• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Pissaladiere met courgette en feta

Pissaladiere met courgette en feta

6 september 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Pissaladiere feta courgette 1_header-001Nu we toch zo lekker bezig zijn deze week, met koken uit het nieuwe boek: Simple Pleasures  van Annabel Langbein, heb ik vandaag een nieuw recept van haar. Deze ‘pissaladiere’ met courgette en feta lijkt op een plaatpizza, maar is eigenlijk gemaakt met een bodem van olijfdeeg (gistvrij!). Het recept komt oorspronkelijk uit Zuid-Frankrijk.

Vegetarische maaltijd voor 2-3 personen  /  voorafje voor 6-8 personen:

Ingrediënten olijfoliedeeg:

  • 300 gram bloem,
  • 1 theelelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 80 ml olijfolie
  • 160 ml lauw water

Ingrediènten zucchinibeleg:

  • 3-4 courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 (lente) uien, gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt,
  • 1-2 theelepels fijngehakte rode peper
  • 1 eetlepels fijngehakte rozemarijnblaadjes (of 1 theelepel gedroogde)
  • 2 eetlepels fijngehakte tijmblaadjes (of 2 theelepels gedroogde)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel zout
  • peper uit de molen
  • 12-14 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Handje basilicum en/of munt voor garnering

Extra: 

  • Oven
  • bakplaat met bakpapier
  • grove rasp

Bereidingstijd: 40 minuten + rusten + 30 minuten baktijd.

Bereidingswijze: 

  1. Maak als eerste de bodem: Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom. 
  2. Meng de olie en het water in een aparte kom, en giet bij de bloem
  3. Snijd met een mes door elkaar tot het deeg begint te plakken: het moet zacht en soepel worden.
  4. Dek het deeg af en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.
  5. Rasp de courgettes op een schone theedoek.
  6. Draai de punten in elkaar en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. (Tip! doe dit boven de gootsteen).Pissaladiere courgette feta 2-001
  7. Verhit een koekenpan met olijfolie op matig vuur, en bak hierin de (lente)uien, knoflook en rode peper gedurende 2 minuten. Doe er de courgette, rozemarijn, tijm en citroensap bij, en breng op smaak met zout en peper.
  8. Laat een paar minuten bakken tot de courgette nét zacht is.
  9. Verhit de oven tot 220 graden / 200 hete lucht. Knip een stuk bakpapier ter grootte van de bakplaat en verwarm de plaat alvast voor in de oven (,daar wordt de bodem krokant van).
  10. Leg het bakpapier op een schoon werkvlak en rol het olijfoliedeeg uit tot het papier volledig bedekt is.
  11. Vouw rondom 1 cm van het deeg om, zodat er een verhoogde rand ontstaat.Pissaladiere courgette feta 3-001
  12. Spreid het courgette mengsel uit op de deegboden, en verdeel hier de tomaatjes over. (Tip! knijp een beetje vocht uit de tomaatjes, zodat de bodem niet klef wordt.)
  13. Verkruimel vervolgens de feta hierover, en sprenkel de pijnboompitten er over heen.
  14. Schuif de pissaladière met bakpapier en al op de voorverwarmde bakplaat en bak in 30 minuten goudbruin en krokant.

Garneer met gesnipperde baslicum en/of muntblaadjes en serveer hem warm of koud.

Pissaladiere courgette feta 4

Eet smakelijk!

(Bron recept: Annabel Langbein – Simple Pleasures)

Category: Pizza Recepten Tags: courgette, feta, Franse keuken, gistvrij, Kaas, olijfdeeg, pijnboompitten, pissaladière, tomaten, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Foodswap: Hou vast dat vakantie gevoel!
Volgend bericht: Dopper fles & KeepCup »

Lees Interacties

Reacties

  1. delevienl

    12 september 2013 om 7:41 am

    Wat lekker ziet dat er uit als ik wat tijd heb ga ik het zeker maken heb een een linkje naar jouw recept meegenomen in de “Etenstijd” http://paper.li/hprins/1362305198 van deze week

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 september 2013 om 1:42 pm

      dat is altijd leuk om te horen, en bedankt voor het plaatsen van de link!
      groetjes,
      Betty

      Beantwoorden
  2. Sonja

    12 september 2015 om 5:13 pm

    Wat een leuke recepten vind ik hier!
    Ik ga van alles uit proberen; lijkt me heerlijk!
    Hoe houd je zo’n lange detox vol als je intensief moet werken?
    Ik denk dat ik van mijn graatje ga…. 🙁

    Bedankt voor het delen van al die heerlijkheden!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 september 2015 om 9:44 am

      Hi Sonja,

      op mijn werkdagen is het voor mij juist het beste vol te houden. Je zit in een werkritme en eet op gezette tijden.
      Mijn grootste uitdaging is juist het weekend: teveel verleidingen tijdens afspraakjes met anderen 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in