• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Pizza calzone met spinazie, ricotta en amandelen

Pizza calzone met spinazie, ricotta en amandelen

16 februari 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Soms moet je jezelf een beetje verwennen, en dan maak je een heerlijke gevuld pakketje voor de lunch of avondeten. Namelijk deze vegetarische pizza calzone met spinazie, ricotta en amandelen! Deze dichtgevouwen pizza’s zijn helemaal niet moeilijk om te maken en je kunt hem uiteraard volstoppen met gezonde (en ongezonde) ingrediënten, naar wens.

Zelf Pizza Calzone maken

Het is weer gelukt hoor, een gezond alternatief op de oh zo lekkere, maar oh zo slechte pizza! Eerder vertelde ik al dat ik gek ben op pizza. Ik woon zelfs vlakbij een pizzeria, dus de verleiding is altijd groot. Ik probeer dus allerlei gezonde (en vegetarische!) alternatieven te verzinnen, om toch van mijn grote liefde te kunnen genieten:) En als je dan een dichtgevouwen/dubbelgeslagen pizza maakt, dan kun je deze lekker vullen met lekkers en genieten van je Pizza Calzone. Eerder maakte ik al deze overheerlijke gegratineerde aubergine pizza’s en dit Turks pizzabrood met geitenkaas en zoete notenpesto.

Pizza calzone met spinazie, ricotta en amandelen

Vers pizzadeeg

Voor deze vegetarische pizza calzone gebruikte ik vers pizzadeeg, die je in het koelschap van de supermarkt kunt vinden. Lekker makkelijk! En hoewel het ook heel lekker is, is zelf verse pizzadeeg maken nog lekkerder natuurlijk. Dus heb je daar zin in en tijd voor, dan vind je hier de instructie om zelf pizzadeeg te maken.

Print

Pizza calzone met spinazie, ricotta en amandelen

Pizza calzone met amandelen, spinazie en ricotta
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 stuks 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • Vers pizzadeeg (verpakking van 600 gram)
  • 250 gram verse spinazie
  • Een halve courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram amandelen
  • 2 eieren
  • 4 el. groene pesto
  • 75 gram geraspte (vegetarische) pittige kaas
  • 4 el. tomatensaus
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Indien je zelf pizzadeeg maakt, bereid dit dan volgens de gebruiksaanwijzing of desbetreffende instructie.
  2. Verdeel het pizzadeeg in tweeën. Rol het met een deegroller alvast uit op het bakpapier tot 2 ronde pizza’s. Gebruik hiervoor wat bloem als het deeg teveel plakt.
  3. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur met wat olijfolie. Laat de verse spinazie in enkele minuten slinken en schep het vervolgens in een vergiet. Druk met een spatel het vocht er goed uit. 
  4. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  5. Snij de courgette in kleine blokjes en pers de knoflook alvast uit. Verwarm nog wat olijfolie in de hapjespan en bak hierin de courgette op middelhoog vuur. Voeg op het laatst de knoflook toe. 
  6. Laat de amandelen en courgette licht afkoelen.
  7. Pak een ruime kom, breek hierin de eieren. Kluts ze samen met de ricotta tot een geheel. Roer vervolgens de spinazie, courgette, knoflook, amandelen, pesto, kaas en een flinke snuf zout en peper erdoorheen. 
  8. Schep de vulling op het pizzadeeg. Doe dit in een halve maan: je houdt 1 helft vrij. Daarnaast schep je de vulling tot ongeveer 1.5 centimeter van de rand. Trek nu de lege helft over de vulling, druk de randen goed op elkaar aan en draai ze naar boven toe om de pizza goed dicht af te sluiten. 
  9. Bestrijk de bovenkant van de twee pizza calzone nu licht met de tomatensaus. Til de calzone’s met het bakpapier in het oven. Plaats het rooster aan de onderkant van de oven en verwarm ze voor 12-15 minuten. De precieze oventijd hangt af van je oven, hou het proces goed in de gaten zodat ze niet verbranden. 
  10. Serveer de pizza calzone direct na de bereidingstijd in de oven.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pizza calzone met amandelen, spinazie en ricotta

Category: Pizza Recepten Tags: amandelen, Italiaanse keuken, Nanda Appelman, pesto, ricotta, spinazie, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Betty’s Kitchen bestaat 5 jaar!
Volgend bericht: WIN: that 70’s servies van HKliving »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in