitenkaas

Pompoenrisotto met spek en geitenkaas

16 november 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Pompoen is voor mij het ultieme product voor de herfst. Ik roosterde een kleine oranje bolpompoen en maakte er deze heerlijke pompoenrisotto met spek, geitenkaas, Parmezaanse kaas en salie van.

Dit is echt ultiem comfortfood voor regenachtige herfstdagen. En die mooie oranje pompoenen mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens het najaar. Ook er leuk om hier je risotto in te serveren! Check hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen.

Pompoenrisotto met spek

Mij kun je dus ‘s nachts wakker maken voor een goede risotto, zoals deze pompoenrisotto met spek. En een goede risotto betekent voor mij lekker romig, zoutig en met extra veel kaas (en dus 15 minuten langer sporten…;). Daarnaast moet het wel de goede structuur hebben: dus niet te hard en niet te zacht. Betty schreef eerder deze uitgebreide tutorial voor de perfecte basis risotto: Risotto maken. In de bereidingswijze hieronder zul je de beknopte versie vinden.

recept pompoen risotto met spekreepjes en geitenkaas

Vegetarische Pompoenrisotto

Je kunt deze pompoenrisotto ook heel goed vegetarisch maken. Hoe? Laat de spekjes weg, vervang de kippenbouillonblokjes voor tuinkruiden- of groentebouillonblokjes en vervang de Parmezaanse kaas voor een vegetarische, harde kaas. Voeg daarnaast een handje noten toe voor de voedingsstoffen. Walnoten of hazelnoten passen goed bij deze pompoenrisotto. En als jij net zo’n grote liefhebber bent als ik: check dan ook deze vegetarische risotto ai funghi (met paddestoelen) of risotto met spinazie en saffraan. Maar deze risotto met bietjes en mozzarella is ook om van te smullen! Yummmm

Heb je risotto over? Maak hier overheerlijke arrancini met mozzarella van!


Print

Recept: Pompoenrisotto met spek en geitenkaas

widget recepten met pompoen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Pompoen is voor mij het ultieme product voor de herfst. Ik roosterde een kleine oranje bolpompoen en maakte er deze heerlijke pompoenrisotto met spek, geitenkaas, Parmezaanse kaas en salie van.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram pompoenblokjes
  • 2 sjalotten
  • 100 gram biologische spekreepjes
  • 150 gram risotto rijst
  • 1.5 blokje kippenbouillon
  • 100 ml. droge witte wijn
  • 75 gram geitenkaas
  • Een flinke hand Parmezaanse kaas
  • 50 gram pompoenpitten
  • 3 takjes verse salie
  • 1 tl. nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 4.5 el. olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Pak een ovenschaal en meng daarin de pompoenblokjes met 2 el. olijfolie. Knip of snij de blaadjes van 2 takjes salie fijn en schep samen met de nootmuskaat en wat verse peper door de pompoen. Zet de schaal voor 45 minuten in de oven. Hou het roosteren gedurende de oventijd in de gaten en schep de pompoen eventueel tussendoor wat om. 
  3. Breng 750 ml. water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
  4. Snij ondertussen de sjalotten en knoflook fijn. Verwarm de overige 2 el. olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak daarin de sjalotten totdat ze glazig worden. Roer dan de knoflook erdoorheen en de risotto rijstkorrels. Bak deze een minuutje mee totdat ze licht doorschijnend worden. Blus dan af met de droge witte wijn.
  5. Zodra het vocht in de risotto is getrokken, voeg je een scheutje van de bouillon toe. Dit herhaal je totdat de bouillon op is of tot de risotto voor jou de goede bite heeft. Proef telkens even voordat je een nieuwe scheutje bouillon toevoegt. 
  6. Tijdens het maken van de risotto zet je een kleine koekenpan op het vuur met de laatste 0.5 el. olijfolie. Bak daarin de spekjes uit in zo’n 5 minuten. Rooster tegelijkertijd in dezelfde pan de pompoenpitten lichtbruin en knapperig. 
  7. Verkruimel de geitenkaas alvast en knip of snij het laatste takje salie fijn. Als de Parmezaanse kaas nog niet geraspt is, rasp je deze grof.
  8. Zodra de pompoen geroosterd is, de risotto gaar en de spekjes uitgebakken schep je alles door elkaar samen met de geitenkaas en salie. Proef en voeg naar smaak nog een snufje zout en peper toe. Serveer de pompoenrisotto direct.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: je kunt pompoenrisotto nog prima 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Laat het goed afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst en warm de risotto de dag erna op. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pompoen risotto met spekreepjes en geitenkaas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept wilt gaan maken!

Category: Vlees Recepten Tags: geitenkaas, Glutenvrij, Herfst, magere spekreepjes, Nanda Appelman, Parmezaanse kaas, pompoen, pompoenpitten, rijst, risotto, salie

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Winterlicht op fort-eiland Pampus Amsterdam
Volgend bericht: Eten op de Euromast in Rotterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee