• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Mini Tortillas met champignons

Mini Tortillas met champignons

1 juli 2024 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday dus zetten we vooral groenten in de hoofdrol. Vandaag op het menu deze lekkere mini tortillas met champignons en Manchego kaas. Het is eigenlijk een tapas recept die je normaliter als borrelhapje zou kunnen serveren. Maar eet hem ook gerust als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een salade of een ander tapas recept erbij!

Tortillas met champignons

De Tortilla is een typisch Spaans gerecht! Normaliter bak je deze omelet met aardappels in een koekenpan – check hier het basisrecept voor. Ter variatie kun jeonderstaand recept voor tortillas met champignons ook als een grote ronde tortilla bakken in een koekenpan. Maar omdat borrelhapjes het ook goed doen op deze zomerse (borrel) avonden maken we vandaag mini tortillas met champignons in een muffinvorm. Dat zijn meteen overheerlijke hapklare hapjes voor je tapas feestje of borrel.

mini tortillas met champignons © bettyskitchen
mini tortillas met champignons © bettyskitchen

Nog meer tortilla recepten

Vroeger was de tortilla een gerecht voor de armen, want de ingredienten zijn relatief goedkoop, maar wel heel voedzaam. Bovendien kun je het vullen met wat je ook maar hebt liggen in de koelkast. Ideaal dus voor kliekjes groente en vlees op maken. Naast deze mini tortillas met champignons kun je ook een varieren door deze tortilla met geitenkaas te maken. Ook lekker: gebakken patatas met pittige bravas saus. Daarnaast kun je ook nog een koele gazpacho serveren voor je tortillas met champingons op tafel zet. Check hier nog veel meer lekkere tapas recepten!


Print

Recept: Mini tortillas met champignons

mini tortillas met champignons © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze mini tortillas met champignons en manchego kaas zijn lekker klein van formaat en ideaal als tapas of borrelhapje. Steek er een prikker met zwarte olijf of gebakken champignon in en serveer als pincho. Het is een soort ei muffin met plakjes aardappel.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: tapas
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram voorgekookte aardappel schijfjes
  • 1 bosui
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 5 eieren
  • 200 gram volle kwark
  • 75 gram manchego kaas, geraspt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • olijfolie

Extra:

  • Muffintray voor 12 stuks
  • bakspray of gebruik papieren muffin vormpjes.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hete lucht). Vet de muffinvorm in met bakspray of leg er papieren muffinvormpjes in.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes gedurende 8-10 minuten (check de verpakking). Je kunt ook normale kruimige aardappels gebruiken, kook deze dan wel even 10 minuten voor, laat afkoelen en snijd in plakjes. Schep daarna uit de pan en zet apart.
  3. Snij de ui, bosui en knoflook fijn en de champignons in plakjes. Verwarm opnieuw olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de bosui, knoflook en champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Schep er tot slot de gebakken aardappels doorheen en zet het vuur uit. Verdeel daarna de groente over de 12 muffin vormpjes.
  4. Breek de eieren in een kom en kluts ze samen met de kwark en ongeveer de helft van de Manchego kaas.  Breng op smaak met zout en peper en giet de eieren over de muffin vormpjes. Ze zullen nu voor ongeveerl 3/4 vol zitten.
  5. Schuif de muffintray in de oven en bak de mini tortillas met champignons gedurende 20 – 25 minuten. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen.
  6. Bestrooi met de rest van de Manchego kaas en serveer direct. Heerlijk met wat aioli erbij.

Eet smakelijk!

Notes

Deze mini tortillas zijn afgekoeld ook heel lekker. Bewaar ze eenmaal afgekoeld in een gesloten bak in de koelkas. Ideaal voor de volgende dag als take away lunch!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

mini tortillas met champignons © bettyskitchen

Category: Borrelhapjes en Snacks, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, champignons, eieren, grana padano, hoofdgerechten, kwark, Nanda Appelman, Paas Recepten, Spaanse keuken, Spaanse omelet, tortilla, vegetarisch, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Poké bowl met pittige tonijn
Volgend bericht: 15x Zoete aardappel recepten »

Lees Interacties

Reacties

  1. DM

    3 januari 2018 om 8:09 pm

    Hi! Kan in plaats van kwark ook Griekse yoghurt gebruikt worden?

    Beantwoorden
  2. Anto

    6 juli 2024 om 3:35 pm

    Moet de manchego kaa geraspt worden of in plakjes of stukjes??

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 juli 2024 om 12:24 pm

      Het makkelijkste is om de kaas even te raspen zodat je het eenvoudig kunt verwerken in de vulling en als topping

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee