Print

Recept: Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen

Maak eens een pizza met een alternatieve bodem. Deze naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen smaakt fantastisch.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch
  • Cuisine: Arabische keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote naanbroden (ik gebruikte naanbrood met knoflook en kruidensmaak),
  • 250 gram linzen uit blik,
  • 1 kleine bloemkool,
  • 2 bosuitjes,
  • 1 limoen,
  • 1 teentje knoflook,
  • 150 gram Griekse yoghurt,
  • 4 eetlepels tahin (sesampasta),
  • 8 el. olijfolie,
  • 1 el. Ras el Hanout,
  • 1 el. kerrie,
  • Peper en zout,
  • Verse of gedroogde koriander,
  • Zest van 1 limoen.

Extra:

  • Zester voor de limoenschil,
  • Bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet een pan op het vuur waarin je water kookt.
  2. Snij de bloemkool in plakjes (voor zover dat kan, anders gewoon in kleine roosjes). Kook de bloemkool 3 minuten in het water en giet af.
  3. Meng ondertussen in een kom de kerrie met 4 el. olijfolie.
  4. Zodra de bloemkool is afgegoten leg je de plakjes verspreid op een ovenrooster met bakpapier eronder. Bestrijk de bloemkool met het mengsel van de kerrie en olijfolie en plaats het rooster voor 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Meng nu in een kom de tahin met de Ras el Hanout, linzen en overige 4 el. olijfolie. Zet de kom apart.
  6. Snij de bosui heel fijn en pers de knoflook uit. Meng de bosui en knoflook in een kom met de Griekse yoghurt en een snuf peper en zout naar smaak.
  7. Was de limoen goed en rasp de schil alvast met een zester.
  8. Zodra de bloemkool klaar is haal je hem uit de oven. Zet de oven niet uit.
  9. Besprenkel de naanbroden aan beide kanten met wat water en leg ze op het ovenrooster. Bestrijk de broden vervolgens eerst met het mengsel van linzen en tahin. Verdeel vervolgens de bloemkool eroverheen. Zet de naanbroodpizza’s voor 5 minuten in de oven.
  10. Zodra de naanbroodpizza’s klaar zijn laat je ze even afkoelen. Verdeel vervolgens het Griekse yoghurtmengsel eroverheen. Serveer met de limoenzest en (verse of gedroogde) koriander eroverheen gestrooid.

Keywords: naanbrood, pizza, bloemkool, linzen, limoen