• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Events / Winterlicht op fort-eiland Pampus Amsterdam

Winterlicht op fort-eiland Pampus Amsterdam

14 november 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Van 4 november t/m 17 december 2017 vindt het winterse, culinaire avontuur Winterlicht plaats op fort-eiland Pampus. Tijd voor een bezoek!

Winterlicht paviljoen

Afgelopen zomer bezocht ik ook het leuke foodfestival Proef Pampus, waarbij de ongedwongen, relaxte eilandsfeer overheerste. Nu was ik onder de indruk van de intieme, warme sfeer die de organisatoren met pop-up restaurant Winterlicht weten neer te zetten.

Op weg naar culinair genieten

Op vrijdag- en zaterdagavond vertrekt de boot om 18.30 uur vanaf IJburg en op zondagavond om 16.30 uur. Voor de half uur durende boottocht is er een verwarmde binnenruimte. Vanaf het bovendek heb je echter prachtig uitzicht op de ondergaande zon en wordt de stad steeds kleiner.

Vertrek vanaf Amsterdam IJburg
Vertrek vanaf Amsterdam IJburg
Winterthee met whisky

Iedereen wordt persoonlijk welkom geheten bij binnenkomst. Aan de bar wordt naast het gebruikelijke repertoire kruidige, winterthee geserveerd met een scheutje whisky om warm te blijven.
Na een half uurtje doemt fort-eiland Pampus op en worden we welkom geheten op het middenplein waar een viertal knisperende vuurkorven ons verwarmen. De sfeer is gemoedelijk, warm en gezellig. Zo is kou en winter helemaal niet erg!

De huiskamers van het fort

Onder het genot van een warme appelcider vertelt gastheer van de avond Jeroen over de culinaire invulling van de avond. We volgen hem het fort in waar we meer te horen krijgen over de rijke en bijzondere historie van Pampus. Daarna mogen we op eigen houtje ronddwalen.

In verschillende hoeken van het fort zijn gezellige huiskamers ingericht met vintage meubilair, kandelaren aan het plafond en bijpassende, sfeervolle muziek.

  • Op eetavontuur in fort Pampus
  • Salade met gerookte bokking, Double IPA

We wanen ons naar vroegere jaren en genieten in de ‘hijsruimte’ van het fort van warme, gepofte knoflooksoep. Daarna gaan we verder op eetavontuur. Bij de bar wordt salade met gerookte bokking geserveerd die we aan grote tafels opeten. Op de tap zijn verschillende ‘zeer speciale’ speciaalbieren te vinden: zoals het eigen Pampusbier, een Devilwhale (Quadrupel) of de PontusGiganticSailor (Double IPA).

Het voelt bijzonder om het eerste deel van het diner zo te nuttigen diep in het sfeervol verlichte fort met zijn rijke historie. We sluiten af met een stoofpeertje, gevuld met cremebrulée van geitenkaas.

Stoofpeertje geitenkaas

Op eigen gelegenheid lopen we het fort uit richting het paviljoen en warmen lekker op bij de vuurkorven voordat we aan tafel schuiven.

Rondzwerven en de tijd aan jezelf

Gastheer Jeroen vertelt me dat ze de Winterlicht-gasten de vrijheid en tijd willen geven om het fort te ontdekken en aan tafel te schuiven wanneer ze dat zelf willen. Hier komt dan toch ook weer die ongedwongen, relaxte eilandsfeer naar boven.

Om die reden wordt het diner in kleine pannetjes geserveerd die warm worden gehouden aan tafel. We schuiven aan de voor ons gereserveerde tafel aan. Onder het genot van een Grenache-Syrah-Mourvèdre uit 2015 scheppen we zelf wildstoof, wintergroenten en pompoenstamppot op. Jawel, met pompoen van eigen Pampus-bodem.

Hoofdgerecht Winterlicht paviljoen
Oeps_Tartelette

Tijdens het diner begint het wat te regenen maar we merken er weinig van in het gezellige, warme paviljoen. Na het hoofdgerecht volgt een tartelette met vossenbessen die ‘oeps’ gevallen lijkt te zijn.

Met een zeer voldaan gevoel keren we terug naar de boot. Ondanks dat iedereen zelf zijn tijd kon indelen voelde niks gehaast en leek iedereen ook klaar te zijn voor vertrek.

Wat een unieke ervaring is Winterlicht op fort-eiland Pampus. Echt een aanrader om dit sfeervolle, culinaire avontuur in de winter te ondernemen. Plan jouw bezoek aan Winterlicht dus tot en met 17 december 2017! Ik hoor graag of jij dan net zo genoten hebt!

Groetjes, Nanda

Voor meer informatie, zie hier de website van Winterlicht op fort-eiland Pampus.

Opwarmen bij de vuurkorf

Category: Events, Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, eiland, Events, Muiden, Nanda Appelman, Pampus, Winter, Winterlicht

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Kaasmuffins met pompoen en spinazie
Volgend bericht: Pompoenrisotto met spek en geitenkaas »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in