Een lekkere romige pasta ovenschotel met kip en broccoli is niet alleen makkelijk om te maken maar ook budgetproof! Lekker gezond door de broccoli en bloemkool en boordevol proteine door de kip en kaas.
Een makkelijke pastaschotel met kip en broccoli
Voor deze dinsdag heb ik een lekkere en makkelijke doordeweekse maaltijd voor je! Deze pastaschotel met gebakken kip, broccoli, bloemkool en een soort bechamelsaus met kaas was een regelrechte hit onder de kids! En dat begrijp ik helemaal! Omdat broccoli en bloemkool roosjes na het koken vrij zacht van smaak en textuur zijn doen ze het heel goed in deze zachte pasta ovenschotel. Maar gebruik ook gerust andere beetgare groenten als je die in huis hebt.
Nog meer lekkere recepten voor pastaschotels
Bij ons staat er regelmatig een pasta op tafel tijdens doordeweekse avonden. Want het is lekker en makkelijk te bereiden. Naast deze pastaschotel met kip en broccoli heb ik dan nog meer lekkere recepten voor pastaschotels op de website staan. Wat dacht je van deze pasta met drie kazen om van te smullen? Of ga voor een overheerlijke pasta taart met aubergine en blauwe kaas! Daarnaast doet deze frisse pasta met ricotta en citroen het ook altijd goed op zomerse dagen! Geniet er heerlijk van dus!
Recept: Pastaschotel met kip en broccoli
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 30 minuten
- Total Time: 40 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: italiaanse keuken
Ingredients
- 200 gram pasta (liefst klein van formaat)
- 300 gram broccoli roosjes
- 300 gram bloemkool roosjes
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst.
- 2 el roomboter
- 2 el bloem
- 350 ml koude volle melk
- 1 el. Italiaanse kruiden
- 150 gram geraspte kaas
- 200 gram pasta naar keuze
Extra:
- ovenschaal 25x35 cm
- olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden celcius (180 hetelucht). Vet een ovenschaal in met olie of boter en zet apart.
- Breng als eerste de pasta aan de kook in een pan met ruim water en een snufje zout. Check de verpakking voor bereiding ‘al dente’. Giet daarna de pasta af en verdeel over de ovenschaal.
- Breng tevens de broccoli en bloemkool aan de kook in een pan met ruim water+ snuf zout aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Giet daarna af en laat uitlekken. Vervolgens verdeel je deze in de ovenschaal over de pasta.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, voeg een beetje olie toe en bak de kip rondom lichtbruin. Breng de kip op smaak met zout & peper en schep uit de pan om ook over de ovenschaal te verdelen.
- Verwarm opnieuw de pan, maar nu met de roomboter toe en bak de ui en knoflook glazig.Voeg dan de bloem toe en bak 1 minuut mee. Schenk de koude melk erbij en verwarm tot er zich een saus begint te vormen. Wel regelmatig blijven roeren. Breng op smaak met zout en peper en de Italiaanse kruiden.
- Schep de kip erbij in de ovenschaal en verdeel samen met de saus over de gehele schaal. Bestrooi daarna royaal met de kaas.
- Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de pastaschotel met kip en broccoli gedurende 20 minuten in de oven. Serveer daarna direct.
Eet smakelijk!
Notes
Je kunt voor dit recept ook bloemkool en broccoli roosjes uit de diepvries gebruiken. Check de verpakking voor juiste bereidingswijze, veelal hoeven deze maar een paar minuten gekookt te worden.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor pastaschotel met kip en broccoli uit de oven.
Geef een reactie