Met een goed ontbijt heb je het halve werk er al op zitten! Ik ben één van die mensen die s’ochtends niet wakker kan worden, zonder een degelijk en stevig ontbijt. En omdat er laatst een heerlijk zakje granola in de FoodWeLove zat (klik hier om de ‘unboxing’ video te bekijken), besloot ik dan ook deze over mijn muesli ontbijtje te strooien, in plaats van mijn gebruikelijke Omega-3 mix van lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten. Misschien dat ik binnenkort ook eens ga expirimenteren met homemade granola. Maar voor nu is deze muesli met appel kaneel een ontbijtje die het herfstseizoen waardig is.
Voor 1 persoon heb je nodig:
Ingrediënten:
- 150 gram (griekse) yoghurt,
- 2 eetlepels muesli (havermout vlokken),
- 1 kleine (rode) appel,
- snufje kaneel,
- 1 volle eetlepel granola,
- 1 theelepel honing.
Bereidingstijd: 5 minuten
Bereidingswijze:
- Stop de yoghurt en muesli in een kom, en roer eventueel alvast door elkaar.
- Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in parten en daarna in blokjes. Verdeel deze over de yoghurt.
- Voeg een beetje kaneel toe.
- Top het geheel af met de granola (of notenmix) en druppel hier de honing overheen.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord