Print

Recept: Pizza met ricotta en citroen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een zomerse vegetarische groente pizza met ricotta, citroen en granaatappelpitjes.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 kleine aubergine,
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 1 citroen,
  • 100 gram ricotta kaas,
  • snuf zout,
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook, 
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt,
  • 2 eetlepels amandelschaafsel,
  • granaatappelpitjes,
  • olijfolie,
  • snufje peper & zout.

Instructions

  1. Was de aubergines, verwijder het groen en snijd de aubergines in ronde plakken van 0.5 cm dikte. De paarse schil mag je er gewoon aan laten zitten. Kwast de plakken lichtjes in met olie en gril de aubergines in een grill- of koekenpan. Breng op smaak met zout & peper.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op.
  3. Rasp de citroenschil of trek draadjes met een zesteur en zet apart. Pers vervolgens de citroen uit.
  4. Klop de ricotta los met 2 eetlepels citroensap, een flinke snuf zout, de bieslook en munt. Smeer de groente pizza’s hiermee in en bak de pizza met ricotta af in de oven gedurende 10-12 minuten. 
  5. Ondertussen rooster je het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  6. Zodra de pizza uit de oven komt, verdeel je hier de gegrilde aubergines overheen. Top af met de granaatappelpitjes, het amandelschaafsel en de citroenrasp. Serveer de pizza met ricotta direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty