• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen

Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen

16 januari 2017 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Jump to Recipe

De Meatless Monday van vandaag is een naanbroodpizza met gegrilde bloemkool, linzen met tahin en een frisse yoghurtsaus. De pizza heeft een Midden-Oosters tintje met kleurige kruiden en een combinatie van frisse en hartige smaken. Kortom, een voedzame vegetarische maaltijd met een bijzondere combinatie van smaken.

Maak eens pizza van naanbrood!

Als het koud is buiten kan ik uren in de keuken vertoeven om lekker uitgebreid te koken en allerlei nieuwe dingen uit te proberen, zoals deze naanbroodpizza met gegrilde bloemkool. Soms zijn het van die alledaagse dingen die je weer kunt omtoveren tot iets nieuws, maar leuk is het wel. Maak dus ook zelf eens pizza van naanbrood!

Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen

Het is wel even een werkje want je moet veel verschillende handelingen uitvoeren, maar je tovert er binnen 45 minuten wel weer een heerlijk en bijzonder gerecht mee op tafel. Er zitten veel groenten in dus lekker gezond en o.a. de linzen zorgen voor een voedzaam en vegetarisch alternatief. Check hier sowieso 10x pizzarecepten, maar dan anders.

Naanbroodpizza voor de lunch

Je kunt deze naanbroodpizza ook meenemen voor de lunch, of maak wat extra als je toch bezig bent. Maak dan, afhankelijk van je eetlust natuurlijk, bijvoorbeeld een klein naanbrood. Je kunt hem de dag erna koud eten, of als je een magnetron of oven hebt op je werk kun je de naanbroodpizza een paar minuten opwarmen. Als je hem later nog wilt opwarmen, bewaar de yoghurtsaus dan apart en voeg deze toe na het opwarmen.


Print

Recept: Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 3 reviews

Maak eens een pizza met een alternatieve bodem. Deze naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen smaakt fantastisch.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch
  • Cuisine: Arabische keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote naanbroden (ik gebruikte naanbrood met knoflook en kruidensmaak),
  • 250 gram linzen uit blik,
  • 1 kleine bloemkool,
  • 2 bosuitjes,
  • 1 limoen,
  • 1 teentje knoflook,
  • 150 gram Griekse yoghurt,
  • 4 eetlepels tahin (sesampasta),
  • 8 el. olijfolie,
  • 1 el. Ras el Hanout,
  • 1 el. kerrie,
  • Peper en zout,
  • Verse of gedroogde koriander,
  • Zest van 1 limoen.

Extra:

  • Zester voor de limoenschil,
  • Bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet een pan op het vuur waarin je water kookt.
  2. Snij de bloemkool in plakjes (voor zover dat kan, anders gewoon in kleine roosjes). Kook de bloemkool 3 minuten in het water en giet af.
  3. Meng ondertussen in een kom de kerrie met 4 el. olijfolie.
  4. Zodra de bloemkool is afgegoten leg je de plakjes verspreid op een ovenrooster met bakpapier eronder. Bestrijk de bloemkool met het mengsel van de kerrie en olijfolie en plaats het rooster voor 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Meng nu in een kom de tahin met de Ras el Hanout, linzen en overige 4 el. olijfolie. Zet de kom apart.
  6. Snij de bosui heel fijn en pers de knoflook uit. Meng de bosui en knoflook in een kom met de Griekse yoghurt en een snuf peper en zout naar smaak.
  7. Was de limoen goed en rasp de schil alvast met een zester.
  8. Zodra de bloemkool klaar is haal je hem uit de oven. Zet de oven niet uit.
  9. Besprenkel de naanbroden aan beide kanten met wat water en leg ze op het ovenrooster. Bestrijk de broden vervolgens eerst met het mengsel van linzen en tahin. Verdeel vervolgens de bloemkool eroverheen. Zet de naanbroodpizza’s voor 5 minuten in de oven.
  10. Zodra de naanbroodpizza’s klaar zijn laat je ze even afkoelen. Verdeel vervolgens het Griekse yoghurtmengsel eroverheen. Serveer met de limoenzest en (verse of gedroogde) koriander eroverheen gestrooid.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bloemkool, bosuien, fusionfood, Griekse yoghurt, hoofdgerechten, Indiase keuken, kerrie, koriander, limoen, linzen, naanbrood, Nanda Appelman, Ras el Hanout, tahin, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Libanese pizza met gegrilde groenten
Volgend bericht: Appel muffins met karnemelk »

Lees Interacties

Reacties

  1. Restaurant catalogus

    16 januari 2017 om 1:03 pm

    Ziet er goed uit! En dank voor de duidelijke uitleg.

    Gr.
    Lisette

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 januari 2017 om 11:13 am

      Graag gedaan en eet smakelijk natuurlijk!

      Beantwoorden
  2. Sabine

    20 januari 2017 om 11:35 am

    Wow dit ziet er lekker uit zeg! Heb em meteen op het menu gezet voor morgenavond. Pizza, maar dan nog een beetje op een gezonde manier. Denk dat ik er als extra’tje nog wat granaatappelpitjes overheen strooi.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee