Print

Recept: Granola met appel en cranberry

Granola met appel en cranberry homemade bettys kitchen recept

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden – 145 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng in een grote kom de havermout, lijnzaad, de pitten en de noten, samen met de pumpkin spice en zout door elkaar.
  3. Verhit een steelpannetje op middelhoog vuur met de honing, olie en water. Breng net aan de kook en giet daarna bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in de olie.
  4. Spreid uit op de bakplaat en gebruik een spatel om licht aan te drukken. Stop de plak in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten af. Laat hierna afkoelen op de bakplaat en verkruimel eventueel in grove stukken.
  5. Hak ondertussen de appelringen fijn, en mix deze samen met de cranberry’s door de granola.¬†Deze granola met appel en cranberry is nu zeker nog een maand houdbaar, mits bewaard in een afgesloten pot.