Print

Recept: Granola met appel en cranberry

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 1 flinke pot 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram havermout vlokken,
  • 40 gram (gebroken) lijnzaad,
  • 50 gram zonnebloempitten,
  • 80 gram pompoenpitten,
  • 150 gram noten, het liefst een mix van blanke amandelen, hazelnoten en paranoten,
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden, of koekkruiden,
  • 1/8 theelepel zout,
  • 3 flinke eetlepels honing,
  • 6 eetlepels (olijf)olie,
  • 5 eetlepels water,
  • 100 gram gedroogde appelringen,
  • 50 gram gedroogde cranberry.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden – 145 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng in een grote kom de havermout, lijnzaad, de pitten en de noten, samen met de pumpkin spice en zout door elkaar.
  3. Verhit een steelpannetje op middelhoog vuur met de honing, olie en water. Breng net aan de kook en giet daarna bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in de olie.
  4. Spreid uit op de bakplaat en gebruik een spatel om licht aan te drukken. Stop de plak in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten af. Laat hierna afkoelen op de bakplaat en verkruimel eventueel in grove stukken.
  5. Hak ondertussen de appelringen fijn, en mix deze samen met de cranberry’s door de granola. Deze granola met appel en cranberry is nu zeker nog een maand houdbaar, mits bewaard in een afgesloten pot.