• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Turks pizzabrood met geitenkaas en zoete notenpesto

Turks pizzabrood met geitenkaas en zoete notenpesto

13 december 2016 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht, welk mij in gedachten al lekker leek. Maar nadat ik alles had samengevoegd, eigenlijk nog veel lekkerder bleek te zijn. Dus dit Turks pizzabrood met geitenkaas is absoluut het proberen waard.

Deze heerlijke, knapperige pizza van Turks brood is zoet en hartig met elkaar gecombineerd. De noten en kaas in het gerecht maken deze Meatless Monday weer een gezond vegetarisch alternatief, wat eigenlijk ook stiekem telt als een portie ‘comfortfood’.

Turks pizzabrood met geitenkaas en zoete notenpesto

Turks Pizzabrood

Voor dit gerecht heb ik vers Turks brood gebruikt. Hij was zelfs nog een beetje warm toen ik hem kocht: jammie! Je kunt Turks brood bij een Turkse bakker kopen maar ook inmiddels bij verschillende supermarkten. Je kunt dit pizzabrood ook maken met bijvoorbeeld verse pita broodjes of een focaccia. Het lekkerst is wel om een dik, luchtig brood te gebruiken. Hoewel dat eigenlijk altijd wel lekkerder is dan de pita’s die je nog moet afbakken toch?

Ik was er verbaasd over hoe snel dit Turks pizzabrood klaar was. Het maken van pesto is altijd even een werkje, maar dat is dan ook het enige. Je kunt het brood jammer genoeg niet zo lang bewaren dus eet hem wel na het bereiden meteen op. Maar dan is hij ook nog lekker warm en knapperig!

Ben je na het eten van dit Turks Pizzabrood ook fan van pizza’s met bijzondere of alternatieve bodems? Check dan hier 10x pizza maar dan anders recepten. Dat zijn nog meer lekkere ideeën voor je vegetarische maandag!


Print

Recept: Turks Pizzabrood met geitenkaas

Print Recipe

★★★★★

4.5 from 2 reviews

Dit is een pizza, maar dan anders! Gebruik eens een Turks brood als pizzabodem en je maakt deze turks pizzabrood met geitenkaas en rode uien. Heerlijk vegetarische maaltijd!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 1 vers Turks brood,
  • 150 gram geitenkaasbrie (dat is een voorverpakte rol),
  • 2 rode uien,
  • 125 ml. extra vierge olijfolie,
  • 30 gram ongebrande en ongezouten hazelnoten,
  • 30 gram ongebrande en ongezouten pistachenoten,
  • 10 gram basilicum
  • 15 ml. honing
  • Zout
  • Olijfolie om in te bakken

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snij de uien alvast in hele dunne ringen en de geitenkaasbrie in dunne plakjes.
  • Voeg in een kom de extra vierge olijfolie, hazelnoten, pistachenoten, basilicum en een snuf zout samen. Vermeng alles met een staafmixer of keukenmachine tot een pesto. Ik vond het juist het lekkerst dat de noten niet helemaal verkruimeld waren, maar juist nog wat bite behielden. Als de pesto klaar is roer je de honing erdoor. Zelf ben ik niet heel erg fan van te veel zoet in een hartig gerecht. Daarom heb ik niet heel veel honing of een andere zoetstof toegevoegd aan de pesto. Je kunt het beste de zoete pesto zelf even proeven tijdens het bereiden en naar eigen smaak nog extra zoetstof toevoegen, of juist niet!
  • Leg het brood met de platte kant naar boven op het aanrecht. Schep met een lepel de pesto erop en daarna de plakjes geitenkaasbrie.
  • Plaats het Turks brood voor ongeveer 8 minuten in het midden van de oven.
  • Verwarm ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de uienringen op middelhoog vuur.
  • Zodra het brood klaar is haal je hem uit de oven en strooi je de uienringen er overheen.
  • Serveer het Turks pizzabrood met geitenkaas eventueel met een groene salade met tomaat ernaast. Daar past heel goed een balsamicodressing bij in combinatie met dit gerecht.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Turks pizzabrood met geitenkaas en zoete notenpesto

Category: Pizza Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: basilicum, brood, geitenkaas, hazelnoten, hoofdgerechten, Mediterrane keuken, Nanda Appelman, pesto, pistachenoten, rode ui, Turks brood, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Betty’s Kitchen XMAS Giveaway
Volgend bericht: Kerstsoep met groene groente »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariska

    4 januari 2017 om 5:27 pm

    Super lekker! Lekker variatie op een normale pizza. Ik ga dit recept zeker eens uitproberen.

    ★★★★

    Beantwoorden
  2. Koy

    26 februari 2019 om 10:32 am

    Ziet er heeeerlijk uit! Ga ik zeker maken. Er staat dat het Turkse Cuisine is, dat is alleen niet waar want als ik dit aan mijn oma laat zien schrikt ze zich echt een hoedje!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 februari 2019 om 3:11 pm

      Hi Koy,
      dank je wel voor je reactie, maar je hebt gelijk! Past beter in een andere categorie dus ga ik aanpassen.
      Eet smakelijk in ieder geval 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x Klassieke Cocktails
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in