Pizza is mijn ultieme hartige guilty pleasure! Waarschijnlijk omdat mijn andere grote favoriet: KAAS, onlosmakend verbonden is met pizza! Daarom vandaag een mooie variant met kaas, namelijk pizza met ricotta en citroen!
Zomerse Pizza met Ricotta
De citroenen zijn bij ons thuis niet aan te slepen in de zomer. Deze frisse gele vriend is namelijk een geweldige smaakmaker in drankjes, salades, maar ook in gerechten. Hoe dan ook, de citroen combineert fantastisch in deze pizza met ricotta en geeft het geheel een lekker zomers tintje. Geserveerd met knapperige granaatappel pitjes zet je zo een lekker snelle en redelijk gezonde maaltijd op tafel. En kun je ondertussen dus lekker genieten van kaas.
Vegetarische Groente Pizza’s
Hoewel ik mij vroegen nooit een pizza zonder ham of salami kon indenken, ben ik de laatste jaren lekker gaan experimenteren met vegetarische groente pizza’s. En wat blijkt: deze zijn minstens zo lekker en een stukje gezonder! Naast deze pizza met ricotta en citroen kun je bijvoorbeeld ook aan de slag gaan met deze Pizza met spinazie en geitenkaas, of Pizza met falafel en hummus. Maar ook de klassieker Pizza ai Funghi of deze plaatpizza met courgette en feta. Ben jij ook een echte pizza fan??
Recept: Pizza met ricotta en citroen
Een zomerse vegetarische groente pizza met ricotta, citroen en granaatappelpitjes.
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 1 kleine aubergine,
- 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
- 1 citroen,
- 100 gram ricotta kaas,
- snuf zout,
- 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook,
- 1 eetlepel fijngehakte verse munt,
- 2 eetlepels amandelschaafsel,
- granaatappelpitjes,
- olijfolie,
- snufje peper & zout.
Instructions
- Was de aubergines, verwijder het groen en snijd de aubergines in ronde plakken van 0.5 cm dikte. De paarse schil mag je er gewoon aan laten zitten. Kwast de plakken lichtjes in met olie en gril de aubergines in een grill- of koekenpan. Breng op smaak met zout & peper.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op.
- Rasp de citroenschil of trek draadjes met een zesteur en zet apart. Pers vervolgens de citroen uit.
- Klop de ricotta los met 2 eetlepels citroensap, een flinke snuf zout, de bieslook en munt. Smeer de groente pizza’s hiermee in en bak de pizza met ricotta af in de oven gedurende 10-12 minuten.
- Ondertussen rooster je het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
- Zodra de pizza uit de oven komt, verdeel je hier de gegrilde aubergines overheen. Top af met de granaatappelpitjes, het amandelschaafsel en de citroenrasp. Serveer de pizza met ricotta direct!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Meria
Hoi Bettina,
Je blog ziet er lekker en prachtig uit maar ik wil niet steeds popups.
Wil je mij van de lijst halen.
Met dank,
Meria
Betina Oostveen
Hi Meria,
Dank je wel maar wat voor pop ups bedoel je?
Als het gaat om advertenties en video’s van adverteerders, dan kun je hiervoor een adblocker in je internetbrowser aanzetten.
Dit is een instelling die ik niet kan wijzigen.
Groetjes< Betty