Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht, welk mij in gedachten al lekker leek. Maar nadat ik alles had samengevoegd, eigenlijk nog veel lekkerder bleek te zijn. Dus dit Turks pizzabrood met geitenkaas is absoluut het proberen waard.
Deze heerlijke, knapperige pizza van Turks brood is zoet en hartig met elkaar gecombineerd. De noten en kaas in het gerecht maken deze Meatless Monday weer een gezond vegetarisch alternatief, wat eigenlijk ook stiekem telt als een portie ‘comfortfood’.

Turks Pizzabrood
Voor dit gerecht heb ik vers Turks brood gebruikt. Hij was zelfs nog een beetje warm toen ik hem kocht: jammie! Je kunt Turks brood bij een Turkse bakker kopen maar ook inmiddels bij verschillende supermarkten. Je kunt dit pizzabrood ook maken met bijvoorbeeld verse pita broodjes of een focaccia. Het lekkerst is wel om een dik, luchtig brood te gebruiken. Hoewel dat eigenlijk altijd wel lekkerder is dan de pita’s die je nog moet afbakken toch?
Ik was er verbaasd over hoe snel dit Turks pizzabrood klaar was. Het maken van pesto is altijd even een werkje, maar dat is dan ook het enige. Je kunt het brood jammer genoeg niet zo lang bewaren dus eet hem wel na het bereiden meteen op. Maar dan is hij ook nog lekker warm en knapperig!
Ben je na het eten van dit Turks Pizzabrood ook fan van pizza’s met bijzondere of alternatieve bodems? Check dan hier 10x pizza maar dan anders recepten. Dat zijn nog meer lekkere ideeën voor je vegetarische maandag!
Recept: Turks Pizzabrood met geitenkaas
Dit is een pizza, maar dan anders! Gebruik eens een Turks brood als pizzabodem en je maakt deze turks pizzabrood met geitenkaas en rode uien. Heerlijk vegetarische maaltijd!
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Mediterrane keuken
Ingredients
- 1 vers Turks brood,
- 150 gram geitenkaasbrie (dat is een voorverpakte rol),
- 2 rode uien,
- 125 ml. extra vierge olijfolie,
- 30 gram ongebrande en ongezouten hazelnoten,
- 30 gram ongebrande en ongezouten pistachenoten,
- 10 gram basilicum
- 15 ml. honing
- Zout
- Olijfolie om in te bakken
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snij de uien alvast in hele dunne ringen en de geitenkaasbrie in dunne plakjes.
- Voeg in een kom de extra vierge olijfolie, hazelnoten, pistachenoten, basilicum en een snuf zout samen. Vermeng alles met een staafmixer of keukenmachine tot een pesto. Ik vond het juist het lekkerst dat de noten niet helemaal verkruimeld waren, maar juist nog wat bite behielden. Als de pesto klaar is roer je de honing erdoor. Zelf ben ik niet heel erg fan van te veel zoet in een hartig gerecht. Daarom heb ik niet heel veel honing of een andere zoetstof toegevoegd aan de pesto. Je kunt het beste de zoete pesto zelf even proeven tijdens het bereiden en naar eigen smaak nog extra zoetstof toevoegen, of juist niet!
- Leg het brood met de platte kant naar boven op het aanrecht. Schep met een lepel de pesto erop en daarna de plakjes geitenkaasbrie.
- Plaats het Turks brood voor ongeveer 8 minuten in het midden van de oven.
- Verwarm ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de uienringen op middelhoog vuur.
- Zodra het brood klaar is haal je hem uit de oven en strooi je de uienringen er overheen.
- Serveer het Turks pizzabrood met geitenkaas eventueel met een groene salade met tomaat ernaast. Daar past heel goed een balsamicodressing bij in combinatie met dit gerecht.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda

Super lekker! Lekker variatie op een normale pizza. Ik ga dit recept zeker eens uitproberen.
★★★★
Ziet er heeeerlijk uit! Ga ik zeker maken. Er staat dat het Turkse Cuisine is, dat is alleen niet waar want als ik dit aan mijn oma laat zien schrikt ze zich echt een hoedje!
★★★★★
Hi Koy,
dank je wel voor je reactie, maar je hebt gelijk! Past beter in een andere categorie dus ga ik aanpassen.
Eet smakelijk in ieder geval 🙂