• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Pompoen Hummus

Pompoen Hummus

26 november 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Hummus komt tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog! En deze pompoen hummus is de nieuwste favoriet in onze keuken. Een klein tikkeltje spicy, maar heerlijk gekruid voor tijdens de herfstperiode Deze pompoen hummus is fantastisch broodbeleg voor de gezonde lunch.

Zelf pompoen hummus maken

Uit het oogpunt van minder vlees eten, zijn bij ons de vleeswaren op brood steeds vaker vervangen door avocado of hummus, ook wel hoemoes genoemd. De basis is een dipsmeersel van kikkererwten en sesampasta. Lekker veel eiwitten, proteine en aan te vullen met zoveel lekkere smaakmakers en groente, dat je bij wijze van elke middag een andere hummus op brood kunt smeren. En omdat we momenteel allemaal in de ban zijn van de recepten met pompoen, maakt ik deze pompoen hummus die perfect past bij deze herfstachtige dagen!

recept voor pompoen hummus maken © bettyskitchen.nl

Nog meer hummus recepten

Mijn kleine dochter en ik kunnen geen genoegen krijgen van broodlunches met hummus. En naast deze pompoen hummus heb ik nog meer hummus recepten voor je: sowiezo moet iedereen een goed basisrecept voor hummus maken hebben. Maar varieer ook met deze rode bieten hummus. En maak eens een keertje een hummusbowl met gegrilde groente, of een bowl met groene hummus met spirulina. En wat dacht je van hummus als basis voor op de pizza? Eet smakelijk alvast!

Print

Recept: Pompoen Hummus maken

recept voor zelf pompoen hummus maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hummus is een van mijn favoriete borrel dips! Breng zelf lekker meer variatie aan in je hummus recepten door bijvoorbeeld geroosterde pompoen toe te voegen. Deze pompoen hummus smaakt heerlijk op brood of met rauwkost!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: dips, dressings en sauzen
  • Cuisine: Levantijnse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • klein blikje kikkererwten (ca 150 gram),
  • 1 kop geroosterde pompoen blokjes of puree,
  • 1 teen knoflook, uitgeperst,
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 1½ theelepel kerriekruiden,
  • snufje cayennepeper of crushed chillies,
  • 2 volle eetlepels tahini (sesampasta),
  • 100 ml kokosmelk,
  • peper & zout.

Extra:

  • foodprocessor , blender of hakmolentje.

Instructions

  1. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat uitlekken.
  2. Pureer de kikkererwten met de pompoen, knoflook, citroensap, kerrie kruiden en cayennepeper in de foodprocessor, gedurende 1-2 minuten.
  3. Giet vervolgens de kokosmelk erbij en voeg de tahini toe aan de pompoen hummus.  Pureer nogmaals tot je een mooie gladde pompoen hummus krijgt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor zelf pompoen hummus maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pompoen hummus zelf wilt gaan maken!

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: cayennepeper, chilipepers, flespompoen, hummus, kerrie, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, Levantijnse keuken, pompoen, tahin

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kipragout in bladerdeeg bakjes
Volgend bericht: Stokke Tripp Trapp ® kinderstoel »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee