Wat krijg je als je mij en Dylan samen een pizza laten maken? Dan krijg je deze Pizza met salami, courgette en paprika. VLees en groenten gaan namelijk heel goed samen op een pizza blijkt!
Wat voorafging was een typische Italiaanse woordenwisseling in de keuken, compleet met stemverheffing en handgebaren! Aiuto! Meneer wil graag vlees op zijn pizza, ik wil graag wat groente, hij houdt weer van oude kaas, maar ik geef de voorkeur aan mozzarella.. en ga zo maar door. Ons compromis werd deze verrassend lekkere pizza met salami, courgette en paprika, oftewel een ‘Pizza Compromesso’. De gulden middenweg.. Hij was heel lekker, en meneer de vleeseter heeft zelfs de pizza met groente en al opgegeten. Dat zegt genoeg…
Nog meer heerlijke pizza recepten met vlees en groenten
- Pizzaa met spianata romana en paprika
- Pizza rolls met ham en kaas
- Pizza met tonijn en rode uien
- Pizzarolls met parmaham en mozzarella
- Oranje pizza voor Koningsnacht
- Pizza met zalm en kappertjes
Recept voor een pizza met salami, courgette en paprika
(Pizza voor 1-2 personen)
Ingrediënten pizza (30cm):
- ½ zakje gedroogde gist (ca. 3-4 gram),
- 200 gram (patent)bloem, ‘of een mix van 150 gram bloem en 50 gram (fijne) mais griesmeel,
- ½ theelepel zout
- 125 ml lauwwarm water,
- 1 eetlepel olijfolie.
Ingrediënten topping:
- 2-3 flinke lepels verse tomatensaus, of een kant-en-klare pot ‘ Sugocasa’,
- 30 gram salami plakken
- ½ rode paprika,
- ½ courgette,
- 75 gram geraspte kaas,
- 2-3 takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogde variant),
- vers gemalen peper.
Bereidingstijd: 15 (voorbereiding deeg) + 30 (rijzen+hakwerk) + 20 minuten (afbakken).
Bereidingswijze:
- Maak als eerste het pizza-deeg, klik hier voor de beschrijving. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken of om simpelweg een pot ‘Sugocasa’ te openen. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een pizzabakplaat (zonder bakpapier!)
- Was vervolgens de paprika, verwijder de zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Was en schil de courgette en snijd in dunne plakken.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond, en leg de lap op de bakplaat en smeer deze in met de tomatensaus. Rangschik de salami over de tomatensaus.
- Verdeel hier de paprika en de courgette hier overheen en strooi hier de geraspte kaas over. Breng op smaak met peper en tijm.
- Bak de pizza met salami, courgette en paprika in circa 15-18 minuten af in de voorverwarmde oven, en snijd hierna in punten. Serveer direct!
Buon Appetito!
Groetjes,
Betty
sarra
Ik zoek al n Lange tijd naar een duidelijk recept. Maardie verse kruiden heb ik nie altijd in huis kan daar ook wat anders voor in de plaats?
Betty's Kitchen
Hi Sarra,
Je kunt inderdaad ook gedroogde kruiden nemen (die je bij de supermarkt koopt), mijn vuistregel is altijd: óf 1 eetlepel vers, óf 1 theelepel gedroogd. En als je niet teveel losse potjes met kruiden wil hebben staan, ga dan gewoon voor 1 grote pot gedroogde Italiaanse kruiden, en dan gebruik je die gewoon in je recepten.De smaken worden dan wel iets anders, maar neemt niet weg dat het nog steeds lekker blijft! 🙂