• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Noten Granola met kokos (video)

Noten Granola met kokos (video)

3 januari 2020 Door Betina Oostveen 9 Reacties

Jump to Recipe

Ben je op zoek naar een glutenvrij, graanvrij of lowcarbs alternatief voor muesli? Maak dan eens deze noten granola met kokos! Een lekkere en knapperige topping voor over je yoghurt, smoothiebowl of zelfs een salade! En hij past ook nog eens perfect in een koolhydraatarm dieet!

Low Carb noten granola met kokos

De afgelopen jaren heb ik al vaker granola recepten met jullie gedeeld. Maar met het oog op mijn huidige afvalrace, bedacht ik een heerlijke low carb ontbijt granola alternatief! Zonder bloem, gluten of hoge koolhydraten. Maar een heerlijke, goed vullende, low carb noten granola met kokos schilfers. Noten en zaden zijn immers gezond en zitten boordevol goede vetten. En deze noten granola met koks is heerlijk voor over je (soya)yoghurt, door de (amandel)melk en zelfs als topping voor over je salade smoothiebowl.

recept noten granola met kokos

nog meer Granola recepten

En als je, net als ik, geen genoegen kan krijgen van granola bij je ontbijt, probeer dan zeker ook een van onze andere granola recepten. Ze zijn niet allemaal low carbs, maar wel glutenvrij! Zoals deze pindakaas granola, of quinoa granola met chocolade. Of ga je juist voor een winterse granola met appel en cranberry? Kom ook helemaal in de vakantiesferen met deze Marrakech granola met abrikozen of ga juist voor een lekkere tropical granola! Welke is jouw favoriet?

Kookvideo: Noten granola met kokos

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Noten granola met kokos

noten granola met kokos recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

Ben je nog op zoek naar een glutenvrij, graanvrij of lowcarbs alternatief voor muesli? Maak dan eens deze noten granola met kokos! Een lekkere en knapperige topping voor over je yoghurt, smoothiebowl of zelfs een salade! En hij past ook nog eens perfect in een koolhydraatarm dieet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 1 bakplaat 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 80 gram kokosolie,
  • 4 eetlepels water,
  • 3 eetlepels honing/maple/agave siroop, (let op: voor Low Carb gebruik bijv. stevia, of Walden Farms siroop),
  • 2 theelepels vanille essence,
  • 1,5 eetlepels gemalen kaneel,
  • 300 gram ongebrande en ongezouten notenmix,
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram zonnebloempitten,
  • 100 gram lijnzaad,
  • 150 gram kokosschilfers.

 

Extra:

  • steelpannetje,
  • oven
  • bakplaat, bekleed met bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Meng in een grote kom de noten, met pompoenpitten, zonnebloempitten en de lijnzaad. Zet apart.
  2. Verhit een steelpannetje op laag vuur, met de kokosolie, water, honing, kaneel en vanille essence. Zodra alle koksolie gesmolten is, haal de het pannetje van het vuur.
  3. Giet dit over het notenmengsel en roer stevig door, zodat alle noten en zaden bedekt zijn. Spreid uit over de bakplaat en bak gedurende 20 minuten in de oven.
  4. Haal de plaat uit de oven, schep de noten granola om en verdeel hier vervolgens de kokosschilfers overheen. Stop de plaat terug in de oven en bak nog een extra 5 minuten af.
  5. Laat de noten granola met kokos goed afkoelen, buiten de oven. Schep daarna over in een luchtdichte pot. Dan kun je deze nog gerust een aantal weken bewaren!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

noten granola met kokos recept

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor noten granola wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelen, Glutenvrij, granola, hazelnoten, honing, kaneel, keto, kokos, kokosmeel, kokosolie, kookvideo, lijnzaad, Low Carb, noten, pecannoten, pompoenpitten, vanille, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Terugblik 2019 + de Beste wensen voor 2020
Volgend bericht: 10x Low Carb ontbijt »

Lees Interacties

Reacties

  1. Janinne

    19 januari 2019 om 1:07 pm

    Ziet er goed uit! Wat bedoel je precies met kokosschilfers? Is dat van een verse kokosnoot of kan ik dat ook kant en klaar ergens kopen? Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 januari 2019 om 1:22 pm

      Hi Janine,
      dat zijn grote witte ‘linten’ van kokos geraspt. Deze koop je gewoon gedroogd in de winkel en staat vaak naar de fijne kokosrasp. Je zit ze op de foto’s bovenop de bakplaat liggen (nog spierwit dan)

      Beantwoorden
  2. alice

    4 mei 2020 om 12:33 pm

    Superlekker!!!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 mei 2020 om 6:26 pm

      Goed om te horen! Dank je wel!

      Beantwoorden
  3. Petra

    27 juli 2020 om 10:14 pm

    Hoi Betina,

    Hoeveel gram gebruik je voor het ontbijt en kun je dan iets zeggen over hoeveelheid koolhydraten,eiwitten en vetten?Dan ga ik dit eens toepassen in mijn ontbijt!

    Beantwoorden
  4. Marja

    31 oktober 2020 om 10:24 am

    Heerlijke granola! Dit is voorlopig mijn recept. Ik weet alleen niet welke lijnzaad ik moet gebruiken. Er is ook gebroken lijnzaad. Tot nu toe de gewone gebruikt.

    Beantwoorden
  5. Anne

    25 november 2020 om 7:19 pm

    Recept gevonden op Pinterest en ik maak dit sinds een paar maanden iedere twee weken. Erg lekker en koolhydraad-arm!

    Beantwoorden
  6. Mirjan De la Roij

    13 augustus 2021 om 8:17 am

    Hallo Betty,
    De granola is heerlijk, ik maak hem al een hele tijd voor op mijn zelfgemaakte yoghurt!
    Ik zou wel graag willen weten hoeveel koolhydraten erin 100gr zit?

    Groetjes,
    Mirjan

    Beantwoorden
  7. Doortje

    25 oktober 2022 om 9:22 pm

    Super lekker!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee